Ce semnificatii pot avea desenele copiilor?

Ce semnificatii pot avea desenele copiilor?

Ce semnificatii pot avea desenele copiilor?

Ce semnificatii pot avea desenele copiilor? Si culorile pe care le aleg? Putem oare intelege mai multe despre ce gandesc ei in acel moment?

 

Ce semnificatii pot avea desenele copiilor?

Ce inseamna oare mazgalelile si zgarierurile pe care le face copilul tau incercand sa deseneze? Au ele oare vreo semnificatie pentru dvs, ca parinte?

Culorile nu le spun prea multe copiilor care incep sa deseneze, cu exceptia faptului ca trebuie sa fie frumoase si luminoase. Acesta este motivul pentru care copiii folosesc în principal culorile primare. Cu cat copiii cresc insa, culorile capata de asemenea pentru ei mai multe semnificatii.

Semnificatia culorilor

Albastrul este o culoare neutra. Atunci când un copil utilizeaza aproape in exclusivitate aceasta culoare, poate insemna ca el este un copil destul de timid pe fundal.
   
Mov indica sentimente contradictorii: fericit si trist în acelasi timp.
   
Rosul este o modalitate ideala de a iesi in evidenta. A iesi in evidenta este ceva ce apartine copiilor, deci pozitiv.
   
Verde semnifica un nou început, si inspiratie.
   
Galbenul indica gelozia, dar si caldura si energia.

In noua din zece ori insa, alegerea culorilor are un motiv practic: uneori, culorile dorite sunt folosite de alt copil, sau sunt atat de folosite incat nu mai scriu cum trebuie, sunt neascutite, etc.

Joaca cu degetul in vopsea, si amestecarea culorilor...

Ceva care copiiilor, si în special copiiilor mici le place, este joaca cu degetul in vopsea, si amestecarea culorilor... pâna când se formeaza o pata de culoare maronie. Atunci deabia incepe lucrul la opera sa de arta. Dar nu aruncati desenul sau în cosul de gunoi. Expertii asociaza desene maro mixate cu alte culori, cu o dezvoltare importanta: trecere de la scutece la olita.

Un copil în aceasta faza, este ocupat în totalitate de toate lucrurile colorate care intra în corpul sau (cartofi prajiti, banane, fasole verde), si pe care apoi îl scoate sub forma de scaun. si vrea sa experimenteze cu asta - sa se familiarizeze cu asta. Nu e de mirare ca înregistreaza pe hârtie. In aceasta faza copilul se joaca de asemenea cu placere cu argila, noroi si nisip. Intelegeti acum de ce.

Desenele copiilor: protestul

La gradinite, cadrele didactice elimina uneori culorile negre, pentru ca desenele facute cu aceste li se par deprimante. Dar negrul nu inseamna neaparat rau, deoarece negrul înseamna si protest.

Copiii în vârsta prescolara se folosesc deseori de tipete pentru a arata in special ce nu le place, iar acest lucru este o dezvoltare foarte sanatoasa, care insa cere uneori nervi de otel din partea parintilor. Fapt nostim: majoritatea copiilor utilizeaza brusc culori închise la momentul expansiunii familiei.

Negrul devine oarecum înfiorator atunci când copilul dvs. face doar desene întunecate un timp indelungat. Aceasta ar putea indica sentimente mai sumbre. Atunci este recomandabil sa incercam sa intelegem in profunzime sentimentele copilului.
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII