Primul pas, am pornit la joacă!

Primul pas, am pornit la joacă!

Primul pas, am pornit la joacă!

  • Există vreun copil care nu iubeşte joaca? Ca părinte, este bine să ştii că joaca este calea naturală prin care toţi copiii învaţă despre ei inşişi şi despre lumea înconjurătoare. Jocul îi face pe micuţi activi şi atenţi; le stimulează simţurile şi le dă încredere în sine să descopere lumea din jur, în propriul ritm. În plus, joacă pregăteşte baza pentru învăţăturile viitoare. Una din jucăriile Playskool care oferă un ajutor preţios mămicilor şi prichindeilor neastâmpăraţi este Step Start Walk' n Ride!

Există vreun copil care nu iubeşte joaca? Ca părinte, este bine să ştii că joaca este calea naturală prin care toţi copiii învaţă despre ei inşişi şi despre lumea înconjurătoare. Jocul îi face pe micuţi activi şi atenţi; le stimulează simţurile şi le dă încredere în sine să descopere lumea din jur, în propriul ritm. În plus, joacă pregăteşte baza pentru învăţăturile viitoare. Se estimează că, odată ce copilul a împlinit 5 ani, 90% din tiparele lui mentale sunt deja formate; deci cheia este să înveţe cât mai mult cât este mic.

Sfatul nostru este să îl încurajezi pe puiuţul tău să se joace cât mai mult! Vorbeşte-i, pune-i întrebări, lasă-i loc de mişcare şi, pe lângă timpul minunat petrecut împreună, îl vei ajuta şi în procesul de învăţare.

Când alegi jucării, caută unele care să îl stimuleze şi care să îi incite curiozitatea şi simţurile, de exemplu: jucăriile din gama Playskool de la Hasbro, gândite special pentru a încuraja dezvoltarea abilităţilor celor mici.

Una din jucăriile Playskool care oferă un ajutor preţios mămicilor şi prichindeilor neastâmpăraţi este Step Start Walk' n Ride! În primul rând, este o jucărie complexă, 2 în 1: începe ca un sprijin pentru cel mic de a face primii paşi; îndată ce piticul învaţă să meargă şi să o împingă, ea se transformă într-o maşinuţă de călărit. În plus, are diverse accesorii pe care copilul le poate roti sau trage, pentru mai multă distracţie.

Încă de la început, chiar dacă cel mic merge aproape independent sau complet independent, jucăria Step Step Start Walk' n Ride! îl va ajuta să îşi înţeleagă forţa musculară, prin împingerea şi tragerea ei. Mai mult, jucăria încurajează şi echilibrul.
Un bun echilibru este o abilitate cheie, care susţine copiii nu doar când sunt activi, în picioare, dar îi ajută şi să stea liniştiţi într-un loc şi să aibă un control mai bun asupra corpului lor.

Pentru a învăţa cum să îşi păstreze echilibrul, cei mici au nevoie să înţeleagă influenţa gravitaţiei, mai exact ei trebuie să aibă mişcări cât mai variate pentru a-şi activa sistemul vestibular, aflat in urechea internă. Lipsa de astâmpăr şi de concentrare se poate ameliora atunci când copiii sunt implicaţi în genuri de mişcare ce încurajează dezvoltarea echilibrului. Atunci când se mişcă şi se joacă, cei mici îşi dezvoltă natural acest simţ, prin păşit, alergat şi învârtit încet. De aceea, ei trebuie să se mişte cât mai mult, iar Step Start Walk' n Ride! îi încurajează să facă acest lucru.

 
Step Start Walk' n Ride!

În afară de echilibru, Step Start Walk' n Ride! susţine şi dezvoltarea altor abilităţi importante, precum fundamentele mişcării. La început, copiii se vor propulsa pe maşinuţă folosindu-şi ambele picioruşe în acelaşi timp. Acest lucru se numeşte dezvoltare bilaterală şi constă în mişcări în oglindă, în care ambele părţi ale corpului execută aceeaşi acţiune; ele sunt esenţiale pentru dezvoltarea unor genuri de mişcări mai complexe în viitor.

Joacă-te cu puiuţul tău şi, în acelaşi timp, ajută-l să îşi formeze o fundaţie solidă pe care să construiască în viitor. Playskool spune că... ESTE MAI MULT DECÂT JOACĂ .

Cititi despre dezvoltarea sociala intre 1 - 4 ani:

 Forumuri specializate ale comunitatii

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4ani

Subiecte tratate:

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Primul pas, am pornit la joacă!.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Clubul scutecelor (1-4 ani)

Clubul scutecelor (1-4 ani)

Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 1 la 4 ani.
Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
La bucatarie

La bucatarie

Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!
PARENTING - sau despre meseria de parinte

PARENTING - sau despre meseria de parinte

Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII