De ce se destramă uneori căsnicia din cauza copiilor: despre ritualuri in familie. Test de depistare a riscului de avarie in familie.

De ce se destrama uneori casnicia din cauza copiilor: Test de depistare a riscului de avarie in familie.

De ce se destramă uneori căsnicia din cauza copiilor: despre ritualuri in familie. Test de depistare a riscului de avarie in familie.

De ce se destramă uneori căsnicia din cauza copiilor? Sau de ce se alterează?

Da, este adevărat că, părinți fiind, este necesar să ne punem copiii pe primul loc.
👨‍👩‍👧‍👦 Sunt mult mai vulnerabili și au nevoie de multă atenție. Dar, este de subliniat că o bună înțelegere între părinți este esențială pentru buna dezvoltare și educație a copiilor noștri. Și, nu în ultimul rând, îl va face și pe el să creadă în dragoste, respect și înțelegere.💔

⇒ Desprecopii.com intră pe acest teren sensibil și răscolește un pic gândurile...

De ce ne destramam casnicia din cauza copiilor?

Stresul și oboseala care vin odată cu îngrijirea unui copil - poate sa transforme ceea ce era o relație fericită și armonioasă într-una tensionată și obositoare. Este greu să explici în cuvinte cât de copleșitoare pot fi aceste sentimente. Uneori, te trezești la miezul nopții, epuizat, iar singurul lucru pe care-l dorești este să dormi. În același timp, trebuie să fii alături de copilul tău, iar partenerul tău este, de asemenea, epuizat. În astfel de momente, relația poate simți că se clatină sub povara responsabilităților. ....

Intr-un fel, este necesar sa ne punem copiii pe primul loc. Sunt mult mai vulnerabili si au nevoie de multa atentie. Atunci cand vrei sa faci dragoste cu sotul tau si sunteti excitati, copilul incepe sa tipe din toti rarunchii de foame ...evident ca stii ce vei face in secunda urmatoare. Cand copila ta adolescenta este intoarsa pe dos pentru ca a parasit-o prietenul ei, ignori faptul ca si sotul tau a avut o zi proasta si-ti concentrezi toata atentia pe fata ta...ai grija mare insa mamico ... nu uita ca iti poti distruge singura, propriul tau univers ... 

Relatia dintre partenerii de viata este fundamentala

Desi aranjamentele de felul acesta sunt firesti si inevitabile, este o mare diferenta intre adaptarea relatiilor cu sotul tau in functie de nevoile copilului si destramarea casniciei din cauza faptului ca esti parinte.
Intr-o familie bi-parentala, o relatie buna intre parteneri este fundamentala. La urma urmei ne indragostim unul de celalalt inainte de a ne indragosti de copilul nostru.  Dupa ce vor  zbura din cuibul parintesc, veti ramane unul cu celalalt...cel putin asa sperati.  (hm... acolo e iar alta poveste...) 

Copiii au nevoie de stabilitatea dragostei dintre parinti

Copiii nostri au nevoie de stabilitatea si securitatea casniciei noastre pentru propria lor stabilitate si securitate.
Intrebarea este : de ce oare atat de multi dintre noi uita sa fie sot/sotie atunci cand devin parinti?

Un motiv ar fi acela ca copilul este un consumator permanet, la orice ora, de atentie, bunuri, servicii pe care parintele I le furnizeaza. Este treaba parintilor sa stabileasca cat anume este suficient, cat este prea mult si sa stabileasca diferentele.
Multi inteleg acest lucru atunci cand se hotarasc sa achizitioneze bunuri materiale pentru copil. Dar in ceea ce priveste stabilirea unor limite referitoare la cat timp si atentie le acordam, la cate oportunitati si activitati comune suntem dispusi, foarte putini parinti si-au pus aceasta problema.

Pe vremea bunicilor, chiar si parintilor nostri, lucrurile erau foarte clare: atunci cand adultii erau prin prin preajma, copiii nu trebuiau sa se arate si nici sa se auda . Acum este exact invers: copiii se vad si se aud cel mai mult cand adultii sunt prezenti. Cititi neaparat: Cateva secrete despre sex pentru parinti

De exemplu...

Sa luam ca exemplu ora de culcare. Studiile arata ceea ce multi dintre noi am observat : ritualul culcarii dispare de pe scena familiei odata ce copiii devin suficient de mari ca sa-si exprime propria parere in legatura cu acest subiect. Multi parinti care lucreaza spun ca prefera sa petreaca cat mai mult timp cu copiii lor, asa ca ii lasa sa stea pana la  ora la care vor acestia..pana cand ii doboara oboseala si se culca de bunavoie (evident ca in acest fel copiii vor fi obositi dimineata cand trebuie sa mearga la scoala, iar parintii pierd momentele placute ale ritualului de culcare  - pupic de noapte buna, cateva vorbe schimbate in soapta, imbratisarile& ).

Dar, sunt si alte motive mult mai puternice. Cum va determinati copilul sa faca ceva pe care acesta refuza sa-l faca? Cum sa eviti cearta si scandalul si sa-l obligi sa respecte ritualul de culcare?
Te gandesti ca se vor trezi oricum? E mult mai usor sa-I lasi pur si simplu sa se uite la TV sau sa se joace un joc pe calculator.

Ritualuri bine stabilite: Copiii trebuie sa mearga la culcare nu mai tarziu de ora 21.00

Cu riscul de a spune ceva perimat, va amintim faptul ca, copiii, aveau cu ani in urma un ritual strict si o ora fixa de culcare in acest fel se aranjau trei lucruri importante: le asigura un somn suficient, le dadea parintilor sansa sa execute acest ritual unu la unu cu fiecare copil in parte si le dadea parintilor timp pentru ei insisi.

Oricum, meseria de parinte in zilele noastre se practica 24 de ore din 24, sapte zile pe saptamana. Copiii de toate varstele au tot dreptul din lume sa intrerupa in orice moment conversatiile adultilor si pentru orice motiv, oricat ar fi de banal. Adultii trebuie sa renunte imediat la conversatia lor si sa se puna la dispozitia copilului.

Multi parinti ai zilelor noastre nu-l mai declara obraznic si grosolan pe copilul care intrerupe orice conversatie pentru un motiv minor care ar putea astepta, ci pe adultul care isi ignora copilul pana cand termina ceea ce are de discutat. Ar putea fi considerata grosolanie din partea adultului si continuarea convorbirii, sau sa-I pretinzi copilului sa spuna  scuza-ma si sa-ti ceara permisiunea sa te intrerupa. 

Mini-test desprecopii.com - de depistare a riscului de avarie

Daca raspundeti cu DA la mai mult de 3 din urmatoarele afirmatii, ati putea fi in pericolul de a va distruge viata de familie (si relatia cu sotul/sotia) pentru copilul vostru si ar trebui sa va ganditi sa stabiliti niste limite pentru a o recapata:

1. Cinci nopti din sapte copilul vostru se duce la culcare cand vrea si de obicei acest lucru se intampla dupa ora 21:30

2. Cand in sfarsit ai prins un moment in care sa vorbesti cu sotul tau, chiar daca acesta este in masina, in drum spre un meci de fotbal, copilul iti cere sa opresti muzica, sa-i aduci un pahar cu suc sau sa asculti ce-ti povesteste in legatura cu ultimul joc pe calculator. Si tu consideri ca este mult mai usor sa asculti ceea ce spune in loc sa-I ceri sa astepte sa termini conversatia cu sotul tau.

3. Nu ati mai petrecut o noapte intreaga fara copil in ultima luna..si nici macar nu-ti amintesti cand s-a intamplat ultima data.

4. Cheia de la usa dormitorului a ruginit

5. Momentele voastre de intimitate ca si cuplu sunt momentele intregii familii. De exemplu, va uitati cu totii la un desen animat in loc sa stati numai voi si sa ascultati muzica in timp ce copiii se uita la desene. `

6. Daca ar fi sa alegi intre a sta cu partenerul si a discuta despre ce I s-a intamplat peste zi si a juca fotbal sau carti cu copilul, intotdeauna alegi copilul.

7. Cand in sfarsit ai venit acasa de la lectiile de vioara, inot sau mai stiu eu ce cu copilul, ti-ai terminat si lucrarea pe care o ai de predat maine si sotul tau vrea sa stati putin sa va relaxati impreuna, nu te poti abtine sa nu mai rasfoiesti o carte sau sa nu urmaresti cine stie ce talk show sau meci de fotbal .. in timp ce discutati. 

In loc de concluzie...si cateva sfaturi de la Desprecopii

Hai sa recunoastem, cel mai erotic organ este la urma urmei creierul. Deci, daca va veti gandi ca ceva chiar functioneaza si chiar va imbunatateste performantele, va garantez ca asa va fi, spun psihologii moderni. Cititi neaparat: 10 sfaturi pentru sex mai bun - adresate femeilor

Intotdeauna va exista o stransa legatura intre sex si mancare pentru ca sunt doua dintre cele mai mari placeri ale omului, deci ambele nevoi trebuiesc  satisfacute. Cititi neaparat si: Adevaratele motive pentru care femeile fac sex 

De reflectat

Si reflectati inca la ceva: nu uitati ca o casnicie este facuta pentru o viata - dar un copil isi ia zborul de acasa la o anumita varsta...asadar trebuie sa va oferiti inca multi ani fericiti alaturi de sotul/sotia dvs. Iar fericirea parintilor va fi un cadou de ne-egalat pentru copilul dvs in viata.

Oboseala distruge viata sexuala

Daca expresia „Nu in seara asta!” va suna familiar atunci cand vine vorba de viata sexuala, atunci trebuie sa stiti ca va numarati printre cuplurile „normale” ale secolului al XXI-lea.

Chiar daca suna trist, un studiu recent arata ca stilul de viata adoptat de majoritatea populatiei in secolul in care traim influenteaza in mod negativ viata conjugala. 7 din 10 cupluri se plang ca sunt prea obosite pentru a mai face dragoste. citeste mai departe cum distruge oboseala viata sexuala.

  Despre unele intrebari la care poate nu ati gasit inca un raspuns, cititi discutiile urmatoare:

Sexul fara orgasm
Barbatii buni la pat (2)
Reapropierea fizica fata de sot...
Dragoste da- dar nu pasiune
Sex sau intimitate?
Ce rol principal are partenerul/a acum?
lipsa sexului in casnicie 

9 lucruri despre casatorie pe care nu ti le spune nimeni inainte de nunta

Cand nunta la care ai avut rolul principal - acela de mireasa se incheie, si toata lumea pleaca acasa ... incepe viata unui cuplu. Buuummmm ...

Orice femeie inteligenta stie ca viata nu este o poveste cu zane. Dar trebuie sa recunoastem: undeva in subconstientul fiecareia se ascund viziuni romantice cu Cenusareasa, sau poate cu Julia Roberts. Imaginile pot fi vagi si putin cam depasite, dar printre ele putem distinge silueta miresei si a lui Fat-Frumos indepartandu-se impreuna pe calul alb catre apus. In viata reala, se poate intampla ca povestea ta desprinsa din filmele lui Disney sa aiba un final mai degraba desprins din niste filmele de groaza  - in care tu sa fii tanara care cade si tipa sa-i fie crutata viata citeste mai departe aici.

Ce inseamna sa fii o nevasta fericita: definitii si comparatii

Care este definitia unei neveste ferite? Probabil ca definitia unei neveste fericite coincide cu definitia unei casnicii fericite. Si de fapt, o casnicie fericita este ceea ce crezi tu ca trebuie sa fie o casnicie fericita. Este asa cum ai dori tu sa fie.  Ideea este ca deseori facem greseala de a ne compara propria fericire cu a altor femei si implicit sa ne comparam fericirea casniciei cu niste aparente.

De fapt aici este capcana, de a ne compara propria viata sau casnicie cu ceea ce aparent, este perfect. Doar aparent...Citeste pe larg ce inseamna sa fii o nevasta fericita: definitii si comparatii.

Despre viata in doi, merita sa cititi si

Exista casnicii fericite?
Cele 4 hopuri pe care o casnicie nu le poate trece
Despre infidelitate si hormonii barbatilor
Atractia sexuala in cuplu - cand atractia sexuala dispare 
Ce faci cand simti ca el nu te iubeste ...
Ce faci cand el te inseala
Metoda JEEPP - comunicarea perfecta cu sotul :)

 Forum despre viata in 2

 In unul sau in doi... mergem mai departe! - Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 4 comentarii

  1. Ana-Maria
    Ana-Mariatrimis la 25/7/2022

    Cred ca e mult spus din "cauza copiilor ". Parintii trebuie sa isi gestioneze emotiile si sa comunice cu calm. Uneori problemele sunt dinaintea copiilor, doar se acumuleaza o responsabilitate si un stres in plus. Nota 10 pt acest mini-test, este clar ca trebuie tras un semnal de alarma si schimbat ceva daca se constientizeaza ca exista o problema.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Alee
    Aleetrimis la 9/10/2015

    Acest articol este foarte intereseanta si as vrea cu mare placere sa particip la acest cuncurs.V-a multumesc!

    Raspunde la acest comentariu
  3. trimis la 9/2/2012

    Sotul meu e mai mare ca mine cu 15 ani,el 35 eu 20,anul acesta am nascut o fetita si suntem fericitidar odata cu nasterea ei,sotul meu sa schimbat f mult daca gresesc cu ceva ma injura,ma face in toate felurile i daca incep si comentez este in stare sa ma si palmuiasca.Fata ramane p primul loc dar asta nu inseamna ca eu trebe sa fiu calul de bataie al lui,va rog ajutati ma cu un sfat

    Raspunde la acest comentariu
  4. dina gabriela
    dina gabrielatrimis la 20/12/2011

    Cand eram mica eram sigura ca este magica sarbatoarea Craciunului. Cand mai intalneam eu atatea miresme laolalta? Esenta de rom din cozonacii cei naravasi, foaia de dafin dintre sarmalutele cele cuminti... Clopoteii colindatorilor care veneau la usa iar eu ma rusinam si ii ascultam pe dupa usa... Mirosul de brad din camera mea, invartitul globurilor, cum ii cantam eu bradului, ciucureii de la puloverele trimise mie de Mosu si mai ales imbratisarea mamei mele in dimineata de Craciun. Cum sa nu fie magic?Acum, dupa 29 de ani, sunt foarte sigura ca magia continua si la aceasta varsta, caci datina continua. Anul trecut prin vremea asta ma rugam sa vina Mos Craciun la mine cu o bobita de om in mine si se pare ca am fost cuminte caci acum cand va scriu ma uit la bebelusul meu de aproape 4 luni. Vom ompodobi bradul iar bebe Mihai se va uita fermecat la luminitele din brad, voi pregati cozonacii cei naravasi, sarmalutele cele cuminti de altadata si vor canta colinde in toata casa. Ce sa mai imi doresc mai mult de atat?Craciunul e MAGIC!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII