Tulburările de ovulație: cauze și efecte

Tulburările de ovulație: cauze și efecte
Tulburarile de ovulatie constituie cea mai frecventa cauza a infertilitatii feminine, dar si cea care este cel mai usor de tratat. Femeile care au astfel de probleme au un ciclu menstrual neregulat sau, uneori, prezinta amenoree.
Cu toate acestea, disfunctiile legate de ovulatie pot aparea chiar daca ciclul menstrual este regulat. Iata mai multe detalii despre tulburarile de ovulatie si sfatul de la Desprecopii.
- despre tulburarile de ovulatie, veti citi
Problemele legate de ovulatie, o cauza a infertilitatii feminine
Ce fel de tulburari de ovulatie exista
Cauzele tulburarilor de ovulatie
Despre ovulatie mai cititi
Probleme ale ovulatiei
Despre fertilitatea la femei
Problemele legate de ovulatie, o cauza a infertilitatii feminine
Problemele legate de ovulatie constituie cea mai frecventa cauza a infertilitatii feminine, dar si cea care este cel mai usor de tratat.
Femeile care au astfel de probleme au un ciclu menstrual neregulat sau, uneori, prezinta amenoree. Cu toate acestea, disfunctiile legate de ovulatie pot aparea chiar daca ciclul menstrual este regulat. Un alt simptom al acestor disfunctii poate fi pilozitatea corporala si faciala, acneea, secretiile de lapte din sani etc.
Ce fel de tulburari de ovulatie exista
Tulburarile de ovulatie se clasifica in:Anovulatie (lipsa ovulatiei)
Oligoovulatie (ovulatie neregulata)
Probleme ale fazei luteale
Frecventa: 20 - 25%
Cauzele tulburarilor de ovulatie
Primare
atunci cand problemele tin de functionarea in sine a ovarelor. Printre cauzele primare cele mai frecvente se numara:
- extirparea chirurgicala a ovarelor;
- afectarea ovarelor de radioterapie si chimioterapie (folosite in tratarea cancerului);prezenta menopauzei premature (ovarele au putine ovule in ele), afecteaza 1 - 2% dintre femeile sub 40 de ani;
lipsa ovarelor inca de la nastere;
ovare polichistice.
Secundare, in acest caz nu ovarele sunt problema, ci lipsa hormonilor produsi de hipofiza si de hipotalamus. Printre cele mai frecvente cauze se numara: stresul sever;
scaderea sau cresterea brusca in greutate;
anumite medicamente;
tumori;
producerea excesiva de prolactina;
dereglari ale tiroidei si ale glandei suprarenale.
Insuficienta fazei luteale, este vorba fie despre un deficit de progesteron, fie despre o deficienta a mucoasei uterine in ceea ce priveste raspunsul la stimularea hormonala. Acest lucru duce la un mediu inadecvat pentru plantarea embrionului in uter. Dereglarea fazei luteale afecteaza intre 3 si 20% dintre cuplurile infertile.
Probleme ale ovulatiei
Există multe lucruri care pot afecta capacitatea femeii de ovulaţie. După o perioadă de încercări, va deveni evident faptul că femeia nu poate concepe. In general, e greu de tras o concluzie rapida deoarece sunt necesare multe teste pentru a determina cauza reală a problemelor de fertilitate ale unui cuplu. Iata o trecere in revista a problemelor care pot afecta capacitatea de ovulatie a unei femei.

Doua cauze controversate ale infertilitatii
Cercetarile legate de infertilitate sunt o procupare constanta in medicina ultimlor decenii. Chiar daca procedurile FIV au evoluat si succesele inregistrate in acest domeniu sunt din ce in ce mai numeroase, incercarile specialistilor de a determina cu exactitate cauzele care determina infertilitatea sunt la fel de intense. Citeste mai departe AICI
7 lucruri despre Infertilitatea la femei:
Grupa de sange si fertilitatea femeii
Femeile nu pot da inapoi ceasul biologic
Probleme ale trompelor uterine
Fertilitatea scade odata cu avansarea in varsta
Dezechilibrul hormonal si legatura cu fertilitatea
Menopauza prematura
Tulburarile de ovulatie: cauze si efecte
Forum si comunitate de suport pentru femeile care isi doresc sa devina mamici: Asteptand o minune in viata noastra - haideti alaturi de noi.
autor: Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate (c) 2022
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 3 comentarii
Fetele va rog explicatim si mie cum este cu ovulatia am tot citit dar nu inteleg
De un an incercam sa facem un copil si nu am reusit, de 3 luni am inceput sa fac teste de ovulatie. In prima luna nu am reusit sa identific ziua ovulatiei si m-am gandit ca nu am facut eu testul cand trebuia, in a doua luna ovulatia a fost in ziua 14 , menstuatia o am la 24 zile iar luna aceasta am facut testul din ziua 9 pana in ziua 16 si testul a fost negativ. Am 30 de ani si nu am ramas niciodata insarcinata. Care ar fi cauza acestei tulburari de ovulatie si cum as putea sa o tratez?
Sfatul medicului in cazul uterului introversit
Scrie un comentariu
Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII