Despre rasfat si un bebelus rasfatat cu prea multa atentie

Despre rasfat si un bebelus rasfatat cu prea multa atentie

Despre rasfat si un bebelus rasfatat cu prea multa atentie

Ce inseamna un bebelus rasfatat si ce putem face ca el sa nu devina un copil rasfatat ? Iata o intrebare cu raspuns direct despre rasfatul bebelusului: Daca ii acord bebelusului meu prea multa atentie si dragoste inseamna ca il rasfat?

- veti citi:
Prea multa atentie inseamna rasfat?
Atentia si dragostea nu pot rasfata un bebelus
Dorinta copilului de a atrage tot timpul atentia parintilor va scadea pe masura ce el va deveni sigur de iubirea lor neconditionata
Nici un bebelus nu poate simula nefericirea
Mamico, ai incredere in propriul instinct!
Despre educatie si temperamentul bebelusului
Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Comunitatea mamicilor inteligente, grupuri de varsta, suport si ajutor. Forumuri recomandate

Prea multa atentie inseamna rasfat?

"Nu vreau sa cresc un copil rasfatat si ma intreb, daca ii acord bebelusului meu prea multa atentie si dragoste inseamna ca il rasfat? " - se intreaba o tanara mamica pe forumul Desprecopii...

Atentia si dragostea nu pot rasfata un bebelus

Vestea buna este ca, impotriva a tot ceea ce ati auzit, dvs. nu puteti rasfata un bebelus (si chiar si un copil ceva mai mare). Ca toti bebelusii, si al dvs. a intrat in aceasta lume convins ca dvs. sunteti parintele ideal, care-i acorda ingrijirea ideala. Dragostea pe care i-o acordati este masura cu care bebelusul isi masoara aprecierea.

Dorinta copilului de a atrage tot timpul atentia parintilor va scadea pe masura ce el va deveni sigur de iubirea lor neconditionata

Raspunzand dorintelor copilului, in special dorintei sale de atentie, nu il rafatati si nici nu il faceti sa devina egocentric sau incapabil sa amane rasplata meritata. De fapt, dorinta copilului dvs. de a va atrage tot timpul atentia va scadea pe masura ce el va deveni sigur de iubirea dvs. neconditionata.
Cand incercati sa-l faceti cat de fericit se poate, sa-i alinati plansul, ii sustineti de fapt optimismul innascut si ii dati sentimentul de a fi indeajuns de "implinit" pentru a imparti totul si cu altii. Copilul dvs. va descoperi astfel ca viata nu-i da intotdeauna ceea ce vrea, dar poate avea intotdeauna din partea dvs. dragoste si apreciere.

Deci fiti linistita, nu veti avea un copil rasfatat chiar daca veti impresia ca aveti acum un bebelus rasfatat.

Mai cititi: 10 metode de a creste un copil rasfatat

 Despre ce spun parintii si ce experiente au cu rasfatul bebelusului / copilului, cititi pe forum:
Rasfat sau varsta dificila?
Rasfat dus la extrem...
rasfat sau nu?
probleme sau rasfat
despre rasfat la bebei-opinii, sfaturi, pareri
posesivitate sau pur si simplu rasfat???
Delimitarea dintre dragoste si rasfat?
Rasfat sau varsta dificila?
Este hiperactivitate sau doar rasfat?

Nici un bebelus nu poate simula nefericirea

Copii "rasfatati" se poarta in moduri care contrariaza adultii, nu din cauza ca au primit prea multa atentie, ci prea putina. Parintilor li se spune ca sunt manipulati de copilul lor care plange, dar aceasta este departe de adevar. Toate studiile in acest sens au aratat ca nici un bebelus nu poate simula nefericirea, iar plansul nu este un act controlat/calculat. Bebelusii plang pentru ca uneori se simt coplesiti si au nevoie de dragostea dvs. Daca nu exista nici un raspuns la lacrimile lor, ei pot sa se simta neiubiti pe masura ce cresc.

Pe de alta parte, pentru ca dvs. sunteti pentru copilul dvs. cea mai mare bucurie, cand ii acordati acestuia toata dragostea si atentia dvs. ii claditi de fapt o "magazie", o rezerva de "bine", care-l va ajuta sa devina puternic si razbatator, sa treaca peste toate dezamagirile si frustrarile.

Mamico, ai incredere in propriul instinct!

Instinctele ne dicteaza sa raspundem imediat daca copilul nostru plange. Il luam in brate si ii soptim cuvinte de mangaiere. Ii oferim mancare, ii schimbam scutecele si ii zambim pentru a-l amuza. Ne strambam, dansam, cantam, pana cand se linisteste.

Apoi, ne asezam langa el, il imbratisam si continuam sa-i savuram caldura trupului sau mic, mirosul de laptic al pielii sale, obrajii bucalati. Sau nu facem chiar asa?! Citeste mai departe de ce trebuie sa ai incredere in instinctul tau de mamica.

Despre educatie si temperamentul bebelusului, merita sa citesti si:

Stii sa interpretezi plansul bebelusului ? Fa acest TEST si vei afla
Bebelusii disting prietenii de dusmani de la varsta de 9 luni
Etape esentiale de dezvoltare a creierului unui bebelus
Cele 5 tipuri de temperamente ale bebelusilor
Este personalitatea copilului stabilita la nastere?
Ce e în mintea copilasului tãu
Creierul bebelusului si legatura perfecta cu lumea
Despre rasfat...

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

 Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Comunitatea mamicilor inteligente, grupuri de varsta, suport si ajutor. Forumuri recomandate

  Primele 365 de zile din viata de mama - 365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC. 

 Alaptarea - Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 5 comentarii

  1. Moi
    Moitrimis la 9/4/2011

    Buna ziua ! Sunt aboslvent al facultatii de psihologie si ma vad nevoit sa va spun ca acest articol este gresit dintr-un punct de vedere al studiilor stiintifice. Se intampla ca propria mea lucrare de licenta contine cercetare asupra acestui subiect (printre altele) si ceea ce este dovedit ca fiind stiintific, este departe de ceea ce se spune aici. Sigur, nu afirm ca a iti trata copilul cu afectiune si atentie este gresit, chiar din contra. Totodata, rasfatul este unul si acelasi cu hiperprotectia care aduce cu sine o evolutie nu chiar dorita. Pentru a ma face mai inteles , o sa dau copy/paste la o parte din licenta mea :Putem observa astfel importanta cruciala ce o are atitudinea mamei fata de copil in primii sai ani de viata.Tot Riemann ne aduce in vedere etiologia faptului ca evolutia copilului poate lua un sens favorabil pozitiei depresive, iar

    Raspunde la acest comentariu
  2. Madalina
    Madalinatrimis la 26/8/2008

    Am un baietel de 6 luni si doua saptamani- evident

    Raspunde la acest comentariu
  3. sorina
    sorinatrimis la 9/8/2005

    atunci cum devin copii rasfatati?cum definiti rasfatul?

    Raspunde la acest comentariu
  4. Rosemary
    Rosemarytrimis la 26/2/2004

    Copii nu pot fi razgaiati si atunci cand stau cu bunicii? Acestia lasandu-i sa face ce vor, iar cand ajungi acasa innebunesti cand vezi ca tu nu-i dai voie sa umble cu anumite lucruri si in anumite locuri (ex. prize), si ei se uita foarte ciudat la tine caci pana atunci a avut voie ?! Cum ar trebiu sa reactionezi???

    Raspunde la acest comentariu
  5. ana maria
    ana mariatrimis la 25/2/2004

    Sunt 100% de acord cu aceasta teorie.Si daca inainte mai aveam unele retineri(de genul "dupa trei luni copilul nu mai tanjeste dupa viata intrauterina, este adaptat indeajuns, deci mai poate fi lasat sa planga") acum sunt convinsa ca maximum de dragoste si atentie, "la cererea copilului", nu are cum sa-i dauneze.Totusi, cum s-o fac pe fetita mea de trei luni si o saptamana sa fie cat mai independenta si sa-mi dea voie sa ma mai ocup si de treburi prin casa?Cum s-o invat sa mai stea si singura cate putin in patutul ei fara sa planga?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII