Cum sa discutatam cu fetele despre sex

Cum sa discutatam cu fetele despre sex

Cum sa discutatam cu fetele despre sex

  • In pragul adolescentei, discutia mamei cu fiica despre sex este un moment important, special si necesar. De altfel, a ignora ca fiica dumneavoastra are o curiozitate naturala si capata identitate sexuala nu ajuta pe nimeni. Daca fiica dumneavoastra este indragostita, se va gandi la sex si la cat de departe este dispusa este sa mearga in activitatile sexuale, cred specialistii, care le sugereaza copiilor sa mentina discutiile scurte si la obiect in aceasta etapa. Cum, cand si de ce ar trebui sa discute parintii despre sex cu fiicele lor adolescente, iata sfatul de la Desprecopii.

Mai tii minte acea discutie ...?

Mama m-a chemat in dormitorul ei ca sa avem  acea discutie pe cand aveam 12-13 ani. Asa cum imi aduc aminte de asta acum, dupa 25 de ani, conversatia s-a concentrat mai mult asupra trompelor, ovarelor si a mecanismelor reproducerii (pe care le stiam deja) decat asupra chestiilor pe care le aveam eu in cap atunci: baieti simpatici, iubire, sentimente si senzatii placute.
Mama era produsul vremii ei si a avut partea ei de disconfort ca sa poarte aceasta discutie despre intimitate si sex. Din acest motiv, a trebuit sa-mi dau seama singura cand si cu cine ar trebui sa am relatii intime.

Comunicare continua si acum, cand avem fete de varsta noastra - pe vremuri :)

Vremurile s-au schimbat, insa. Acum, expertii sfatuiesc parintii sa sara peste marea discutie despre sex . In schimb, educatia sexuala, la fel ca toate lucrurile pe care ii invatam pe copiii nostri, trebuie sa fie o comunicare continua de-a lungul anilor. Incepeti dand raspunsuri oneste la intrebarile simple despre anatomie, in final adaugand treptat si in mod deschis valorile dumneavoastra despre sex, intalniri si relatii.

Discutiile despre sex duc la activitate sexuala?

Parintii pot fi ingrijorati de faptul ca discutiile despre sex cu fiicele lor vor duce la mai multa activitate sexuala, insa lucrurile stau invers, spun specialistii.

30 de ani de cercetari in acest domeniu arata ca atunci cand parintii discuta despre sex, discutiile nu duc neaparat la sex.

De fapt, daca transmiteti un mesaj clar de asteptare, este foarte posibil ca fiul sau fiica dumneavoastra sa astepte.

A ignora ca fiica dumneavoastra are o curiozitate naturala si capata identitate sexuala nu ajuta pe nimeni.

Daca fiica dumneavoastra este indragostita, se va gandi la sex si la cat de departe este dispusa este sa mearga in activitatile sexuale, cred specialistii, care le sugereaza copiilor sa mentina discutiile scurte si la obiect in aceasta etapa.

 Cititi: 14 ani, varsta marilor provocari pentru parintii de fete

Adolescentii - despre copiii nostri mari

Dezvoltarea intelectuala a adolescentului

 Forum specializat

  Adolescentii (12-18 ani)
Frumosi, plini de personalitate, incapatinati. Pregati de zbor din cuibul cald al casei parintesti.

Comunicarea valorilor sexuale

Spuneti-i fiicei dumneavoastra care va sunt valorile: ca doriti ca ea sa astepte pana cand se afla intr-o relatie de iubire bazata pe respect, pana cand termina scoala, pana cand se logodeste sau se marita, sau ceea ce asteptati de la ea din acest punct de vedere. Insa trebuie sa subliniati ca daca va face sex, viata si sanatatea ei sunt cele mai importante pentru dumneavoastra, si incurajati-o sa foloseasca metodele contraceptive si prezervativul.

 Cititi si: Comunicarea cu adolescentii - 5 sfaturi pentru a o imbunatati si Presiunea de a fi perfect

Sfatul de la Desprecopii.com:

Sexul este prezent peste tot in cultura noastra si in mintea fiicei dumneavoastra. Dar invatandu-va fiica ce anume este important pentru dumneavoastra ca parinte si cum sa se protejeze impotriva unei sarcini nedorite si a bolilor, va puteti ajuta adolescenta sa-si asume si sa se impace cu noua ei identitate sexuala.

Pe masura ce purtati aceste discutii in mod permanent, amintiti-va sa discutati despre adevaratul sens al vietii sexuale: iubire si intimitate. Ascultati ce are de spus, ca ea sa va vorbeasca in continuare. Recunoasteti deschis ca nu stiti raspunsurile la toate intrebarile. Si amintiti-i ca o iubiti orice ar alege in timp ce-si exploreaza sexualitatea. Cititi si : Pubertatea copiilor nostri - sa o intelegem

Succes in meseria de parinte!

 Va recomandam sa cititi:

autor: echipa Desprecopii.com, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com ,
Toate drepturile rezervate, Desprecopii.com - octombrie 2010
 

Pentru a intilni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii

  Adolescentii (12-18 ani)
Frumosi, plini de personalitate, incapatinati. Pregati de zbor din cuibul cald al casei parintesti.

Mai cititi:
Sport pentru copii, activitati educative, animalute

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Cum sa discutatam cu fetele despre sex .

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Discutii generale pentru familie si parinti

Discutii generale pentru familie si parinti

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
PARENTING - sau despre meseria de parinte

PARENTING - sau despre meseria de parinte

Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.
Concursuri la Desprecopii.com

Concursuri la Desprecopii.com

CONCURSURI si rezultatele concursurilor din comunitate. Intotdeauna ai ceva de castigat !
Check in - Prima data pe DC

Check in - Prima data pe DC

BINE AI VENIT! Noii veniti se pot prezenta aici, cei vechi sunt rugati sa ii indrume, in spiritul Comunitatii DC.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ultimile 1 comentarii

  1. Anonim
    Anonimtrimis la 4/12/2011

    Cum sa incep discutia cu fiul meu???de cite ori incep discutia se rusieaza s trimite mesaje prietenilor...ei il suna si il cheama afara...

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII