6 produse toxice de evitat in timpul sarcinii

6 produse toxice de evitat in timpul sarcinii

6 produse toxice de evitat in timpul sarcinii

În fiecare zi, parcă apare un lucru nou de care graviduțele trebuie să se ferească.


"Nu mânca asta! Evită acele produse!"


Ultimele noutăți sunt un studiu din Suedia realizat în 2019, care a analizat efectele expunerii din primul trimestru la 26 de substanțe chimice perturbatoare endocrine (EDQ) asupra dezvoltării creierului copiilor până la vârsta de 7 ani.

- vei citi:
1. Medicamente pentru animale de companie și litiera pisicii
2. Fumatul
3. Plumbul
5. Produsele de curățenie
6. BPA

Cercetările au arătat că anumite substanțe chimice se pot absorbi în pielea mame, interfera cu activitate hormonală și uneori, provoca alterarea dezvoltării creierului la copil.

Studiul a 718 perechi copil-mamă a constatat că, în special la băieți, expunerea maternă la EDQs a dus la scoruri de IQ mai mici. Studiul a descoperit că bisphenol F (BPF) a fost cel mai important în ceea ce privește substanțele chimice. BPF se găsește în materiale plastice, lacuri și materiale de etanșare dentare și a fost folosit ca o alternativă mai sigură la bisphenol A (BPA). BPA este prezent în multe produse comerciale, cum ar fi căni de plastic, recipiente alimentare și chiar hârtia bonurilor de la casele de marcat. Diferențele nu sunt uriașe, dar încă îngrijorătoare.

Produsele chimice sunt în aproape toate lucrurile din jurul nostru, de la produsele de îngrijire până la aerul pe care îl respirăm. În timp ce pacientele însărcinate pot și trebuie să evite anumite toxine, cum ar fi substanțele chimice și bacteriile din carnea crudă și laptele nepasteurizat, este imposibil de evitat fiecare expunere potențială la toxine.

Femeile însărcinate pot limita expunerea la anumite toxine. Am identificat 6 produse periculoase ce se găsesc în casă și modalități de a reduce riscurile pentru copilul tău.

6 sfaturi pentru scăderea expunerii la toxine

Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi (ACOG) a solicitat furnizorilor de Ob / Gyn și pacienților să discute prevenirea expunerii la toxine din 2013. Urmează o listă de substanțe chimice care trebuie evitate în timpul sarcinii:

1. Medicamente pentru animale de companie și litiera pisicii

Evită manipularea medicamentelor contra puricilor, căpușelor și alte substanțe chimice pentru animalele de companie în timpul sarcinii. Nu numai că vei reduce expunerea, dar vei evita, de asemenea, riscul de a fi zgâriată sau mușcată de un prieten blănos enervat. De asemenea, lasă-ți partenerul să curețe litiera pisicii pentru a evita toxoplasmoza - o infecție parazitară de la manipularea deșeurilor feline. Toxoplasmoza poate provoca complicații hepatice și oculare la copilul în curs de dezvoltare și simptome asemănătoare gripei la mamă.

2. Fumatul

Nu permite nici macar ca cineva să fumeze lângă tine - nici acasă, nici în vehicul. Câteva dintre substanțele chimice potențial dăunătoare găsite atât în ​​fumul de țigară, cât și în țigările electronice includ benzen și nichel. Dacă fumezi, acum este un moment bun pentru a renunța.

3. Plumbul

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) avertizează femeile însărcinate să evite consumul de mirodenii și bomboane importate din afara S.U.A., din cauza unei potențiale contaminări cu plumb. Unele ceramice folosesc un strat de plumb, care se poate transfera în alimentele care sunt preparate sau servite. De asemenea, dacă casa ta a fost construită în anii '70 sau mai devreme, vopseaua și instalațiile sanitare ar putea conține plumb. Discută cu medicul despre un screening pentru expunerea la plumb dacă sunt factori de risc.

4. Pesticide

Începând cu 2021, California va interzice utilizarea chlorpyrifos, un pesticid utilizat frecvent, care a fost legat de afectarea creierului la copii. În timpul sarcinii, evită manipularea substanțelor chimice pentru gazon. Dacă curtea este tratată recent, nu călca desculță pe iarbă. Spală fructele și legumele înainte de a le felia sau mânca pentru a îndepărta pesticidele, murdăria și bacteriile. Nu ai nevoie de un produs special pentru spălarea produsului - doar spală foarte bine.

5. Produsele de curățenie

Atunci când sunt utilizate conform indicațiilor, majoritatea produselor de curățenie nu ar trebui să prezinte pericol pentru sănătate. Cu toate acestea, este încă bine să limitezi expunerea. Ia în considerare purtarea mănușilor de cauciuc atunci când faci curat pentru a reduce absorbția prin piele. De asemenea, asigură-te că deschizi o fereastră pentru a reduce cantitatea de substanțe chimice pe care le inspiri.

6. BPA

Cercetările au asociat această substanță chimică cu dezvoltarea și comportamentul modificat al creierului. În ultimii ani, organizațiile au luat măsuri pentru a crește atenția către BPA. Multe produse pentru copii vin acum "fără BPA", deși Administrația SUA pentru Alimente și Droguri susține că BPA este sigur în produsele ambalate. Interesant, studiul suedez a listat BPA printre cele mai mici riscuri ale primelor 10 substanțe chimice analizate.

Nu uita, este imposibil să eviți toate substanțele chimice potențial dăunătoare. Ești încă îngrijorată? Discută cu medicul despre cum poți reduce riscurile de acasă.

Sarcina și fumatul: ce inseamnă pentru bebelus și de ce trebuie să renunți la acest drog

Cand esti insarcinata si astepti in copil, lucrurile se complica si mai mult dacã esti fumatoare de ne-oprit. Adevarul este ca de acum, efectele nocive ale nicotinei nu te mai privesc numai pe tine, ci il afecteazã si pe bebelusul pe care il porti in burtica.

Iată, va prezentăm cele mai eficiente metode pentru a te lãsa de fumat în speranța că acest lucru nu va produce o stare de stres suplimentară.

 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Calculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII