Mameloane ombilicate: sfaturi pentru alăptarea bebelușului

Mameloane ombilicate: sfaturi pentru alaptarea bebelusului

Mameloane ombilicate: sfaturi pentru alăptarea bebelușului

Unele femei au mameloanele ombilicate - adica se retrag in tesutul mamar in loc sa se intareasca atunci cand este frig sau cand apesi sanul cu degetele la marginea aureolei.

Dar, nu este nimic ingrijorator in asta. Si in cazul acesta o mamica isi poate alapta bebelusul  - iata niste sfaturi utile.

veti citi
Mameloanele ombilicate - ce inseamnă și cum arată
Ce anume poti face totusi 

Mameloanele ombilicate - ce inseamnă și cum arată

Unele femei au mameloanele ombilicate - mai precis - sfarcurile se retrag in tesutul mamar in loc sa se intareasca atunci cand este frig sau cand apesi sanul cu degetele la marginea aureolei. Dar, nu este nimic ingrijorator in asta. Si in cazul acesta o mamica isi poate alapta bebelusul.

Dupa ce incepe alaptatul, in general  - si aceste tipuri de mameloane isi fac treaba la fel de bine  ca si mameloanele normale.

Mameloanele ombilicate

Ce anume poti face totusi

Poti de pilda sa ajuti la extragerea mameloanelor inaintea unei sesiuni de alaptare - folosind putin o pompa manuala de alaptare - insa - atentie - nu prea mult. Pentru ca idea este sa nu scoti lapte din mamelon ci doar sa extragi un pic sfarcul afara din tesutul mamar.

Citeste Produse care te ajuta sa-ti alaptezi bebelusul mai usor

Daca acest lucru nu functioneaza, poti incerca sa folosesti niste mameloane de silicon care extrag treptat mameloanele plate sau ombilicate exercitand o presiune nedureroasa asupra sanilor. Insa unul din dezavantaje este ca aceste mameloane de silicon pot cauza transpiratie locala si iritatii. Aici poti mameloane de silicon - la cele mai bune preturi

► Citeste in continuare Bebelusul refuza sanul? Iata care sunt 8 cauze si cum abordam situatia  

Forumul de ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII