Cum ne ajutăm copilul să piardă din greutate - aceste 4 sfaturi formează CEL MAI BUN plan de acțiune

Cum ne ajutam copilul sa piarda din greutate - aceste 4 sfaturi formeaza cel mai bun plan de actiune

Cum ne ajutăm copilul să piardă din greutate - aceste 4 sfaturi formează CEL MAI BUN plan de acțiune

Un copil obez NU este un copil sănătos. În România, tot mai mulți părinți se întreabă cum și-ar putea ajuta copilul să piardă în greutate. Și asta pentru că obezitatea este o problemă de sănătate pentru copil, iar această problemă trebuie tratată cu multă seriozitate și responsabilitate.

Obezitatea copiilor este o problema a societatii moderne si deseori parintii se intreaba ce sa faca pentru a-si ajuta copilul sa piarda din greutate ... Solutia este chiar la ei...iata 4 sfaturi importante in această direcție.

- veti citi:
Cum ne putem ajuta copilul sa slabeasca?
Fii tu un exemplu pozitiv pentru copilul tau
Slabiti impreuna
În România, 3 din 10 copii şi adolescenţi sunt supraponderali şi 8% dintre ei sunt obezi
Atentie la zahar
10 reguli pentru a evita obezitatea copilului tau
Obezitatea la copil: diagnostic si tratament
Alimentatia sanatoasa a copilului
Forum si grupuri de suport pentru o alimentatie sanatoasa

Cum ne putem ajuta copilul sa slăbească?

De curand, o intrebare pe forum a unei mamici de la Desprecopii - ne-a adus in actualitate o problema foarte sensibila si foarte importanta in acelasi timp. Kilogramele in plus ale copilului...

Buna, as vrea sa imi dati niste sfaturi. Cum imi pot ajuta copilul de 10 ani sa slabeasca?

Sunt multi parinti care se intreaba cum si-ar putea ajuta copilul sa pierda din greutate. Si asta pentru ca obezitatea este o problema de sanatate pentru copil iar problema trebuie tratata cu multa seriozitate si responsabilitate. Avem insa o stire imbucuratoare pentru parinti: Copiii obezi ar pierde mai usor din greutate, daca parintii lor ar face-o in acelasi timp. Despre obezitate la copil, cititi: Obezitatea la copil 

1. Fii tu un exemplu pozitiv pentru copilul tău

Cum sa va ajutati copilul sa piarda din greutate? Fiti voi, parintilor,  un exemplu si pierdeti kilogramele primii !!

Parintii care se intreaba cum sa-si ajute copiii supraponderali sa slabeasca, ar face bine sa se uite cu atentie si indelung in oglinda. Cercetatorii au descoperit ca tinerii obezi au avut mai mult succes in lupta cu kilogramele atunci cand proprii parinti li s-au alaturat acesteia.

"Ne-au interesat aspecte precum aptitudinile si stilul parintilor, modificarea obiceiului alimentar al casei si ce impact au acestea asupra greutatii copilului." a spus autorul studiului, Dr. N. Kerri Boutelle la UC San Diego, USA.

Suport: Cel mai bun indicator al pierderii in greutate a copilului a fost atunci cand parintii au slabit si ei in acelasi timp.

Care este cea mai buna modalitate prin care parintii isi pot ajuta copilul obez sa slabeasca? Sa slabeasca ei insisi, primii. In acest studiu, este indicatorul cel mai important al pierderii in greutate a copilului.

Cercetatorii de la UC San Diego si la Universitatea din Minnesota, USA au avut ca esantion 80 de perechi parinte-copil, cel din urma avand intre 8-12 ani si fiind obez sau supraponderal. Ei au participat intr-un program de tratament numai pentru parinte sau parinte-copil timp de 5 luni.

Studiul s-a axat pe evaluarea impactului a trei tipuri de abilitati parentale invatate in familie, tratamentul comportamental de baza a obezitatii copilului si impactul asupra greutatii fiecarui copil.

Acestea au fost: comportamentul de a ajuta parintii sa slabeasca si sa se manifeste ca model, schimbarile in obiceiurile alimentare, tehnici de educatie parentala ( abilitatea de a limita consumul copilului).

2. Slăbiti impreună

Cercetatorii au descoperit ca numai atunci cand parintii au slabit, copii lor au pierdut din kilograme considerabil.

Ei au concluzionat in revista  Obezitatea ca medicii ar trebui sa se concentreze pe incurajarea parintilor de a pierde in greutate pentru a-si ajuta copilul lor supraponderal sau obez sa-si rezolve problema kilogramelor in plus.

"Parintii sunt cele mai importante persoane din mediul unui copil, servind ca primii si cei mai importanti profesori", a spus Dr. Boutelle. "Ei joaca un rol important in orice program de pierdere in greutate pentru copii, iar acest studiu confirma importanta parintilor ca si exemplu in fixarea obiceiurilor copiilor de a se alimenta sanatos si de a face miscare." Interesant de citit e: De ce e important sa iti inscrii copilul la un sport de club: 6 beneficii

În România, 3 din 10 copii şi adolescenţi sunt supraponderali şi 8% dintre ei sunt obezi.

În România, 3 din 10 copii şi adolescenţi sunt supraponderali şi 8% dintre ei sunt obezi. România ocupă locul al treilea în Europa în ceea ce priveşte obezitatea infantilă. La nivel mondial, un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că din 1990 până în 2014 numărul copiilor supraponderali a crescut cu 10 milioane, ajungând de la 31 la 41 de milioane de cazuri.

Această cifră reprezintă aproximativ 12% din totalul persoanelor care suferă de obezitate la nivel mondial – 350 de milioane de oameni. În întreaga lume se vorbeşte despre necesitatea implementării unor măsuri prin care să se încerce diminuarea acestui fenomen. Ţări precum Franţa, Belgia, Ungaria, Mexic şi, mai nou, Marea Britanie au introdus taxe generale pe zahăr, care se aplică băuturilor răcoritoare cu zahăr adăugat în compoziţie.

Foarte important: Consulta si verifica Tabelul indexului de masa corporala la copil si adolescent.

3. Atentie la zahăr

Cum în general copiii sunt cei care consumă cel mai mult astfel de produse, se impune o educaţie sanitară atât a lor, cât şi a părinţilor acestora. „Obezitatea infantilă este o obezitate cu creşterea numărului de celule adipoase, pe când la adult ea se manifestă prin creşterea volumului celulei adipoase. Numărul celulelor adipoase odată mărit, aşa rămâne pentru toată viaţa, pe când volumul celulei adipoase aşa cum a crescut poate să şi scadă”, a explicat medicul endocrinolog Constantin Dumitrache.

Cifrele recente sugereaza ca in jur de o treime din copiii din SUA si Marea Britanie sunt supraponderali sau obezi.

Foarte important: Citeste cat zahar contin bauturile racoritoare pe care le bea copilul tau. 

4. Fiti o familie activa

A ne educa copilul sa fie activ si sa faca sport tine foarte mult de exemplul pe care il dam copilului. Pentru ca, in mod natural, copilul face din comportamentul parintilor, un exemplu. Vrei sa ai un copil sanatos si activ? Ei bine, fiti o familie activa.

Parintii care stau pe banca la locul de joaca si mananca chips-uri si scriu mesaje pe telefon, chiar nu incurajeaza comportamente sanatoase in copiii lor. Copiii se misca mai mult cand parintii li se alatura in aceasta activitate
Cercetatorii au spus ca acei parinti care au declarat ca isi incurajeaza copiii sa fie activi in aer liber, cu prietenii si familia, pareau ca motiveaza activitatea fizica.

In timp ce joaca in aer liber este gandita sa promoveze dezvoltarea motorie a copiilor, concursurile de joaca sanatoasa au raportat un “paradox al protectiei” in care parintii isi tin copiii in casa pentru a-i proteja de raniri/accidentari. Citeste in continuare acest material Iata de ce comportamentul parintilor este esential pentru sanatatea copiilor

10 reguli pentru a evita obezitatea copilului tau

Obezitatea la copil este o problema foarte serioasa care trebuie tratata cu multa atentie. Parintii trebuie sa stie ca obezitatea in copilarie este asociata cu multe riscuri de sanatate, mai tarziu in viata.

 

Mancarea nu trebuie sa fie oferita copilului pe post de recompensa, divertisment sau pentru tratarea indispozitiei. Mamici, discutati cu bunicile care isi cresc nepotii - sa nu le ofere dulciuri si mancaruri favorite copilul pentru ca acest lucru nu este decat un cadou otravit iata mai departe 10 reguli.

Obezitatea la copil: diagnostic si tratament

Tratata cu prea putina atentie, greutatea excesiva a copilului trebuie sa fie un prim semnal de alarma pentru parinti.

Studiile demostreaza ca, obezitatea copilului trebuie tratata cu foarte mare atentie, fiind un semnal de alarma asupra sanatatea copilului.

Obezitatea in copilarie este deosebit de importanta pentru anumite motive, prezice daca un copil va fi obez in viata adulta si este legata de alte complicatii. Citeste mai departe despre obezitatea la copil - cum este diagnosticata si cum este tratata. 

Retete sanatoase si rapide pentru copii - peste 50 de retete delicioase si sanatoase pentru copii. 

Despre alimentatia sanatoasa a copilului merita citit si:

5 alimente cu care sa NU ne hranim copiii
Cum ne ajutam copilul sa aleaga mancarea sanatoasa: 9 sfaturi concrete
Vitaminele pentru copii: cand sunt necesare si de ce
FIERUL in alimentatia zilnica a copilului tau
Obezitatea la varste fragede
Alimentatia sanatoasa creste imunitatea copilului in sezonul virozelor
Cum convingi copilul sa manance legume
6 sfaturi pentru a-ti face copilul mancacios
10 alimente care stimuleaza creierul copilului

 Forum si grupuri de suport pentru o alimentatie sanatoasa

La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!

autor: Milena Sadova, Redactor Desprecopii
Toate drepturile rezervate Desprecopii.com  © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 4 comentarii

  1. Agota
    Agota trimis la 30/12/2023

    Buna seara am şi eu o.intrebare cu pot sa ajut copilul meu de 7 ani sa slabeasca are 56kg?

    Raspunde la acest comentariu
  2. Roxana
    Roxanatrimis la 12/1/2022

    Buna seara !am si eu rugÃ"žÃ†"™mintea de a ma ajuta cum asi putea sal indrum pe fiul meu de 8 ani are 51 de kg imi poate spune va rog cineva de unde ar trebi sa încep sal ajut sa scadÃ"žÃ†"™ din greutate? Va multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  3. Ioniță Daniela
    Ioniță Daniela trimis la 30/3/2021

    Buna dimineaţa,cum reuşesc sa ajut copilu sa slabeasca?are 10 ani şi 55 de kg ,am incercat cu reducerea dulciurile si reducerea pâinii,alearga toata ziua cu bicicleta dar nu se schimba nimic.....

    Raspunde la acest comentariu
  4. Elena constantin
    Elena constantintrimis la 11/2/2019

    Am un copil de 12 ani.cu o greutate de 70 kg,,cum să-l.ajut să slăbească?

    Raspunde la acest comentariu
    • Miharla
      Miharlatrimis la 15/1/2021

      Buna seara!A-ţi gasit un regim pentru fetiţa?Am o fetita de 8 ani si are 50 de kg.Nu stiu ce sa fac si cum sa procedez sa slabeasca

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII