Cinci alimente principale care provoaca imbatranirea

Cinci alimente care provoaca imbatranirea

Cinci alimente principale care provoaca imbatranirea

Exista o mare diferenta intre zaharuri simple, cele rafinate de obicei adaugate la produsele alimentare - si glucidele lente si de eliberare pe care organismul le transforma in glucoza pentru a fi utilizate drept combustibil. Primul provoaca imbatranirea, celalalt este vital.

 

Zaharul este implicat in patru din principalele procese de imbatranire: acidifierea, inflamatia, incetinirea metabolismului si dezechilibrul hormonal.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Zaharul scurteaza durata de viata
Sarea cauzeaza inflamatii
Laptele de vaca cauzeaza dezechilibre hormonale
Carnea modifica ADN-ul
Grasimile rele (saturate)
Nu fi timid cu nuca de cocos

Vreti sa aflati care sunt cele 5 alimente principale care provoaca imbatranirea si de care trebuie sa va feriti de astazi inainte? Ei bine, nu cautati mai departe! Cititi in continuare:  

Zaharul scurteaza durata de vita

Exista o mare diferenta intre zaharuri simple - cele rafinate de obicei adaugate la produsele alimentare - si glucidele lente si de eliberare pe care organismul se transforma in glucoza a fi utiliza drept combustibil. Primul provoaca imbatranirea, celalalt este vital. O dieta bogata in alimente foarte zaharisite incetineste capacitatea organismului de a se regenera, accelerand astfel incat procesul de imbatranire. La un nivel de zi cu zi cauzeaza dureri articulare, pofte, burta atarnata, lipsa de tonus muscular, vigilenta redusa, modificari ale dispozitiei, ochii umflati, pete, carii dentare si riduri. Zaharul a fost un aliment demonstrat ca scurteaza durata de viata, prin urmare este cunoscut sub sinonimul, "moartea alba". Este alimentul care accelereaza cel mai mult imbatranirea dintre toate.

Incercati sfecla rosie, morcovi, cartofi dulci, tomate, migdale sau fistic, atunci cand va doriti o gustare dulce. Grasimile bune incetinesc metabolismul, astfel incat puteti manca multe fructe,nuci si seminte.

Creierul tau functioneaza pe baza de glucoza, dar spre deosebire de alte organe, aceasta nu o poate stoca. Acest lucru il face vulnerabil la niveluri fluctuante de zahar din sange. Deci, o gustare dulce sau bautura este ca injectarea creierul tau cu glucoza. Primiti un impuls instant, care se diminueaza rapid, iar creierul trece in modul de criza: te simti slab, capricios si incapabil sa se concentreze. Pe scurt, toate simptomele de imbatranire a hipoglicemiei. Raspunsul este de a evita zaharurile prelucrate.

Sarea cauzeaza inflamatii

Sodiu si clorura de - cele doua componente ale sarii - sunt minerale importante care, impreuna cu potasiul, mentin muschii, nervii si ajuta celule sa functioneaza bine. In ciuda faptului ca este un compus esential, sarea imbatraneste pentru ca pur si simplu mancam prea multa. Este un potentiator de aroma ieftin, precum si un conservant, si se gaseste in alimentele procesate, precum si in alimentele asazis "sanatoase", cum ar fi fasolea conserve, mezelurile, branzeturile, cereale tarate si supe. Cautati in schimb produse pe a caror eticheta "nu contine sodiu" inclusiv sulfit de sodiu (din fructe uscate) sau alginat de sodiu (din inghetata). Sarea in exces accelereaza procesul de imbatranire prin acidifiere, incetineste eliminarea, favorizeaza dezechilibrul hormonal si inflamatia.

Nu ar trebui sa consumati mai mult de 3g sare (1g de sodiu) pe zi. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este de a opri adaugarea de sare in alimente si evitati alimentele procesate, care contin mai mult de 0.2g de sodiu per 100g.

produse sarate

Daca simtiti nevoia de sare, utilizati sarea gema himalaya sau sare de mare Celtic, care contine mai multe de minerale decat sarea de masa si are un gust "sarat", astfel incat veti avea nevoie de mai putin. O dieta bogata in sare cauzeaza inflamatia: celulele se umfla cu apa, care strica balanta de sodiu / potasiu - soldul care genereaza energia necesara pentru a muta muschii si nervii, cauzand slabiciune si oboseala.

Laptele de vaca cauzeaza dezechilibre hormonale

Desi laptele de vaca este plin de calciu, vitamine si proteine, este de asemenea, unul dintre cele patru produse care accelereaza imbatranirea - incetinirea digestiei (care cauzeaza balonare, constipatie sau diaree), inflamatie (mucus, articulatii dureroase, tulburari inflamatorii intestinale), dezechilibre hormonale (care afecteaza zaharul din sange si nivelurile de estrogen) si formeaza acizi. Prin urmare, consumul de lapte trebuie sa fie echilibrat de alimente alcalinizante, cum ar fi legumele, altfel calciul (un alcalin) este indepartat din oase si dinti, anuland efectul acestui asa-numit aliment bogat in calciu. Este, de asemenea asociat cu unele stari de sanatate grave, printre care diabetul, osteoporoza si anumite tipuri de cancer, si poate fi un alergen majore vizavi de astm si eczeme. Feriti-va, de asemenea, de derivate din lapte (cazeina si lactoza) din paine, prajituri, biscuiti, carnuri procesate si chipsuri.

Laptele de capra, oaie sau de bivolita este mai sanatos,  mai bogat in vitamine si minerale si contine anti-inflamatorii oligozaharide, care stimuleaza bacteriile intestinale prietenoase si sunt mai usor de digerat, mai ales ca iaurtul. incercati branzeturi cum ar fi Manchego, feta si mozzarella, care nu sunt din lapte de vaca. Pentru rezerva de calciu, consumati legume cu frunze verzi, fasole, nuci si seminte, cereale.

Carnea modifica ADN-ul

Avem nevoie de proteine pentru a construi muschi, ligamente si piele. Insa carnea nu insemna doar beneficiul de proteine, ci duce si la declansarea tuturor proceselor de imbatranire, este incarcata cu grasimi saturate si foarte  multe calorii.
Carne este un aliment care produce mult acid, iar din cauza nivelului ridicat de grasimi saturate, provoaca inflamatia cronica. Carnea procesata, prin continutul sau de sulfiti si nitriti, poate fi un factor cauzator de cancer. Carnea prajita irita intestinele, iar fripta, cauzeaza modificarea ADN-ului si este plina de compusi toxici. Ea determina, de asemenea, radicalii liberi si conduce la stres oxidativ.

Consumati peste in schimb, care este o sursa buna de proteine. Alte tipuri de alimente care contin proteine, includ oua, cereale (in special amarant si quinoa), leguminoase (fasole, linte, tofu), nuci si seminte. Daca mancati carne, e preferabil ca aceasta sa fie limitata la o singura portie (pana la 100 g), o data pe saptamana, preferabil pui biologic / curcan sau miel organic (o data pe luna).

Carnatii, baconul, sunca, burgerii, hot dog si gratarul, in general carnea la gratar si prajita ar trebui sa fie evitata daca este posibil pentru ca acestea sunt alimente care  formeaza acizi, cauzeaza inflamatie iar unele dintre ele sunt bogate in substante cauzatoare de cancer, sulfiti si nitriti.

Grasimile rele (saturate)

Grasimile sunt esentiale pentru mentinerea structurii celulare, ajutand organismul sa absoarba vitamine liposolubile vitale pentru pielea cu aspect sanatos, functionarea creierului, starea de spirit si de energie.

Fiecare celula din corpul nostru are un strat protector exterior de grasimi si proteine. In cazul in care acest strat este format de lichide (de exemplu, realizate din grasimi bune), aceasta poate ajuta celulele sa absoarba substante nutritive si apa, precum si procesul mesagerilor chimici. in cazul in care nu este lichid (din cauza unei diete de grasimi saturate), acest proces este afectat. Se crede ca lipsa de fluiditate este un declansator pentru multe simptome de imbatranire, inclusiv scaderea in calitate a pielii, inflamatii, alergii, depresie, PMT, dureri articulare si a osteoartrita.

Grasimile rele sunt grasimile saturate sau grasimile hidrogenate si, chiar daca producatorii din Marea Britanie si alte tari europene sustin eliminarea treptata a grasimilor hidrogenate, acestea sunt inca pe scara larga regasite in alimente procesate, cum ar fi prajituri, fast-food, inghetata si uleiuri pentru prajit. Acestea interfereaza cu functia celulara si provoaca dezechilibru, inflamatie, acidificare, oxidare si probleme hormonale. Grasimile saturate au fost, de asemenea legate de depresie, boala coronariana, cresterea colesterolului rau si reducerea celui bun, precum si risculcrescut de boli degenerative. Ele pot duce, de asemenea, la tulburari ale zaharului din sange, deoarece perturba actiunea insulinei.

Consumati grasimi din peste gras neprelucrat, avocado, produse lactate pe baza caprina / ovina, soia si nuci. Este mai bine sa mananci grasime naturala decat preparate scazute in grasimi si alimente presate la rece.

Nu fi timid cu nuca de cocos

Uleiul de cocos contine grasimi saturate - o expresie care, de obicei, suna clopotele de alarma. Dar, pentru ca este pe baza de plante, care contine trigliceride scurte si medii, care sunt mai sanatoase pentru tine decat trigliceridele cu lant lung gasite in grasimi animale saturate. Ficatul arde mai rapid trigliceride cu lant de energie astfel incat, in ciuda faptului ca uleiul de nuca de cocos contine multe calorii, el poate ajuta cu pierderea in greutate - un studiu care arata femei cu varsta intre 20 - 40 au talia mai mica dupa ce consuma ulei de nuca de cocos timp de 12 saptamani.

 

Zaharul este toxic si cauzeaza diabet

Un studiu recent face legatura dintre consumul de zahar si cresterea procentului de diabet zaharat, prin examinarea datelor cu privire la consumul marit de zahar si procentul in crestere a persoanelor cu diabet zaharat in 175 de tari, in ultimul deceniu. Si dupa analizarea datelor obtinute, cercetatorii au descoperit ca diabetul este intr-o stransa legatura cu consumul de zahar, si nu cu ratele de obezitate.

Cu alte cuvinte, acest studiu sustine ca nu doar obezitatea duce la diabet, ci consumul de zahar, precum si faptul ca obezitatea nu duce intotdeauna la diabet zaharat citeste mai departe aici.

autor:  redactor desprecopii.com - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII