De ce simuleaza femeile orgasmul?

De ce simuleaza femeile orgasmul?

De ce simuleaza femeile orgasmul?

  • Este o intrebare pe care, trebuie sa recunoastem, nu si-o pun prea multe supereve, dar care nu ar exista in mintea altora daca faptul in sine nu ar fi extrem de raspandit. Desi pentru unele femei, a simula un orgasm este un lucru de-a dreptul inutil, pentru multe altele acesta este un mod de manifestare curenta a vietii lor sexuale.

Este o intrebare pe care, trebuie sa recunoastem, nu si-o pun prea multe supereve, dar care nu ar exista in mintea altora daca faptul in sine nu ar fi extrem de raspandit. Desi pentru unele femei, a simula un orgasm este un lucru de-a dreptul inutil, pentru multe altele acesta este un mod de manifestare curenta a vietii lor sexuale. Si asta fara a putea justifica in mod concret gestul in sine.

Cu toate acestea, se pare ca mai bine de 60% dintre femei simuleaza placerea, fie ca este vorba de un act sexual clasic, fie ca este vorba despre sexul oral.

Misoginii s-ar putea sa gaseasca o explicatie ironica in dorinta femeii de a-si satisface partenerul, de a-i crea iluzia ca totul e perfect si de a nu-i rani sentimentele. Si totusi, se pare ca simularea orgasmului are o explicatie psihologica destul de clara, ce tine de incertitudine si de frica de intimitate a femeii.

Trei sunt, dupa specialisti, motivele pentru care femeile simuleaza orgasmul: frica de intimitate, nesiguranta in ceea ce priveste reactiile propriului organism, simpla dorinta de a termina cat mai repede actul in sine. Desi este un fenomen extrem de raspandit, explicatiile psihologilor nu sunt totusi foarte clare, bazandu-se mai mult pe presupuneri si statistici, decat pe fapte concrete, dovedite stiintific.

Cercetatoarea Erin Cooper, de la Temple University din Pennsylvania, a intervievat 366 de femei cu varste intre 18 si 32 de ani, care au afirmat ca simuleaza orgasmul. Voluntarele au fost intrebate care sunt cauzele pentru care simuleaza orgasmul si ce sentimente au atunci cand fac acest lucru. O parte dintre ele au declarat ca simuleaza orgasmul pentru a mentine o relatie armonioasa cu partenerul, dandu-i acestuia sentimentul de siguranta, altele au spus ca fac acest lucru pentru a masca lipsa de placere fizica. Concluzia lui Erin Cooper este ca femeile care au o problema de comunicare pe plan emotional cu cei din jur au si probleme in ceea ce priveste sexualitatea. Nu se cunosc insa cauzele acestor probleme de comunicare pe plan sexual. Pe langa femeile care simuleaza orgasmul din motivele mentionate, se pare ca mai exista si cateva, putine, ce-i drept, care fac acest lucru pentru propria placere. Pentru acestea din urma, simularea orgasmului nu este altceva decat un truc extrem de eficient pentru obtinerea unui grad mai mare de satisfactie sexuala.

De ce simuleaza, asadar, femeile orgasmul? Ramane o intrebare cu raspunsuri misterioase... la fel ca femeile insesi.

Mai cititi despre sex si dragoste:

 Forum unde comentam cu placere

 Supereva Forum: Dragoste si sex
Despre relatie, sex, probleme de cuplu. Totul deschis, fara tabu-uri.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Sex

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Ana
    Anatrimis la 17/8/2012

    buna,si eu sunt o femeie care simulez orgasmul motivul fiind sotul(cred)nu ma simt suficient de excitata iar sexul e destul de monoton si cum timp de astfel de discutii nu e...il simulez.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII