Cele 4 hopuri pe care o casnicie nu le poate trece

Cele 4 hopuri pe care o casnicie nu le poate trece

Cele 4 hopuri pe care o casnicie nu le poate trece

Conform unei avocate experte in divorturi, exista patru probleme insurmontabile carora o casnicie nu le poate supravietui; iar aventura extraconjugala nu se numara printre ele!

Incetarea parteneriatului intre parteneri
Reprosurile cronice si invinovatirea
Narcisismul
Dependenta

Conform expertei in divorturi - avocata americana Jane Norman,  exista patru probleme insurmontabile carora o casnicie nu le poate supravietui; iar aventura extraconjugala nu se numara printre ele! In blogul pe care il are in Huffington Post, avocata  declara ca aventura in afara casniciei este doar un simptom al uneia dintre cele patru probleme care stau la baza procesului de incheiere al unei casnicii.

Avocata respectiva  - care se descrie ca fiind o antrenoare in colaborarea in probleme de divort, identifica aceste hopuri maritale ca fiind: partenerii inceteaza sa mai fie parteneri, plagerile cronicizate si invinovatirea continua, narcisismul si dependenta.

Incetarea parteneriatului 

Cand unul dintre parteneri simte ca celalalt este imatur, iresponsabil, nedemn de incredere sau egoist, dinamica civila se va prabusi, distrugand intimitatea si atractia sexuala.

Unul dintre parteneri apoi "se desprinde". Abuzul domestic este versiunea cea mai extrema a acestui lucru. De cele mai multe ori, nu exista cale de intoarcere de la detasare, asa ca este foarte important sa se recunoasca acest lucru si partenerii sa inceapa consilierea inainte de ruptura. Un consilier marital nu poate produce o conexiune, dar o poate consolida.

Abuz domestic

Reprosurile cronice si invinovatirea

Cand probleme maritale nu sunt rezolvate in mod satisfacator pentru ambii parteneri, iau nastere resentimentele, iar acestea erodeaza relatia. Rezolvarea unei probleme printr-un compromis este mai importanta decat a fi "corect". Persoanele care nu pot accepta responsabilitatea sunt sortite esecului in relatii.

Narcisismul

Fiecare persoana este narcisista intr-o oarecare masura, dar acest lucru este problematic atunci cand partenerii sunt in imposibilitatea de a empatiza cu celalalt in loc sa concureze pe probleme cum ar fi: cine lucreaza mai mult, cine isi petrece mai mult timp cu copiii, cine a avut o zi grea...etc. Atunci cand un partener nu intelege contributia celuilalt, fiecare dintre ei presupune ca celuilalt ii este mai usor, si nu se simte inteles.

Atunci cand un partener nu intelege contributia celuilalt, fiecare dintre ei presupune ca celuilalt ii este mai usor, si nu se simte inteles

Dependenta

Dependenta va fi intotdeauna prioritara in fata casatoriei si familiei. Partenerul se va simti furios si jenat de lipsa de consideratie a sotului/sotiei pentru altii. Daca o persoana dependenta nu este in masura sa renunte la obiceiul pe care il are, va recurge la a invinovati partenerul pentru acest lucru, care, partener, va incerca sa mentina relatia pentru un timp (mai ales daca sunt implicati si copii), dar va renunta in cele din urma.

Unul din parteneri va incerca sa mentina relatia pentru un timp (mai ales daca sunt implicati si copii), dar va renunta in cele din urma.

Avocata explica de este important ca probemele maritale sa fie corectate inainte de a deveni comportamente obisnuite si imposibil de schimbat:
Cuplurile intampina dificultati in a shimba modelele de relatie de lunga durata de la sine, deoarece oamenii au tendinta de a argumenta propriile puncte de vedere. Comunicarea nu duce nicaieri fara o perspectiva neutra. Tiparele trebuiesc recunoscute si intrerupte.

Motive de divort si alte studii surprinzatoare despre divort citeste neaparat: Motive de divort si alte studii surprinzatoare despre divort

Despre divort, pe larg:

Exista divorturi frumoase?

Intrebarea mi-a venit intr-o zi, in timp ce navigam aleatoriu prin haosul virtual al internetului. Am corelat-o aproape instantaneu cu faptul ca in ultima vreme am asistat la cel putin trei… ... citeste mai departe


 

 Forum de suport unde discutam despre viata in 2

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

autor: Mihaela Vilcu   - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013
referinte: Huffington Post

 

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
forumuri specializate Forumuri specializate
 • In unul sau n doi, mergem ai departe
  In unul sau in doi... mergem mai departe!

  Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

 • La Bucatarie
  La Bucatarie

  Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Bucatarii si bucataresele au cuvantul!

 • Ajutor umanitar

  Esenta comunitatii noastre este oferirea ajutorului celor care trec prin momente grele. Nu uita ca si tu poti face un bine.

 • Forumul General

  Sufrageria Comunitatii DC. Aici ne intalnim, ne prezentam si sporavaim despre orice.Vii?

 • Clinica Virtuala DC

  Consultanta medicala online.


Ultimile 1 comentarii
Trimis de iana

respectiva experta se inseala amarnic.Adulterul nu poate fi uitat niciodata de persoana inselata.Daca viata de cuplu oricum este sensibila si va avea nenumarate hopuri atunci cel inselat daca el crede ca pe moment a trecut peste asta la fiecare noua problema isi va aminti si prima explicatie care ii va veni in minte va fi ca totul se repeta.Cine ar putea rezista la asa ceva...Casniciile care totusi nu se destrama nu demonstreaza altceva decat ca exista un calcul economic sau o situatie materiala care il face pel inselat sa suporte dar in sufletul lui nu va mai fi nicodata soare cu adevarat

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.