10 semne ale unei relatii de cuplu sanatoase

Semnele unei relatii de cuplu sanatoase

Semnele unei relatii de cuplu sanatoase

  • De cate ori nu ati auzit vreo prietena spunand parintii mei au o relatie foarte buna? Ce intelegi prin faptul ca au o relatie buna? Iata 10 semne ale unui relatii sanatoase intre parteneri.

In prezent, o relatie perfecta de cuplu inseamna mai mult decat pe vremea parintilor nostri

De cate ori nu ati auzit vreo prietena spunand Parintii mei au o relatie foarte buna?

Dar ce intelegi prin faptul ca au o relatie buna? Ca nu se cearta? Ca petrec mult timp unul cu altul? Poate ca aceasta era definitia unei relatii bune cu niste ani in urma, insa acum cei mai multi oameni isi doresc mai mult de la o relatie.

Iata in continuare 10 semne ale unei relatii sanatoase.

Bunatate versus dorinta incapatanata de a avea dreptate ...

Este bunatatea mai importanta pentru fiecare dintre voi decat sa iasa asa cum vrei tu, sa detii controlul, sau sa ai dreptate? Va bucurati amandoi de faptul ca sunteti buni cu celalalt? Faptul ca esti mai degraba bun decat dornic de a-l controla pe celalalt este esential pentru o relatie sanatoasa.

Caldura si afectiune spontane

Tu si partenerul tau sunteti plini de caldura si sunteti cu toata inima unul alaturi de altul, exprimandu-va in mod constant afectiunea? Sunteti fiecare capabil de a vedea esenta frumoasa din celalalt, in loc de a vedea numai defectele? Sunteti in stare sa-l vedeti pe celalalt dincolo de marginile propriului eu interior? Va bucurati sa impartasiti afectiunea unul cu celalalt? Caldura si afectiunea sunt vitale pentru o relatie sanatoasa.

Rasul si distractia

Puteti sa radeti si sa va distrati impreuna? Se poate spune ca apreciati si va amuza simtul umorului pe care il are celalalt? In toiul greutatilor, va ajutati unul pe altul prin glume? Puteti lasa totul la o parte ca sa va juca i cu celalalt, purtandu-va ca niste copii? Rasul si distractia impreuna joaca un rol imens intr-o relatie sanatoasa.


Petreceti timp impreuna si fiecare separat

Celalalt este pentru fiecare persoana preferata cu care isi petrece timpul? Va trage inima sa va rezervati putin timp numai ca sa fiti impreuna?

Aveti fiecare prieteni si preocupari care va fac placere? Sunteti amandoi de acord cu situatiile in care nu petreceti timpul impreuna?

Unele cupluri petrec mult timp impreuna deoarece le face mare placere, in timp ce alte cupluri petrec mult timp impreuna fiindca partenerii se tem sa ramana singuri. Este important intr-o relatie ca fiecare sa aiba prieteni si preocupari, astfel ca ei sa nu depinda unul de altul. Dependenta nu este sanatoasa intr-o relatie, mai ales dependenta emotionala.

Gasiti metode de rezolvare a conflictelor

In toate relatiile exista conflicte. Si nu conflictul in sine este problema, ci modul in care le gestionati. Aveti o metoda de a rezolva conflictele, sau problemele sunt pur si simplu lasate la o parte? Daca certurile sunt o parte a modului de a infrunta conflictele, va certati corect, sau va  raniti in timpul certurilor?

Lasati furia sa treaca

Daca unul dintre dumneavoastra sau amandoi va infuriati, tineti furia, pedepsindu-va partenerul cu ea, sau o lasati sa treaca usor? In relatiile sanatoase, ambii parteneri sunt apti sa mearga repede mai departe, revenind la bunatate si afectiune.

Aveti incredere in iubirea voastra

Aveti fiecare incredere ca iubirea voastra este solida, chiar in perioadele dificile? Stiti amandoi ca puteti sa o dati in bara, sa esuati, sa-l dezamagiti sau chiar sa-l raniti emotional pe celalalt  insa iubirea voastra ramane tot acolo? Stiti fiecare ca iubirea are legatura cu cine sunteti, nu cu ceea ce faceti? Nivelul increderii este esential pentru o relatie sanatoasa.

Ascultati, intelegeti, acceptati si invatati

Va simtiti fiecare ascultat, inteles si acceptat? Iti impartasi secretele cu partenerul fara sa a te teme ca te va judeca? Sunteti fiecare mai interesat sa aflati mai multe despre sine si despre celalalt decat sa va controlati unul pe altul? Dorinta de a va asculta unul pe altul cu inima deschisa si dorinta de a va intelege unul pe altul sunt mai importante decat judecarea celuilalt si apararea propriei persoane?

Sexualitatea

Este relatia voastra sexuala calda si tandra? Puteti fi spontani din punct de vedere sexual? Puteti discuta despre lucrurile care va plac fiecaruia?

Libertatea de a fi tu insuti

Va simtiti liberi sa fiti exact cine sunteti fiecare? Va simtiti sustinut de celalalt sa va interesati de lucrurile care va fac placere? Partenerul se bucura de bucuria ta? Dar tu de a lui?

Desi unii oameni pot fi in mod natural deschisi, buni, afectuosi, toleranti si responsabili emotional pentru ei insisi, cei mai multi trebuie sa-si vindece temerile si preconceptiile cu care vin din familiile in care au crescut. Relatiile sanatoase evolueaza pe masura ce fiecare dintre parteneri evolueaza, ca si capacitatea de a se iubi pe sine si pe celalalt.

Despre casnicie, merita citit si:

Ce înseamnă să fii o nevastă fericită: definitii și comparații

Ce înseamnă să fii o nevastă fericită: definitii și comparații

Care este definitia unei neveste ferite? Probabil ca definitia unei neveste fericite coincide cu definitia unei casnicii fericite.Si de fapt, o casnicie fericita este ceea ce crezi tu ca trebuie sa…

19 motive pentru care merita sa fii fericita ca esti casatorita

19 motive pentru care merita sa fii fericita ca esti casatorita

Iata cel putin 19 motive pentru care merita sa fii fericita ca esti casatorita. 

Dincolo de iubire intr-o alta dimensiune

Dincolo de iubire intr-o alta dimensiune

Dileme sincere despre dragoste. Sau o conversatie sincera cu tine si viata ta in doi. Sau, dincolo de iubire intr-o alta dimensiune. O perspectiva sincera a dragostei din perspectiva timpului.

Despre cum poti sa ai o relatie fericita, merita sa citesti:

Aventura emotionala sau aventura pe care nici nu stiai ca o ai

Aventura emotionala sau aventura pe care nici nu stiai ca o ai

Stii ca ai putea avea o aventura emotionala fara sa stii? E aventura pe care nici nu stiai ca o ai. Cate un e-mail, apoi un zambet... poate esti ferm convinsa ca e ceva nevinovat si nici prin cap nu…

Metoda JEEPP - comunicarea perfectă cu soțul :)

Metoda JEEPP - comunicarea perfectă cu soțul :)

Dupa multi ani si multe metode, pana la urma tot la asertivitate m-am oprit. Adica sa cer ce am nevoie, sa nu ma astept sa se gandeasca sotul singur, sa faca din proprie initiativa, ci sa repet eu ca…

Unde esti, suflet pereche?!

Unde esti, suflet pereche?!

Nu stiu daca am crezut vreodata cu adevarat in existenta sufletului pereche, la fel cum nu stiu daca am crezut vreodata in multe alte lucruri frumoase, menite sa scoata fiinta umana din…

 

Despre sex si intrebari la care poate nu ati gasit inca un raspuns, cititi discutiile urmatoare:

Sexul fara orgasm
Barbatii buni la pat (2)
Reapropierea fizica fata de sot...
Dragoste da- dar nu pasiune
Sex sau intimitate?
Ce rol principal are partenerul/a acum?
lipsa sexului in casnicie

 Despre sex mai cititi:

8 lucruri trasnite pe care barbatii le cred despre sex...
Cele mai importante 10 intrebari despre Dragoste si Sex
Modul cum mancam arata cum facem sex
Trucuri pentru seductie
Sexul ca o terapie
Sexul fara orgasm
Sexul este mai bun decat un paracetamol
Barbatii sunt de pe Marte.. chiar si in pat
7 solutii pentru o viata sexuala mai buna
Top 10 afrodisiace
Reguli feng shui în dormitor

 Forumuri recomandate

 Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate - desprecopii.com (c) 2016

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Xmatrimoniale
    Xmatrimonialetrimis la 5/8/2015

    Gaseste-ti iubirea

    Raspunde la acest comentariu
  2. lucia ripas
    lucia ripastrimis la 11/8/2014

    Frumos,educativ,multe de invatat>multe multumiri pentru acest material,informativ,didactic chiar

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII