Prejudecati despre sex daramate de statistici si studii

Prejudecati despre sex daramate de statistici si studii

Prejudecati despre sex daramate de statistici si studii

  • Importanta vietii sexuale intr-un cuplu nu mai trebuie argumentata de mult timp. Mai pudici sau mai dezinvolti, in cele din urma suntem nevoiti sa acceptam ideea ca sexul este o parte extrem de importanta a vietii noastre.

Importanta vietii sexuale intr-un cuplu nu mai trebuie argumentata de mult timp. Mai pudici sau mai dezinvolti, in cele din urma suntem nevoiti sa acceptam ideea ca sexul este o parte extrem de importanta a vietii noastre. Insa, desi traim intr-o epoca in care informatia pare sa ne guverneze vietile si ne place sa credem ca stim totul chiar si despre cele mai intime detalii ale vietii noastre, suntem prizonieri involuntari ai unor prejudecati pe care le purtam cu noi uneori de-a lungul intregii vieti.

Exista, prin urmare, lucruri pe care le facem sau le spunem, fara sa meditam prea mult asupra lor, pentru simplul fapt ca asa credem noi ca stau lucrurile. Specialistii in probleme care privesc viata de cuplu sunt insa adesea de alta parere decat cea unanim raspandita. Iata o lista cu lucrurile pe care, spun specialistii, ar trebui sa le constientizam si sa le acceptam inainte de 40 de ani:

1. Pe el nu-l intereseaza daca esti sau nu epilata – Pare ciudat, dar inhibitiile cauzate de acest detaliu tin exculsiv de propria persoana.

2. Latimea conteaza mai mult decat lungimea – Studiile arata clar ca lungimea penisului este un detaliu care nu le intereseaza pe femei, prin urmare stresul este inutil.

3. Majoritatea femeilor practica masturbarea – Sondajele de opinie arata ca peste jumatate dintre femeile intre 45 si 49 de ani se masturbeaza, desi multe dintre ele nu recunosc deschis acest lucru.

4. Si lui ii place „harjoneala” – In timpul actului sexual, atat femeile cat si barbatii elibereaza oxitocina, acelasi hormon care le face pe mamici sa isi alinte bebelusii. Ce inseamna aceasta pentru barbati? Oxitocina accentueaza nevoia de intimitate si mareste sentimentul de incredere. Cel putin asa arata studiile facute in 2008 la Universitatea din Zurich.

5. Marimea penisului este legata de lungimea degetelor – Un studiu facut la Universitatea din Liverpool arata ca dimensiunea penisului este corelata cu cea a degetului inelar, ambele fiind determinate de cantitatea de testosteron la care persoana respectiva a fost expusa in perioada intrauterina. O cantitate redusa de testosteron are ca efect faptul ca inelarul este egal sau mai mic decat indexul...

6. Varietatea imbunatateste viata sexuala – Este un lucru dovedit faptul ca noutatea imbunatateste relatiile sexuale fie si daca aceasta noutate se rezuma pur si simplu la locul unde are loc actul in sine.

7. Filmele pentru adulti sporesc placerea – Desi foarte multe persoane se declara dezgustate de filmele pentru adulti, un studiu facut de Universitatea din Montreal arata ca si barbatii si femeile au reactionat pozitiv (din punct de vedere fizic) in momentul in care au privit filme deocheate.

8. In timpul orgasmului femeile nu gandesc – Se pare ca cercetarile recente arata ca nivelul emotional al femeilor este foarte aproape de zero in timpul orgasmului. Altfel spus, frica, teama, anxietatea si stresul dispar. Partea ciudata este ca pentru a ajunge in starea respectiva este necesara o eliberare a mintii de toti acesti factori.

9. Simularea orgasmului este absolut inutila

10. Este mai bine cu sosete – Frigul este un factor care impiedica obtinerea satisfactiei maxime in cadrul unei relatii sexuale. Un studiu efectuat in Olanda arata ca senzatia de frig la picioare impiedica orgasmul.

11. Sinceritatea este uneori nociva – Desigur, cu totii sustinem ca sinceritatea este importanta intr-o relatie, insa e dovedit faptul ca nu este un lucru intotdeauna valabil. Impartasirea momentelor de infidelitate (daca ele exista) sau a sentimentului de vinovatie generat de gandul ca s-ar putea sa inselati increderea celuilalt nu sunt lucruri care sa intareasca o relatie, ci dimpotriva.

12. Dusul scade libidoul – Un studiu facut la Universitatea din California a relevat faptul ca mirosul natural al barbatilor poate fi un adevarat afrodisiac pentru femei.

13. Sexul prin telefon chiar este practicat – Conform unui studiu din 2004, doar 17% dintre barbati si 18% dintre femei cu varsta intre 45 si 49 de ani au avut o astfel de experienta.

14. Fanteziile sunt fabuloase – Se pare ca ele reprezinta modalitatea cea mai sigura si mai des folosita pentru a indeparta sentimentul de rutina. Cele mai frecvente sunt fanteziile legate de relatii neasteptate, de asa-zisul threesomes sau de sexul la serviciu.

15. Oboseala dauneaza sexului – De aceea nu e cazul sa va sfiiti sa o marturisiti. Desigur, e de dorit sa nu se intample totusi prea des.

16. Banii nu inseamna totul insa influenteaza viata sexuala – Un studiu facut de Universitatea Newcastle din Anglia a aratat ca femeile ai caror parteneri sunt mai bogati au orgasm mai des decat cele ai caror parteneri au probleme financiare.

17. Felul in care sarutati afecteaza o relatie – Studiile arata ca femeile sunt tentate sa dea mai multe sanse unei relatii daca partenerul saruta asa cum isi doresc.

18. Orgasmul nu este obligatoriu in timpul actului sexual – Daca aveati o curiozitate, trebuie sa stiti ca aproape o treime dintre femei nu au orgasm in timpul actului sexual, ceea ce nu este deloc anormal.

19. Mai putin sex inseamna mai multa munca

20. Un decolteu mai adanc mareste libidoul – Este lucru dovedit, indiferent de varsta si de atuurile sau minusurile fizice.

21. Si barbatii au sfarcuri – Imaginati-va cum ar fi ca partenerul sa nu va atinga niciodata aceasta parte a corpului. Apoi puneti-va in situatia celuilalt si veti intelege de ce este important sa explorati fiecare parte a corpului.

22. Nimeni nu vrea sa va auda – Scutiti-va sora, prietenii si mai ales colegii de serviciu de detaliile vietii voastre sexuale. La douazeci de ani poate fi amuzant, dar de la o varsta incolo devine pur si simplu jenant. Ganditi-va putin: chiar vreti ca prietenii sa-si imagineze cum aratati goi?

23. „Murdar” poate fi sexy – Cuvintele deocheate pot trezi uneori anumite senzatii placute. Unele cupluri au chiar un fel de limbaj secret al lor. Nu este nicio problema ca ele sa fie folosite atata timp cat ambii parteneri sunt de acord si atata timp cat nu se trece spre vulgaritate.

24. Degetele au secretul lor – Daca nu ati descoperit inca, atunci retineti ca degetele de la picioare, precum si lobul urechii sau incheietura din spatele genunchiului reprezinta zone erogene care merita explorate.

25. Vina este a hormonilor – Toate schimbarile prin care trece corpul femeii de-a lungul timpului afecteaza si viata sexuala. Perioada care precede menopauza poate fi destul de neplacuta din acest punct de vedere. Insa nu uitati ca intotdeauna se poate si mai rau.

26. Sotii au o viata sexuala mai activa – Desi e greu de crezut, persoanele casatorite au o viata sexuala mai activa decat cele care sunt implicate intr-o relatie incerta. 

27. Romantismul este etern sau dureaza foarte mult – Ultimele studii in domeniu arata ca relatiile de lunga durata isi pot pastra nealterata „chimia”.

Mai cititi despre sex si dragoste:

 Forum unde comentam cu placere

 Supereva Forum: Dragoste si sex
Despre relatie, sex, probleme de cuplu. Totul deschis, fara tabu-uri.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Sex

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII