Diagnosticarea si tratarea migrenei

Diagnosticarea si tratarea migrenei

Diagnosticarea si tratarea migrenei

Cand mergem la medic din cauza durerii de cap?

 

In principiu, orice durere de cap severa, care dureaza mai mult de cateva zile ar trebui sa ne faca sa mergem la doctor.

- vei citi:
Cand mergem la medic din cauza durerii de cap?
Triptanii reprezinta cea mai comuna medicatie pentru migrena
Terapia alternativa poate da si ea rezultate, daca este aplicata corect
Ce este migrena?

Cand mergem la medic din cauza durerii de cap?

In principiu, orice durere de cap severa, care dureaza mai mult de cateva zile ar trebui sa ne faca sa mergem la doctor. De asemenea, este important ca doctorul sa stie ce simptome ati avut inainte ca durerea efectiva sa apara. Daca aveti o durere de cap asociata cu paralizie, confuzie, febra, torticolis, atunci mergeti de urgenta la medic.

Migrena este diagnosticata in primul rand dupa simptome, insa medicul poate indica un examen al creierului (CT scan sau MRI), pentru a vedea daca nu exista si alte cauze ale durerilor de cap, cum ar fi tumorile sau hemoragiile pe creier.

Inainte de a va recomanda un tratament anume, medicul va face o evaluare a modului in care migrena va afecteaza efectiv viata de zi cu zi. Tratarea migrenelor se face cu ajutorul unor combinatii de medicamente antiinflamatorii si impotriva durerii de cap. Aspirina, naproxenul, sodiul, ibuprofenul, acetaminofenul pot fi de folos. Unele medicamente au fost special create pentru a combate migrena. Totusi, abuzul de medicamente poate sa conduca in cele din urma la accentuarea migrenei si la aparitia ulcerului sau a altor probleme gastrointestinale.

Triptanii reprezinta cea mai comuna medicatie pentru migrena

Ei sunt eficienti mai ales daca sunt luati in prima faza a acesteia. Persoanele care sufera de hipertensiune, de afectiuni cardiace, accidente vasculare sau alte afectiuni nu pot lua triptani decat daca le indica medicul. De altfel, din cauza interactiunilor posibile cu alte medicamente, este absolut necesar sa va informati medicul despre bolile de care suferiti si despre medicamentele pe care le luati, inainte ca acesta sa va prescrie orice tratament pentru migrena. Efectele secundare ale triptanilor includ greata, ameteala, furnicaturi, amortela, dureri in piept.

Ergotaminele sunt un alt tip de medicamente, sub forma de pilule, sprayuri nazale sau injectii, ce trateaza migrena. Odata ajunse in sange, aceste medicamente pot provoca senzatie de greata, ameteala, dureri musculare sau un gust neplacut in gura. Ergotaminele pot interactiona si ele cu alte medicamente si nu sunt la fel de eficiente precum triptanii.

Indiferent ce tratament vi s-a prescris, urmariti daca are efect. Daca nu este eficient, informati-va medicul. De asemenea, tineti cont si de faptul ca tratarea migrenei este eficienta daca medicamentele sunt luate cat mai repede dupa debutul acesteia (cu maxim 2 ore dupa ce a inceput).

Exista si tratamente preventive ale migrenei, care includ medicamente create special pentru a asigura o presiune sangvina normala. Blocardenul, propanololul, topamaxul sunt doar cateva dintre ele. Toate medicamentele trebuie luate doar la indicatia medicului.

Terapia alternativa poate da si ea rezultate, daca este aplicata corect

Biofeedback-ul si relaxarea va pot ajuta sa scapati de medicamente. Biofeedback-ul se realizeaza cu ajutorul unui monitor care va ajuta sa recunoasteti tensiunea musculara si schimbarile de temperatura ale corpului, care pot fi semnale ale stresului. Tot in cadrul terapiei alternative intra si acupunctura. Unele studii au aratat ca acupunctura are ca efect eliberarea in creier a unor substante care indeparteaza durerea. Cu toate acestea, efectele clare asupra migrenei nu au fost dovedite.

Cofeina este si ea o substanta care influenteaza evolutia unei migrene. Parerile sunt insa impartite. Cofeina poate ajuta la combaterea migrenei, atunci cand este asociata cu anumite medicamente. Persoanele care sufera frecvent de migrena pot sa bea una, doua cafele pe zi. Totusi, o cantitate prea mare de cofeina poate sa dea dureri de cap, stimuland efectele unei migrene.

Ce este migrena?

Uneori ne sacaie ingrozitor si ne strica o zi care parea a fi perfecta, alteori o folosim drept scuza pentru a scapa de ceva care ne stanjeneste.

 

Adesea trece usor, cu remedii simple, insa de multe ori ne chinuie ore in sir fara sa-i gasim vreun remediu. Ati ghicit, este vorba despre banala migrena...

 

  Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC

autor: redactor desprecopii.com A.G. - Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII