Joan Collins: secretele elegantei fara varsta

Joan Collins - eleganta fara varsta

Joan Collins - eleganta fara varsta

  • Este cosmarul de dimineata al fiecarei femei: cu ce ma imbrac azi? Fundul meu pare mare in pantalonii astia? Arat grasa? Am crezut mereu ca exista o limita foarte fragila intre imaginea unei femei mai in varsta, indraznete si sexy si cea a unei oi ce poarta blana de miel.

Este cosmarul de dimineata al fiecarei femei: cu ce ma imbrac azi? Fundul meu pare mare in pantalonii astia? Arat grasa? Am crezut mereu ca exista o limita foarte fragila intre imaginea unei femei mai in varsta, indraznete si sexy si cea a unei oi ce poarta blana de miel.

Milioane de femei trec in fiecare zi prin angoasa asta, mai ales dupa ce au rasfoit revistele glossy si au vazut cum glam-ul face tot mai mult loc imaginii actritelor imbracate atat de  casual . Insa acea imagine naturala afisata de eterna zvelta Naomi Campbell sau de miniona dar perfect proportionata Kate Moss nu este obtinuta atat de usor.

Inainte de toate, modelele si actritele ale caror chipuri si siluete apar in reviste au parte de ajutorul stilistilor care le coordoneaza costumatiile inainte de sedintele foto, pentru a asorta bluza cu centura si cu jacheta aceea chic dar care atarna. Asta inseamna ca lucrurile nu se intampla de la sine.

Femeile din ziua de azi sunt mai inalte si mai corpolente decat acum 50, 40 sau chiar 20 de ani. Chiar si cele mai slabe fete nu au talia proportional cu 25 cm mai mica decat bustul sau soldurile.

In anii 1980, pe cand Joan Collins juca in Dynasty, femeile nu se imbracau foarte diferit de felul in care se imbracau in anii 1940 si 1950: jachete stranse, umeri accentuati (ce fac talia sa para mai subtire) si fuste care urmeaza conturul natural al femeii obisnuite. Iar daca nu aveai acele contururi, le puteai face sa para reale.

Din fericire, hainele glam revin din nou la moda. Ultimele colectii prezentate pe catwalk-uri pun accentul pe un aspect mai apropiat de liniile corpului decat in ultimii ani.

Insa mai sunt multe moduri in care poti arata elegant si stralucitor la 40 sau la 70 de ani. Insa nu trebuie sa faci greseala de a incerca sa arati ca si cineva cunoscut din moda, showbiz sau media. Ai propria personalitate si identitate si trebuie doar sa iti pui in valoare atuurile si sa estompezi punctele slabe. Asta este ceea ce fac si reginele elegantei de la Hollywood.

Iata sfaturile lui Joan Collins:

 " Investeste in orice lenjerie de tip Spanx. Aceasta structura inselator de simpla este o piesa de rezistenta, care infasoara diafragma si talia, mentinand inauntru toate acele excese care tind sa iasa afara din contururile tale sexy.
 
 " Ce trebuie sa eviti: fustele maxi sunt extrem de nepotrivite, singura exceptie fiind fusta de tip gypsy. Ca sa nu mai vorbim despre bluzele largi stranse cu curea, acestea sunt condamnate din start.

 " Fustele micro sau mini sunt  out", la fel ca si fustele sau pantalonii care se termina deasupra buricului. Nu este nimic mai neplacut vederii decat buricul si burtica ce atarna peste marginea pantalonilor sau a fustei, de care rade toata lumea  este destul de rau sa vezi asa ceva la un adolescent, insa infricosator la cineva care a trecut de 40 de ani.
 
 " Cat despre tatuaje sau piercing-uri, oriunde ar fi ele (in afara gaurilor din urechi), lasa-le in seama motociclistilor, fiindca nu exista nimic mai anti-glam decat ele.

 " Bluzele decupate si manecile decoltate apartin generatiei fiicei tale. Cinstit vorbind, rochiile mulate purtate de oricine care are masura mai mare de 42 sunt foarte nepotrivite.
 
 " Bluzele pe gat in culori stralucitoare sau pastel fac pe oricine care are bustul mai mare de 36B sa semene cu un carnacior indesat.

 " Negrul este culoarea magica. Nimic nu arata mai bine, in afara albului. Negrul ia kilogramele de pe orice silueta, te face sa arati grozav si iti subtiaza talia, si este (aproape) intotdeauna chic.

Atunci cand am o zi  grasa , inseamna ca este momentul sa port taiorul negru, fusta sau pantalonii si ciorapii negri, despre care ma bucur sa spun ca revin la moda. O tusa de alb aproape de linia gatului  un guler sau o floare reprezinta o lovitura de maestru pentru un aspect tineresc, spune Joan. Daca trebuie sa porti jeans, care nu sunt deloc glam daca ai trecut de 21 de ani, ai grija sa fie negri si cu talie inalta, si nu uita sa ai mereu in dulap bluze pe gat si jachete, fuste si pantaloni cu croiala clasica  farmecul lor este etern.

 " Cat despre rochii, stilul rochiilor clasice precum cele create Diane von Furstenberg este de departe cel mai bun. Rochiile acestea au un aspect glamorous fara a parea sa caute acest lucru cu orice pret.

Glam: Fustele micro sau mini sunt  out  vrei ca oamenii din jur sa se uite la tine, nu la ce porti, deci alege un aspect simplu si elegant, folosind pe cat posibil piese de marca.

 " Alt stil usor de adoptat este cel retro Jackie-O, care a revenit gratie personajului Bree din serialul Neveste disperate. Deci atat timp cat fusta conica si deasupra genunchiului este
 
 " Nu este nimic mai elegant in timpul iernii decat colantii inchisi la culoare purtati cu cizmele pana la genunchi si un trench coat cu curea. Cu cat haina sau jacheta este croita pe linia corpului, cu atat vei arata mai subtire (sau cel putin, mai bine proportionata). Acest lucru este indeosebi adevarat daca haina este trei sferturi.
 
 " Palariile, care un timp indelungat au fost unul dintre accesoriile preferate ale lui Joan Collins, sunt alte piese esentiale. Nu vorbim aici despre modelele ciudate Mad Hatter de care se rade la Ascot, ci despre palariile fedora, berete, palariile Stetson sau bonete, care sunt mereu clasice. Trebuie numai sa experimentezi pentru a gasi forma potrivita fetei tale.

Atunci cand termin cu imbracatul, ma privesc in oglinda mult timp si cu exigenta, iar in final renunt la ceva. Fie ca este vorba despre o bratara sau un mic accesoriu, mai putin inseamna intotdeauna mai mult.

 " Majoritatea pantofilor cu bretele sunt teribil de neatragatori, fiindca taie linia piciorului si impiedica circulatia sangelui! Incearca sa dansezi in ei  iti vei simti picioarele ca niste hotdogi incinsi. Din nou, cea mai buna alegere este mereu clasicul, si nimic nu arata mai bine decat pantofii negri cu toc moderat (si ciorapii negri), sau cei Chanel in doua tonuri de bej cu bombeuri negri. Pur si simplu fabulos.

 " Asa numitele posete de firma sunt inutile, iar cele mai multe dintre ele sunt si urate, fade si cu imprimeuri in exces. Cel mai bine este sa fie cat mai discrete si simple. Pentru tinutele se seara, incearca un simplu plic ce cuprinde pudra, rujul, banii, cheile si portofelul. Poate fi din piele, velur, satin sau cu strasuri, insa intotdeauna alege unul care nu iese in evidenta si are o culoare discreta.

In timpul zilei, Joan adora poseta clasica de umar Chanel, si ar purta-o si daca nu ar mai fi la moda (dar este din nou la moda) fiindca este foarte practica. De asemenea, ea prefera gentile de dimensiune medie  o privire rapida inauntru te ajuta sa poti vedea orice imediat.

 " Ca accesorii, evita cutele si pliurile pretentioase, lanturile, pandantivele sau esarfele care atarna. Atunci cand termin cu imbracatul inainte sa ies seara in oras si dupa ce mi-am pus toate accesoriile, ma uit la mult timp si cu exigenta in oglinda si in final renunt la ceva. Fie ca este o curea, o bratara sau alt fleac, mai putin inseamna intotdeauna mai mult, spune Joan.

 " Nu te teme sa experimentezi cu culorile, mai ales cu culorile bijuteriilor precum rosu intens, mov si smarald.

 " Un decolteu en-coeur este intotdeauna cea mai buna alegere indiferent ce marime porti. Tinutele cu umerii goi sunt si ele foarte glamorous, fiind preferatele lui Joan la marile serate.

In concluzie, ceea ce vrei este ca oamenii sa te priveasca pe tine si nu sa se uite la ceea ce porti, deci adopta tinute simple si elegante insa nu imitatii, ci mai degraba originale si piese de calitate. Poarta-ti hainele cu atitudine  nu le da voie sa te poarte ele pe tine  si vei arata mereu stralucitor..

Va recomandam sa mai cititi si:

Costume de baie si moda plajei
Costumul de baie MUST HAVE al verii
Ce costum de baie purtam in vara 2010?
Costumul de baie in 2009
Costumul de baie  vedeta garderobei estivale

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII