Mamă de bebeluș, vrei să mergi la jogging cu bebe? Iată niște atenționări pentru siguranța lui bebe 🏃‍♀️

Mami de bebe vrei sa mergi la jogging cu bebe? Iata niste atentionari pentru siguranta lui bebe

Mamă de bebeluș, vrei să mergi la jogging cu bebe? Iată niște atenționări pentru siguranța lui bebe 🏃‍♀️

O mami de bebe care dorește să meargă la alergat cu micuțul, este esențial să fie conștientă de riscurile asociate acestui tip de activitate. Alergatul cu bebelușul poate părea o modalitate plăcută de a face exerciții fizice și de a petrece timp în aer liber, însă există pericole serioase  care pot afecta sănătatea și siguranța copilului.

În timpul alergării, bebelușul este supus unor mișcări bruște și repetitive, care pot pune presiune asupra craniului și gâtului său în dezvoltare. Aceste mișcări pot duce la vătămări cerebrale sau traumatisme oculare, având consecințe grave asupra sănătății și dezvoltării sale.

Hei mami de bebe, vrei sa te re-apuci de alergat?

Așadar, ești dornică să te apuci din nou de alergat... și sperii să îl iei pe bebe cu tine? Ei bine - dacă vrei să îl iei și pe bebe cu tine - trebuie să știi niște informații.

Deși jogging-ul, alergatul - poate fi extrem de benefic pentru corpul tău, nu este la fel de benefic pentru corpul lui bebe. Orice fel de activitate care îl leagănă prea viguros (cum s-ar întâmpla dacă ai alerga cu el într-un sistem de purtat pus în față sau în spate) poate avea consecințe destul de grave.

Bebe nu isi sustine prea bine capul

O posibilitate periculoasă este mișcarea asemănătoare unui bici (ca în cazul unui accident de mașină). Deoarece capul bebelușului este greu în comparație cu restul corpului, iar mușchii gâtului nu sunt complet dezvoltați, el abia dacă își poate susține singur capul. Atunci când un bebeluș este scuturat puternic sau energic în sus și în jos, faptul că își leagănă capul înainte și înapoi poate determina creierul să se lovească de cutia craniană.

Vătămarea creierului poate cauza inflamație, sângerare, presiune și posibil vătămare neurologică permanentă cu dizabilități mentale sau fizice.

Miscarea brusca poate afecta ochii bebelusului

O altă posibilă vătămare este trauma la nivelul ochișorilor fragili. Dacă se produce desprinderea sau rănirea retinei sau a nervului optic, consecințele pot fi probleme vizuale și chiar orbire. Aceste răniri sunt rare, dar problemele pot fi atât de grave, încât nu merită să îți asumi riscul.

Așa că mai degrabă alergi în timp ce îl împingi pe bebe în cărucior.

Există cărucioare ''create special pentru jogging, cu arcuri suplimentare pentru a amortiza bebelușul doar limitându-ne la limite minime de vârstă și greutate ale căruciorului pentru a te asigura că este suficient de mare pentru a permite alergatul în siguranță) și este o alternativă mai bună atunci când încerci să îți revii în formă.

► CIteste in continuare 10 sfaturi cu care poti controla timpul copilului pe ecrane - fara a recurge la pedepse

autor: Teodora Andianu, redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate © Desprecopii.com 2024

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII