Multi parinti nu stiu inca ce inseamna ADHD

Multi parinti nu stiu inca ce inseamna ADHD

Multi parinti nu stiu inca ce inseamna ADHD

ADHD este un cuvant inca necunoscut pentru multi parinti din Romania. Peste 50% dintre parintii romani care locuiesc in mediul urban nu cunosc termenul de sindrom hiperkinetic cu deficit de atentie (ADHD) sau date despre impactul social al acestei boli, in timp ce in mediul rural acest procentat este foarte mare. 

ADHD este o necunoscuta pentru multi parinti din Romania

Studiile facute de diverse agentii romanesti au concluzionat ca peste 50% dintre parintii romani care locuiesc in mediul urban nu cunosc termenul de sindrom hiperkinetic cu deficit de atentie (ADHD), arata rezultatele primului studiu national asupra impactului social al acestei boli. Evident, daca ADHD-ul este inca un mister pentru multi dintre parintii din mediul urban, acest procentaj este dramatic de mare in mediul rural.

In plus, studiile arata ca in jur de 70% la suta dintre parintii care au copii cu ADHD au ajuns sa consulte un medic dupa ce au observat ca micutul nu era atent, se misca tot timpul, era impulsiv si obraznic.

Manifestarile ADHD sunt greu de evaluat de catre parinti pentru ca abia la varsta de sase ani se poate pune un diagnostic exact, dar, din acel moment, medicii lupta cu o boala deja instalata.

 

Ce este ADHD?

In limbaj stiintific, ADHD este o tulburare neurobiologica atribuita unei intarzieri de dezvoltare a conexiunilor cerebrale, afectand inhibitia si autocontrolul.
Mai simplu, copilul  e mereu agitat, neastamparat, rastoarna sau pierde lucruri, e uituc si nu tine cont de observatiile parintilor. Cand i se vorbeste, nu are rabdare sa asculte si isi intrerupe des interlocutorul cu intrebari. E impulsiv, dezordonat si are toane. Citit despre ADHD pe larg aici: ADHD-ul la copil (deficit de atenţie/ hiperactivitate impulsivitate)  
Dar cum e sa cresti un astfel de copil? O adevarata provocare.

Despre ce spun parintii si ce experiente au cu rasfatul bebelusului / copilului, cititi pe forum:

Copil cu ADHD la scoala. Cum va descurcati???
Copil cu ADHD - mari probleme cu cadrele didactice
HELP - scolar cu ADHD ?!?!
ADHD sau ce?
Scolar suspectat de ADHD
De ce atatia copii cu autism in Romania?

Despre ADHD mai puteti citi si urmatoarele:

Va asteptam pe forumul special:

Copii cu nevoi speciale
Sunt ai nostri. Si au nevoie de mai multa intelegere si mai multa dragoste.

Bolile copilului

Toate bolile aici>

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

Meseria de parinte

 

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
forumuri specializate Forumuri specializate

Ultimile 1 comentarii
Trimis de Violeta Danciu

Si eu am problema aceasta cu baietelul meu (6 ani), este foarte greu sa ma fac inteleasa in fata lui, am impresia ca nici nu ma aude, situatie foarte tensionata pentru mine, deoarece nu stiu care este cauza. Sunt foarte ingrijorata!

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.