20 alimente pentru a-ti creste libidoul

20 alimente pentru a-ti creste libidoul

20 alimente pentru a-ti creste libidoul

  • Incerci sa iti stimulezi libidoul? Incearca urmatoarele alimente afrodisiace si cu siguranta vei beneficia de efectele dorite!

Incerci sa iti stimulezi libidoul? Incearca urmatoarele alimente afrodisiace si cu siguranta vei beneficia de efectele dorite!

1. Mierea de albine
Tinerii casatoriti din evul mediu obisnuiau sa bea mied (vin de miere), o bautura fermentata facuta din miere, pentru a stimula dorintele. Astazi stim ca mierea este o sursa de bor, un mineral care ajuta la metabolizarea estrogenului la barbati, care pare sa creasca si nivelul de testosteron din sange.

2. Rucola
Aceasta verdeata a fost documentata ca fiind un afrodisiac inca din primul secol - se poate folosi in salate si paste.

3. Busuioc
In folclorul italian, busuiocul se spune ca atrage barbatii spre sotiile lor. Insa se crede ca anumiti compusi din busuioc imbunatatesc circulatia, declansand un "efect de incalzire" in organism, care sporeste sentimentele de senzualitate.

4. Avocado
In culturile maya si aztece, fructul a fost vazut ca un afrodisiac puternic. Stiinta ne spune ca fructele de avocado ofera multe substante nutritive, care sunt importante pentru functia sexuala, inclusiv beta-caroten, magneziu si vitamina E.

5. Sparanghel
Sparanghelul are totusi o forma destul de sugestiva... Poate de aceea a si fost privit ca un afrodisiac cu secole in urma. El este bogat in vitamina E, un nutrient vital pentru sanatatea sexuala, fiind adesea numit "vitamina pentru sex."

6. Masline
Cine a cunoscut puterea de seductie ascunsa in masline? In Grecia antica, maslinele verzi se presupuneau ca il fac pe barbat mai viril in timp ce maslinele negre au fost considerate a creste dorinta femeilor.

7. Migdale
In Roma antica, migdalele se aruncau inspre mireasa si mire ca un simbol al fertilitatii. Astazi stim ca migdalele si nucile ne ofera un pumn puternic de acizi grasi esentiali, necesari pentru producerea de hormoni sexuali necesari organismului.

8. Usturoi
Descris ca o planta "fierbinte", usturoiul contine alicina, un compus care poate creste fluxul de sange catre organele sexuale. Dar, inainte de a il pune la incercare, faceti-i o favoare partenerului si luati o bomboana de menta :)

9. Lamaie
Sunteti prea agitati si stresati pentru o noapte de dragoste? Mirosul de lamaie (precum si cel de musetel si bergamota) pare sa declanseze un raspuns de relaxare profunda atat la barbati cat si la femei.

10. Caise
Shakespeare ne prezenta caisa ca un afrodisiac in Visul unei nopti de vara, iar unii cercetatori spun ca acest fruct catifelat face apel la femei, deoarece este plin de minerale, inclusiv vitamina E, care poate stimula apetitul sexual si fertilitatea.

11. Ciocolata
Ciocolata neagra contine AEP, "produs chimic pentru dragoste", care se presupune ca induce sentimente de entuziasm si de euforie. Cacaoa pura contine triptofan, de asemenea, o componenta cheie a serotoninei, cunoscuta in promovarea unui sentiment de bunastare si relaxare.

12. Capsune
Capsunile pot creste pofta de romantism si au fost considerate un simbol al iubirii, in Roma antica. La urmatoarea cina romantica serviti cateva capsuni scaldate in ciocolata topita!

13. Smochine
Grecii antici asociau smochinele cu dragostea si fertilitatea. Dar capacitatea smochinelor de a produce pasiune este datorata probabil fibrelor pe care le contine. La barbati, fibrele ajuta circulatia, ceea ce inseamna ca sangele va circula in toate zonele potrivite :)

14. Stridiile
Stridiile sunt bogate in zinc, esential pentru producerea de testosteron pentru femei, iar zincul ajuta la mentinerea nivelului de estrogen. De asemenea, stridiile stimuleaza nivelurile de dopamina din creier, "hormonul placerii", care poate creste libidoului atat la femei cat si la barbati.

15. Banane
Bananele sunt bogate in potasiu si vitamine B, importante pentru rezistenta sexuala si productia de hormoni sexuali atat la barbati cat si la femei. Acestea contin, de asemenea, bromelaina - unii cred ca poate creste libidoului partenerilor si chiar trata impotenta.

16. Ardei iute
Asigurati-va ca cina voastra romantica contine si ardei iute. Capsaicina, substanta din ardeiul iute, ofera caldura, creste ritmul cardiac, fluxul de sange si sudoarea, iar reactia naturala a corpului este cea de excitare sexuala.

17. Nucsoara
Foarte apreciata ca afrodisiac in cultura traditionala chineza, nucsoara poate fi adaugata intr-o ceasca de ceai, dupa cina sau chiar in cea de cafea.

18. Vanilia
In Mexicul antic se credea ca mirosul si aroma de vanilie creste libidoul. De fapt, atunci cand Spaniolii au important pentru prima data vanilie in Europa, aceasta a fost vanduta ca un tratament pentru impotenta.

19. Ananas
Bogat in vitamina C, ananasul este folosit uneori ca tratament homeopatic pentru impotenta (din cauza prezentei nivelurilor ridicate de bromelin din ananas, aceeasi substanta gasita si in banane).

20. Ghimbir
Se presupune ca ghimbirul stimuleaza circulatia sangelui in toate zonele corpului, inclusiv spre organele sexuale. Medicii din Grecia antica prescriau ghimbir barbatilor care sufereau de dificultati sexuale.

Mai cititi despre sex si dragoste:

 Forum unde comentam cu placere

 Supereva Forum: Dragoste si sex
Despre relatie, sex, probleme de cuplu. Totul deschis, fara tabu-uri.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Sex

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII