Greseli pe care le-am facut in alimentatia copilului meu: am acceptat dulciurile in casa

Greseli pe care le-am facut in alimentatia copilului meu: am acceptat dulciurile in casa

Greseli pe care le-am facut in alimentatia copilului meu: am acceptat dulciurile in casa

Greseli pe care le-am facut in alimentatia copilului meu: despre dulciuri...

Greseli pe care le-am facut in alimentatia copilului meu: greșeala numărul trei

Ei, voi stit cum sunt bunicile.... au impresia ca ceva dulce e intotdeauna solutia. Asa ca bunica s-a gândit la un moment dat că niște dulciuri făcute de casă cu mâna ei ar putea să îndrepte lucrurile.

Și s-a făcut s-a pus pe făcut prăjituri. Si făcea și fursecuri și plăcinte sau clătite cu gem sau nutella. De fapt făcea prea des - adică în fiecare zi.

Copilul era zilnic cu mustăți de ciocolată - avea totdeauna la îndemână dulcețuri și creme de casă. Si ce credeti? Nu mai era interesat la masă nici pentru celebru șnițel era chiar și mai mofturos decât înainte.

Am intrat în panică mai târziu când a venit vremea să îl dau la grădiniță.

Și m-am întrebat ceva mânca acolo... Cine o să alerge cu farfuria după el? Cine o să-i spună povești cu avioane și tot felul de personaje ca să deschidă gura și să-i strecoare în gură o lingură plină cu mâncare ? Evident erau întrebări retorice.

Unde am greșit

Deci greșeala mea a fost că atunci când copilul meu refuza mâncarea și chiar refuza categoric - înlocuia mâncarea cu ceva dulce. Am aflat târziu explicația medicală.

O poveste întreaga despre creșterea rapidă a cantității de zahăr din sange care pune la grea încercare pancreasul și taie pofta de mâncare. Asa băiețelul meu  avea zile întregi când scăpa la prăjituri și la ora mesei spunea cu lacrimi în ochi. Mami nu mi-e foame deloc .

Astfel copilul ajuns să nu mănânce deloc legume, carne gătită sau fructe .... pentru ca avea zilnic cate un dulce sau prăjitură la îndemână. Asta este greșeala mea cu dulciurile...

Copiii devin mofturoși la mâncare și să refuze să mănânce alimente sănătoase din mai multe motive atunci când au întotdeauna alternativa dulciurilor:

1. Preferința pentru gustul dulce:

Copiii au adesea o preferință naturală pentru dulce, care este innăscută. Acest gust pentru dulce poate face ca alte alimente să pară mai puțin atrăgătoare în comparație.

2. Recompensarea cu dulciuri:

Dacă un copil este recompensat cu dulciuri sau i se oferă dulciuri în schimbul mâncării, el poate dezvolta o preferință pentru dulciuri și poate refuza să mănânce alimente sănătoase până când obține dulciuri.

3. A obișnuit papilele gustative:

Consumul frecvent de dulciuri poate obișnui papilele gustative ale copilului să se aștepte la gusturi intense și bogate în zahăr, ceea ce poate face alimentele sănătoase să pară mai puțin plăcute.

4. Reacții la gusturi neobișnuite:

Copiii pot fi sensibili la texturile și gusturile neobișnuite ale alimentelor sănătoase și pot fi mai reticenți să le încerce.

5. Asocierea mâncării cu plăcerea:

Datorită gustului dulce și a texturii plăcute a dulciurilor, copiii pot asocia mâncarea cu plăcerea și confortul. Alimentele sănătoase pot părea mai puțin satisfăcătoare în comparație cu dulciurile.

6. Presiunea sau stresul legat de mâncare:

Copiii pot simți presiune sau stres legat de mâncare atunci când sunt încurajați sau forțați să mănânce alimente pe care nu le preferă. Acest lucru poate duce la o reacție de respingere a acestor alimente.

7. Dificultatea în reglarea poftei de mâncare:

Copiii pot avea dificultăți în reglarea poftei de mâncare și pot oscila între a fi foarte foame și a nu fi deloc interesați de mâncare.

Este important să abordăm această situație cu răbdare și să încurajăm un echilibru sănătos în alimentația copiilor. Educarea cu privire la beneficiile alimentelor sănătoase, oferirea de alternative sănătoase pentru gusturile dulci și evitarea folosirii dulciurilor ca recompensă pot ajuta la îmbunătățirea obiceiurilor alimentare ale copiilor. De asemenea, este esențial să se ofere exemplu prin consumul de alimente sănătoase în familie pentru a încuraja copiii să facă alegeri alimentare mai bune.

Despre mofturile la masa, merita citit:

10 metode de a creste un copil rasfatat - si cum va puteti schimba abordarea asupra disciplinei copilului 
Cum sa construiesc un meniu sanatos pentru copilul meu? 
10 alimente care stimuleaza creierul copilului 
Cum ajutam copiii sa manince sanatos? 
Cum stimulam copiii sa manance legume

/Images/bucatarie.jpg La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!
  

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII