Cum alegem si cum instalam un scaun de masina pentru bebelusi

Cum alegem scaunul de masina pentru bebelus

Cum alegem si cum instalam un scaun de masina pentru bebelusi

Plimbarea bebelusului cu masina este o noua rutina ce urmeaza dupa nastere. De aceea trebuie sa va pregatiti din timp pentru acest moment, prin achizitionarea unui scaun potrivit pentru masina. De altfel, in unele tari, la iesirea din spital, parintii sunt obligati sa prezinte dovada ca au in masina un scaun pentru bebelusi.

Iata sfaturi despre cum alegem un scau de masina pentru bebelus:

- despre cum cumparam si cum alegem un scan pentru masina pentru bebelus, veti citi:
Fiecare bebelus are nevoie de scaun special in masina
Ce trebuie stiut cand cumparam un scan de masina pentru bebelus
Lucruri pe care trebuie sa le evitati cand cumparati un scan de masina pentru bebelus
Bebelusul la plimbare, merita sa citesti si

Fiecare bebelus are nevoie de scaun special in masina

Oricat de usoara sau de grea v-a fost nasterea, oricat de mult va doriti sa va intoarceti acasa de la spital, trebuie sa stiti ca va asteapta in fiecare zi noi provocari.

Plimbarea bebelusului cu masina este una dintre ele. De aceea trebuie sa va pregatiti din timp pentru acest moment, prin achizitionarea unui scaun potrivit pentru masina. De altfel, in unele tari, la iesirea din spital, parintii sunt obligati sa prezinte dovada ca au in masina un scaun pentru bebelusi. Chiar daca pentru unii parinti s-ar putea sa para o achizitie care mai poate fi amanata, scaunul de masina este una dintre cele mai necesare investitii in ceea ce priveste recuzita noului nascut.

Ce trebuie stiut cand cumparam un scan de masina pentru bebelus

Iata cateva lucruri carora trebuie sa le acordati atentie atunci cand cumparati un scaun de masina pentru bebelusi:

Pozitia - bebelusii ar trebui sa calatoareasca pe locurile din spate, cel putin in primul an si cat mai mult posibil dupa aceea. Daca masina este dotata cu airbaguri frontale, este un motiv in plus ca bebelusul sa stea pe scaunul din spate. Cititi neaparat: Care este locul cel mai sigur pentru scaunul de masina al bebelusului?

Scaune de masina pentru bebelusi - aici 

Instalarea  - dupa ce ati instalat scaunul, cereti parerea unui specialist. In mod normal, intr-o tara civilizata orice agent de politie sau pompier ar trebui sa stie acest lucru. Cea mai comuna greseala este aceea ca scaunul nu este suficient de strans. Pentru a vedea daca este suficient de bine fixat, incercati sa il miscati cu putere in toate directiile.

Care este locul cel mai sigur pentru scaunul de masina al bebelusului? de citit pe larg: Care este locul cel mai sigur pentru scaunul de masina al bebelusului?

Hamurile  - orice scaun are nevoie de hamuri cu fixare in cinci puncte. Cumparati unul care se poate ajusta usor si ale carui hamuri se deschid usor. Asigurati-va ca hamurile pentru umeri sunt la nivelul umarului bebelusului sau mai jos.

Scaune de masina disponibile in magazinul eMAG  

Buretele protector - studiati cu atentie materialul din care este confectionata partea protectoare, pentru ca in caz de accident acesta conteaza cel mai mult.

Suportul pentru cap  - scaunul pentru bebelusi are, in general, un suport special pentru cap, iar in cazul nou-nascutilor, pozitia capului este extrem de importanta. Daca vreti sa puneti un alt suport, folositi numai suporturi cumparate, de preferat de la aceeasi firma de la care ati luat scaunul. Orice producator de scaune de masina pentru copii ofera o gama variata de accesorii potrivite pentru acestea. In magazinul virtual eMAG aveti acces la foarte multe modele de scaune, precum si la o gama larga de accesorii. Daca este nevoie de ceva ca sa fixati capul bebelusului folositi mai degraba o paturica moale, rulata, decat o perna.

Accesorii pentru scaune de masina disponibile in magazinul eMAG  

Protectia laterala  - aveti grija ca scaunul sa aiba pereti de protectie rezistenti, astfel incat, in caz de accident sa fie protejate mai ales gatul si coloana copilului. In principiu, scaunele pentru bebelusi sunt facute dupa standarte stabilite prin lege, insa este bine sa va asigurati ca totul este asa cum trebuie sa fie.

Confortul  - aveti grija sa alegeti un scaun captusit cu materiale placute la atingere, care sa usureze adaptarea bebelusului in scaun.

Pozitia bebelusului - dupa ce ati instalat scaunul in masina, probati-l! Strangeti hamurile suficient, astfel incat sa fie eficiente in protejarea copilului. Reglati-le pana cand sunteti siguri ca totul este in regula.

Paturica - mai ales in anotimpul rece, este esentiala. Imbracamintea foarte groasa il poate incomoda pe bebelus, de aceea este preferabil sa il imbracati confortabil si sa folositi o patura moale pentru a-l proteja de frig.

Accesorii pentru scaune de masina disponibile in magazinul eMAG  

Data expirarii - daca nu stiati, retineti ca scaunele de masina au si ele termen de expirare. In mod normal, materialul protector din care este confectionat scaunul, devine casant dupa 6 ani si nu mai are acelasi efect de protectie. Tineti cont de acest detaliu mai ales daca imprumutati un scaun de masina de la un prieten. Evitati sa cumparati un scaun de masina dintr-un second hand.

Lucruri pe care trebuie sa le evitati cand cumparati un scan de masina pentru bebelus

Oglinzile si jucariile  - chiar daca acest obiecte ii tin ocupati pe bebelusi si va dau senzatia ca fac calatoria cu masina mai placuta, se pot transforma in obiecte periculoase, in cazul unui accident.

Mofturile legate de stil - in principiu, scaunele pentru nou-nascuti sunt de doua tipuri: scaune speciale pentru sugari si scaune convertibile. Scaunele din prima categorie sunt recomandate pentru primul an de viata si sunt vandute adesea impreuna cu carutul, putand fi montate si demontate foarte usor in masina si pe suportul carutului. Ele constituie o solutie practica, mai ales pentru familiile care folosesc la fel de des carutul si scaunul de masina intrucat nu este nevoie sa scoateti bebelusul de fiecare data din scaun. Este suficient sa scoateti scaunul cu totul din masina si sa il puneti pe suportul carutului. Scaunul convertibil, pe de alta parte, este doar pentru masina.

Va trebui sa aranjati de fiecare data copilul in scaun , in schimb, avantajul este ca aceste scaune pot fi utilizate si cand copiii cresc. Daca vreti sa economisiti bani, aceasta este o optiune mai buna. Indiferent pentru care tip de scaun optati, retineti ca magazinul eMAG va ofera o gama foarte variata de scaune de masina pentru bebelusi si de accesorii pentru acestea, precum si numeroase sortimente de caruturi care au incorporat un scaun pentru nou-nascuti..

Bebelusul la plimbare, merita sa citesti si:

Vrei sa iti porti bebelusul in sling sau wrap? Aceasta este pozitia in care trebuie sa o faci.

Vrei sa iti porti bebelusul in sling sau wrap? Aceasta este pozitia in care trebuie sa o faci.

Purtarea bebelusului in slinguri, esarfe sau in alte dispozitive create special in acest scop este un subiect care genereaza adesea opinii contradictorii. In timp ce unii parinti adora sa-si poarte…

Este bine sa mergem la mare cu un bebelus?

Este bine sa mergem la mare cu un bebelus?

Este bine sa mergem la mare cu un bebelus? Medicii sunt foarte retinuti la aceasta intrebare. Motivul? Este destul de greu sa i se asigure micutului o protectie solara corespunzatoare.Parintii care…

Trebuie să poarte bebelușul intotdeauna o caciuliță? Află când și de ce

Trebuie să poarte bebelușul intotdeauna o caciuliță? Află când și de ce

Bebelusi cu  caciulita sunt ceva atat de banal in Romania incat nu ne mai miram ca si in plina canicula vedem bebelusi cu caciulita. De vina sunt bunicile si mamicile super ingrijorate ca orice…


Aveti copil, dar si masina? Atunci fiti foarte atenti!
Cu bebelusul in concediu: vara
Primele incaltari ale bebelusului
Inotul pentru bebelusi Care este locul cel mai sigur pentru scaunul de masina al bebelusului?  

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Geanina
    Geaninatrimis la 18/5/2016

    Buna !Eu mi-am comandat un scaun auto de la kinderkraft si sunt foarte multumita.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII