Cum tratam corect durerile copilului?

Cum tratam corect durerile copilului?

Cum tratam corect durerile copilului?

Durerea este semnalul corpului ca ceva nu este in regula.
De aceea, este important sa stim totul despre durerile copilului si ceea ce ar putea ele insemna.

veti citi:
Cand copilul are dureri
Care este diferența dintre durerea cronică și cea acută?
De ce este importanta tratarea durerii copilului?
De unde știu dacă ar trebui să chem medicul?
Durerile de aparitie a dintilor
Durerile de crestere: ce sunt si ce trebuie sa stim

Cand copilul are dureri

Durerea este o senzație sau senzație de disconfort. Este un factor atât de important în domeniul sănătății încât a fost numit "al cincilea semn vital" .

Durerea poate fi constanta (mereu acolo) sau intermitent (venire și plecare). Durerea poate fi plictisitoare și dureroasă, ascuțită sau pulsantă. Poate fi atât fizica, cât și mental, iar fiecare copil se poate simti diferit. Este important să știți că nimeni nu poate descrie ce simte durerea copilului dvs., cu excepția copilului dumneavoastră. Durerea poate fi doar o pacoste sau poate interfera cu faptul ca copilul dumneavoastra este capabil sa treaca prin activitatile zilnice obisnuite.

Citeste si Febra copilului: cand este momentul sa te ingrijorezi si cand nu

Cand cresc dintisorull bebelusului, e posibil ca in unele cazuri - sa existe si unele mici dureri. Dar pe langa aceste dureri, copii se mai confrunta si cu alte dureri de crestere.

Acestea se pot intalni la varste intre 3-10 ani, sunt bilaterale, tranzitorii, apar de obicei la nivelul coapselor, genunchilor sau gambelor dupa joc sau efort fizic sustinut. Intensitatea acestor dureri variaza de la un copil la altul, dar este un lucru stiut ca fiecare copil trece la un moment dat prin aceasta etapa dureroasa a copilariei.

Intotdeauna aceste dureri apar brusc si mereu apar mai intai la copii activi, sanatosi, iar acest lucru ii sperie pe parinti. Primul pas dupa aparitia acestor dureri este examenul clinic. Doctorul va exclude pe rand motivele durerii micutului. Cand toate motivele durerii sunt excluse atunci se ajunge la concluzia ca sunt dureri de crestere.

In cazul durerilor este recomandata masarea picioarelor si a genunchilor. In multe cazuri un simplu masaj poate calma durerea copiilor mici. Durerile la nivelul gambelor apar din cauza oboselii musculare, iar uneori copiii se pot trezi tarziu in noapte plangand de durere.

Daca durerile sunt insuportabile iar micutul nu poate sa doarma se poate administra pentru calmarea durerii un analgezic, cu gust bun, ca sa fie acceptat de copii. Dar nu va impacientati: aceste dureri de crestere vor disparea brusc, asa cum au venit.

Care este diferența dintre durerea cronică și cea acută?

Durerea poate fi acută (durează o perioadă scurtă de timp) sau cronică (durează mult mai mult timp, probabil luni sau ani). Durerea cronică poate fi uneori prost diagnosticată. Spre deosebire de durerea acută, nu servește unui scop util, ci cauzează suferințe inutile dacă nu este tratată.

Durerea cronică netratată sau netratată poate întrerupe rutina familiei și poate interfera cu activitățile zilnice ale copilului, ceea ce poate duce, la rândul său, la dizabilități pe termen lung. Cheia pentru tratarea durerii cronice face o treabă bună de recunoaștere și descriere a acesteia frecvent de-a lungul drumului pentru a se asigura că tratamentul funcționează așa cum ar trebui

De ce este importanta tratarea durerii copilului?

Durerea poate încetini recuperarea copilului. De asemenea, durerea este mai ușor de tratat înainte de a fi foarte rău. Deci, este o idee bună pentru copilul tău să pastree o evaluare clara a proriei sale dureri.  Dacă tratăm imediat durerea - înainte de a scăpa de sub control - constatăm că avem de fapt nevoie de mai puțină medicație în general, să o obțină și să o țină sub control.

De unde știu dacă ar trebui să chem medicul?

Amintiți-vă: durerea este un semn că ceva nu este în regulă. Apelați medicul copilului dumneavoastră dacă copilul dumneavoastră suferă de dureri severe sau durere care durează mai mult de una sau două zile. Dacă copilul dumneavoastră se află în spital, informați asistenta sau medicul imediat dacă copilul dumneavoastră are dureri.

Majoritatea durerilor pot fi controlate cu medicamente. Există multe tipuri diferite de medicamente pe care medicul dumneavoastră le poate dori să încerce să vă ajute la ameliorarea durerii și disconfortului copilului dumneavoastră.

Durerile de aparitie a dintilor

Imi cresc dintisorii, mami ajuta-ma...Aparitia dintisorilor la bebelusi este unul dintre procesele ce dau adesea batai de cap parintilor. Si asta pentru ca, dincolo de procesul in sine, care este dureros si care poate genera simptome variate, aparitia dintilor de lapte nu se desfasoara la fel la toti copiii. Iata care sunt simptomele aparitiei primilor dintisori si cum putem ajuta bebelusul sa se simta mai bine si mai relaxat (si noi mamicile la fel).

Durerile de crestere: ce sunt si ce trebuie sa stim

Desi multi parinti sunt convinsi ca cresterea copilului este asociata cu anume dureri de crestere, pediatrii sunt de parere ca durerile de crestere sunt complet altceva si ca in sine 'durerea de crestere' nu are nici o explicatie medicala. Cresterea oaselor nu provoaca durere citeste in continuare despre durerile de crestere aici.

Cand copilul se plange de dureri de cap: ce trebuie sa stii

Si copiii pot avea dureri de cap. In cazul unui bebelus, aceste dureri de cap pot fi asociate unei boli sau unei infectii virale. In cazul unui copil mai mare, acestea pot fi asociate surescitarii, starii de incordare, stresului sau unei probleme de vedere. Iata ce trebuie sa stii cand copilul tau se plange de dureri de cap.

Forumuri cu intrebari si raspunsuri medicale

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Dureri

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII