Cum putem imbunatati puterea creierului la copilul nostru?

Cum putem imbunatati puterea creierului copilului nostru?

Cum putem imbunatati puterea creierului la copilul nostru?

Mai mult de 400.000 de bebelusi sunt nascuti in fiecare zi pe planeta. Care dintre ei va creste sa devina un viitor Shakespeare, sa gaseasca o cale de vindecare a cancerului sau chiar sa dovedeasca ca Einstein a gresit? Acest lucru depinde nu numai de genele sale dar si de modul in care bebelusul va fi hranit, iubit si stimulat.

Iata cum putem imbunatati puterea creierului bebelusului.

veti citi:
Cum sunt stimulati bebelusii?
Stimularea bebelusului in activitati concrete

In fiecare zi se nasc aproape 400.000 de bebelusi pe aceasta planeta

Mai mult de 400.000 de bebeusi sunt nascuti in fiecare zi pe planeta. Care dintre ei va creste sa devina un viitor Shakespeare, sa gaseasca o cale de vindecare a cancerului sau chiar sa dovedeasca ca Einstein a gresit? 

Pentru a creste un bebelus mai destept, expertii spun ca nu numai informatia din carti este importanta si ca dezvoltarea emotioala joaca un rol important in cresterea unor copii inteligenti.

"Trebuie neaparat sa schimbam acea istorica teorie a dezvoltarii cognitive pe de o parte si a celei emotionale pe de alta parte si sa acceptam ca emotiile noastre reprezinta realul "combustibil" care genereaza impulsul dezvoltarii comportamentului social si deasemeni cel al atingerii diferitelor nivele de intelgenta," spune Dr.Stanley Greenspan, cercetator al dezvoltarii copilului la Universitatea de Medicina George Washington.

Cum sunt stimulati bebelusii?

Si genetica are un rol, dar Greenspan spune ca viitorul copilului nu este scris in ADN-ul sau. "Indiferent de istoricul coeficientului de inteligenta in familie, daca vad persoane grijulii, cu suflet cald, sociabile si care stiu sa aprecieze corect semnalele emotionale ce i se transmit si sa se adapteze bine celor din jur, de obicei copiii acestora vor creste fericiti, competenti si isteti", spune Greenspan. Pe linga relatia parinte-copil, exista alte cai de stimulare a dezvoltarii cerebrale a bebelusului, care au fost aduse in atentie recent:

Alaptarea este foarte importanta pentru bebelus si multi experti cred ca e vitala in dezvoltarea cerebrala a bebelusului. Conform unui studiu din Jurnalul Asociatiei Medicala Americane din mai/anul curent, copiii care au fost alaptati 7 pina la 9 luni au avut rezultate superioare la coeficientul de inteligenta decit cei alaptati timp de o luna sau mai putin.

Se credea ca ascultatul muzicii imbunatateste aptitudinile pentru matematica. O analiza a Facutatii de medicina Harvard din anul 1999, pe mai mult de o duzina de studii in aceasta directie nu suporta aceasta idee,insa muzica si dansul s-au dovedit a fi excelente cai de socializare. De citit Activitati de joaca pentru nou-nascuti

Bebelusii invata simplul limbaj al semnelor inca inainte de-a incepe sa vorbeasca.

Alte cercetari dovedesc ca bebelusii invata simplul limbaj al semnelor inca inainte de-a incepe sa vorbeasca. Acesti bebelusi cresc putin mai inteligenti,insa expertii cred ca acest rezultat se datoreaza interactiunii accentuate dintre parinte si copil prin intermediul acestui limbaj al semnelor.

Popularitatea lectiilor de citire pt. bebelusi ia amploare. Producatorii de casete video, carti si felicitari animate pretind a avea uneori copii in virsta de 2 ani citind carti simple pentru copii, ca rezultat al vizionarii produselor mai sus amintite. Unii experti sustin aceasta idee,in timp ce altii i se opun:

"Daca incurajezi copilul sa se uite in aceste carti si-l faci sa fie curios asupra desenului si al insemnatatii denumirii acestuia,dar nu te implici intr-o invatare foarte structurata si sistematica la virste foarte fragede"'spune Greenspan," si deasemeni interactionezi in plan emotional cu copilul prin intermediul jocurilor de imitare a personajelor si situatiilor,atunci poti obtine cele mai bune rezultate in ambele planuri, cel cognitiv si emotional."

Stimularea bebelusului in activitati concrete:

Jucaria preferata a bebelusului tau: care este si de ce
Limbajul Dunstan sau limbajul bebelusilor pe intelesul tuturor
Bebelusii invata sa vorbeasca citind pe buze
Cum vorbim cu bebelusul si de ce este important acest lucru
Creierul bebelusului si legatura perfecta cu lumea

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2018   

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 9 comentarii

  1. Florina
    Florinatrimis la 21/2/2012

    La ofetita de ani este bine sa-i administrez lecitina, daca da in ce cantitate? Ce ce altceva as putea-o ajuta , pentru memorie este in clasa 1 , nucile nu-i plac. Astept raspuns de la cunoscatori, cazuri similare.

    Raspunde la acest comentariu
  2. sergiana
    sergianatrimis la 8/12/2011

    eu am avut evolutii surprinzatoare ca si intelect in urma consumarii drajeurilor cu soia lecitina,( acestea sunt un supliment alimentar )se gaseste in stare naturala in concentratie mare in mierea de floarea saorelui de aceea ea se cristalizeaza si foarte repede.

    Raspunde la acest comentariu
  3. mariana
    marianatrimis la 5/11/2010

    buna ma numesc Mariana si am un baietel de 8 anisori care are mici probleme de vorbire dar si de memorare .as vrea sa merg undeva cu el ca sa ma ajute cineva dar nu stiu unde sa merg.a si am uitat sa va spun este nascut prematur la 8 luni poate cineva sa ma ajute daca da va rog sa-mi trimiteti un e-mail va rog sunt o mama disperata care are nevoie de ajutor mai ales ca el este la scoala si nu stiu cum sa-l ajut

    Raspunde la acest comentariu
  4. mandache cornelia
    mandache corneliatrimis la 19/12/2005

    Consumand cat mai multe nuci poti imbunatati, spori, activitatea creierului.

    Raspunde la acest comentariu
  5. cristina
    cristinatrimis la 12/7/2005

    referitor la inteligenta emotionala as citi cit mai multe articole trebuie sa avem, grija ce asimileaza copilul nu numai privind alimentaatia

    Raspunde la acest comentariu
  6. ramona
    ramonatrimis la 11/7/2005

    Sunt dezamagita .Ma asteptam la mai mult

    Raspunde la acest comentariu
  7. bic maria
    bic mariatrimis la 14/6/2005

    Eu cred ca muzica ii ajuta mult pe copii. Al meu are 3 ani si ii cant si acum si este foarte receptiv.

    Raspunde la acest comentariu
  8. dana
    danatrimis la 27/12/2004

    sint disperata....fetita mea isi tot pune mina jos....sa spunem masturbare chiar daca desi nu este acelasi lucru ca la adulti....prima data s-a intimplat la patru ani si credeam ca nu a mai facut asa ceva dupa ultimile discutii dar acum constat cu disperare ca o face inca ,nu stiu cum sa reactionez sau sa ma comport cu ea.....nu stiu ce anume ii lipseste ca sa se ascunda in spatele acestui obicei...am nevoie de ajutor ptr a-mi ajuta fetita.....daca e nevoie de mai multe amanunte ptr a intelege comportamentul ei si ptr a ne ajuta va rog sa-mi scrieti va voi fi recunoscatoare ....multa sanatate astept un raspuns...multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  9. Mihai
    Mihaitrimis la 7/4/2003

    Articolul e incomplet. Tema din titlu te face sa te astepti la niste scheme si, de fapt, gasesti niste umile informatii despre ceea ce se crede ca nu s-a crezut bine si asa mai departe. Hai sa fim seriosi!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII