Cum va protejati copiii de pericolele internetului?

Cum va protejati copiii de pericolele internetului?

Cum va protejati copiii de pericolele internetului?

In zilele de astazi, lumea reala e strans legata de lumea digitala. Aproape fiecare familie este conectata prin intermediul telefonului sau al internerului de prieteni din lumea larga si de membri ai familiei aflati pe alte meridiane. Insa, ca orice univers, lumea virtuala e plina de capcane… citeste mai departe

Trimite unui prieten Adauga la favorite Tipareste

5 voturi -  Evalueaza

In zilele de astazi, lumea reala e strans legata de lumea digitala. Aproape fiecare familie este conectata prin intermediul telefonului sau al internerului de prieteni din lumea larga si de membri ai familiei aflati pe alte meridiane. Lumea virtuala a devenit un spatiu util, accesibil si in continua miscare si perfectionare.

Insa, ca orice univers, lumea virtuala e plina de capcane pentru tineri. Adevarul concret este ca lumea noastra s-a schimbat radical in ultimii 10 ani - felul in care copiii interactioneaza pe net este complet nou pentru parintii de azi. Adolescentii de azi au acces la Facebook, la telefoane moderne, la sms-uri, mms-uri si prin aceste tehnologii, isi pot mult prea usor dezvalui viata privata si detalii care ii pot face vulnerabili in fata rau-facatorilor.

Un film recent "Incredere (Trust )" ce povesteste drama unei adolescente care a cazut in capcanele  unui pedofil ce actiona pe Facebook, re-aminteste parintilor ca dramele se pot intampla si celor care isi imagineaza ca nu li se va intampla tocmai lor asa ceva...Cu alte cuvinte, sa nu spui niciodata ... niciodata. Filmul povesteste istoria unei familii care trece printr-o drama profunda generata de pericolele ascunse pe Facebook.  Puteti vedea trailerul mai jos, este foarte usor sa intelegeti ce s-a intamplat.

 Iata cateva sfaturi pentru parinti:

 Implicati-va in activitatile online ale copiilor dvs in special pe retele sociale.
Sfat de la Desprecopii: faceti-va si voi un cont pentru a monitoriza activitatea copilului
 Copiii si adolescentii nu sunt familiarizati cu 'memoria de lunga durata' a unor site-uri ca Google sau Facebook. Anumite poze sau postari care li se par haioase, pot sa le strice reputatia mai tarziu ... si pot chiar influenta sansele lor pentru anumite profesii.
 Ca parinte, este important sa stiti care sunt prietenii copilului dvs - si mai ales sa ii identificati-i pe cei pe care nu ii cunoasteti dupa nume si pe cei care care au varste mai mari decat a copilului
 Familiarizati-va cu modul in care adolescentii se comporta pe retele sociale. Fiti atenti la mesajele cu tenta sexuala pe care le primeste si mai ales monitorizati mesajele care o/il agreseaza
 Daca dvs sau copilul dvs descopera un impostor pe Facebook - ca de exemplu cineva care se da altcineva, raportati-l la Facebook imediat si contactacti de urgenta Politia. In California de exmplu, declararea unei indentitati false pe internet este considerata ca o infractiune si va deveni in curand in multe alte tari.

Pentru parinti, este important sa respectati aceste reguli cat de devreme posibil. Copiii trebuie sa cunoasca riscurile la care se expun iar dvs, ca parinti, trebuie sa monitorizati responsabil permanent, activitatea lor online.

 Reguli pentru folosirea telefonului mobil

In multe ocazii am intalnit discutii pe forumul Desprecopii ce privesc problemele pe care intampina parintii referitoare la folosirea telefoanelor mobile de catre copii.

"Fiul meu de 14 ani sta pe telefonul mobil ore intregi, mai ales seara - si, noi nu am pus inca nici o limita. E un baiat bun, are note foarte bune la scoala si nu ne face nici o problema dar acest aspect ne scoate din sarite. Tot timpul sta cu castile de telefon in ureche. ce putem face?"

Aceasta problema este una des intalnita in familiile cu copii adolescenti si trebuie sa avem in vedere o serie de reguli. Folosirea telefonului mobil trebuie sa fie un privilegiu si nu un drept pentru copil. In afara de regulile pe care trebuie sa le aveti in vedere la folosirea internetului - Iata cate sfaturi pe care parintii le pot urma:

 Restrictionarea folosirii telefonului mobil la 20 de minute pe conversatie.
 Nici o convorbire intre 6 si 9 seara. Acest timp trebuie dedicat exclusiv invatatului. In acest timp, se va stinge si televizorul
Aratati-i lunar copilului cat platiti pentru factura lui de telefon. Copilul trebuie sa stie ca acest lucru costa.

Mai multe informatii utile puteti gasi si pe site-ul partenerului nostru: Cosmote .

 COSMOTE Romania se implică în promovarea unui internet mai sigur pentru copii pentru al patrulea an consecutiv. Cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet din 7 februarie, compania va lansa o campanie complexă de comunicare prin care contribuie la cea mai mare campanie naţională de protejare a copiilor şi a tinerilor împotriva conţinutului digital neadecvat. Astfel, COSMOTE România va lansa o campanie complexă de comunicare pentru a le transmite copiilor şi părinţilor gradul de cunoaştere al pericolelor prezentate de utilizarea internetului.

Campania ţinteşte atât audienţe interne cât şi externe. Astfel, 60,000 de exemplare ale broşurii  Cum să-ţi protejezi copiii de pericolele internetului vor fi disponibile în magazinele COSMOTE şi Germanos, şi vor fi de asemenea distribuite în şcolile din 13 oraşe şi la evenimente corporatiste. În plus, compania va derula o campanie în online şi print.

 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)

Pentru mai multe detalii despre protectia
copiilor pe internet, va rugam sa
accesati:
www.cosmote.ro

 Despre siguranta copiilor pe internet, mai cititi:

Siguranta copiilor pe Internet

Copiii si internetul...

forumuri specializate Forumuri specializate
  • In unul sau n doi, mergem ai departe
    In unul sau in doi... mergem mai departe!

    Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

  • La Bucatarie
    La Bucatarie

    Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Bucatarii si bucataresele au cuvantul!

  • Ajutor umanitar

    Esenta comunitatii noastre este oferirea ajutorului celor care trec prin momente grele. Nu uita ca si tu poti face un bine.

  • Forumul General

    Sufrageria Comunitatii DC. Aici ne intalnim, ne prezentam si sporavaim despre orice.Vii?

  • Clinica Virtuala DC

    Consultanta medicala online.

Ultimile 3 comentarii
Trimis de Valentina

Foarte adevarat.

Trimis de paul

super articol

Trimis de Claudia

Pericolele din lumea digitala sunt de nerecunoscut de catre multi.

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.