Ovulatia si calculul ovulatiei

Ovulatia si calculul ovulatiei

Ovulatia si calculul ovulatiei

Un sondaj facut pe Desprecopii.com arata ca 65% din randul femeilor care isi doresc un copil nu cunosc detalii despre ovulatie si despre calculul ovulatiei. citeste mai departe

Trimite unui prieten Adauga la favorite Tipareste

5023 voturi -  Evalueaza

Ovulatia si calculul ovulatiei

Cand se intampla ovulatia
Calculatorul ovulatiei
Ce este ovulatia
Forumul aspirantelor

Cand se intampla Ovulatia?

Pentru femeile care au un ciclu menstrual de 28 de zile, ovulatia are loc aproximatix 14 zile dupa inceperea ciclului mentrual. Practic insa - nici una dintre femei - nu este atit de tipica si "puncuala". Puteti cumpara asa numitul: Predictor al Ovulatiei.

 

O alta metoda de detectare a zilelor fertile este prin verificarea temperaturii corpului.

Aceasta se verifica in fiecare dimineata si se noteaza pe un tabel. Urmarind acest tabel pe o perioada de citeva luni - se poate detecta o anumita regularitate (patern).

Zilele fertile sint acelea in care temperatura corpului este mai ridicata decit in restul zilelor. Este important de stiut ca exista aproximatix doar 4 zile pe luna cind o femeie poate concepe un copil si aceste zile sind - evident - determinate de ovulatie.

Aceasta este asa numita "saptamana de incalzire". Daca ati planificat sa ramaneti insarcinata, va trebui sa porniti de la ideea ca sinteti deja insarcinata.

Asta inseamna: - o alimentatie sanatoasa, vitamine prenatale ce contin acid folic - si abstinenta de la droguri, fumat si alte substante otravitoare.

Ceea ce este de la sine inteles este faptul ca NU trebuie sa va abtineti de la SEX.

Planificarea unui copil

 Forum specializat

 Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

Ce este ovulatia?

Ovulatia este procesul de eliberare a unui ovul matur din foliculul graafian in ovarul femeii, care trece apoi in trompele ovariene si in final in uter. Ovulatia incepe la pubertate si inceteaza la menopauza si are loc doar o singura data intr-o faza de ciclu chiar daca se emit mai multe ovule. Perioada cea mai fertila a femeii o reprezinta mijlocul ciclului menstrual, insa la unele femei apare si mai devreme de aceasta perioada.

In aceasta perioada femeia poate ramane cel mai repede insarcinata si de aceea, cunoasterea acestei faze poate fi foarte folositoare pentru cele care isi planifica sa ramana insarcinate.

Ovulatia apare cu aproximativ doua saptamani inainte de ciclul menstrual, insa poate aparea mai devreme sau mai tarziu, in functie de lungimea fazei luteale si de aceea unele femei cunosc cand se produce ovulatia, datorita unor modificari care apar in organism si a unor simptome pe care le resimt.

Prin urmare ovulatia reprezinta un ciclu in care ovucitul ajunge la maturitate si se elibereaza de pe suprafata ovarului, foarte esential pentru fertilitate. Un rol inportant in reglarea ciclului ovarian si in aparitia ovulatiei il joaca nu numai ovarele ci si hipotalamusul si hipofiza.

Doctorii de specialitate precizeaza faptul ca ciclul mestrual se incadreaza intre 21 si 35 de zile, iar ovulatia poate varia intre a 10-a si a 16-a zi de dinaintea venirii ciclului menstrual, calculul facandu-se din prima zi menstruala.

Care sunt sursele de informatii credibile?

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand un ingeras in viata noastra !

Pentru o folosire sigura a metodei naturale de contraceptiei este indicat sa se determine data ovulatiei. Calcularea aproximativa a datei ovulatiei este posibila numai femeilor cu un ciclu menstrual regulat, pe cand cele care au o menstruatie neregulata le este recomandat sa foloseasca metode aditionale.

CALCULATOR

Cand a fost prima zi a ultimei perioade menstruale?

     
Numarul mediu de zile dintre doua cicluri menstruale in cazul tau
Data ovulatiei este:
Zile fertile:

 

 

Pentru suport, sfaturi si prietenie, va asteptam pe forumul aspirantelor

 Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

Mai cititi :

Fertilitate si infertilitate

Metode de tratare a infertilitatii

Conceperea unui copil sanatos

Sanatatea femeii

 

 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
forumuri specializate Forumuri specializate
5 comentarii din 287
Trimis de Ioana

Buna! As dori sa stiu si eu cand pot ramane insarcinata?! Am avut menstruatia intre 25-29 , la cate zile pot ramane insarcinata? Au trecut deja 10 zile de la menstruatie , am facut dragostea si a ejaculat inauntru:| ... Ar trebui sa imi fac griji? Poate sa ma ajute cineva?

Trimis de denisa

buna! e posibil sa pot avea ovulatie in primele 2-6 din ciclul menstral? nu e cam devreme? adica e posibil sa aibe loc ovulatia in timpul sangerarilor menstruale?

Trimis de andreea

buna luna asta am avut ciclu pe 14 aprilie la 38 zile pe 25,28 am incercat as avea sansa sa raman insarcinata

Trimis de Nicoleta

buna sunt nicoleta si am 23 d ani. am facut 2 avorturi primul am luat antibiotic si al doilea am facut avort spontan. multi zic dak am facut 2 avorturi si nu pot sa mai raman. ce sa fac?

Trimis de ana

buna.am 27 de ani si imi doresc demult un copil.anul trecut tot in perioada aceasta am avut o sarcina care sa oprit in saptamina a 18 cauzelele asa si nu leam aflat .a trecut un an deatunci in care nu puteam prinde o alta sarcina am adresat la medic la care mia dat sa fac o procedura de fisterografie care a depistat ca o trompa este infundata la care a urmat ca nu e nimic grav faci copii cu cealalta.mia spus ca dupa aceasta procedura urmatoarelele 4 luni ovulatia va fi hiper activa.asa si sa intimplat am ramas insarcinata chear in prima luna fapt de care sunt bucuroasa .dar as vrea sa stiu daca aceasta ovulatie hiper activa imi da si sanse sa am gemeni sau nu......imi doresc mul .ma multumesc

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.