10 surse de aspartam: atenție, termenul "fără zahăr" nu este ceea ce pare a fi

10 surse de aspartam: atentie, termenul

10 surse de aspartam: atenție, termenul "fără zahăr" nu este ceea ce pare a fi

Daca ai impresia ca faci o alegere sanatoasa cand comanzi un suc DIET in locul unui normal, mai gandeste-te odata. Chiar daca auzi adesea termenul "fara zahar" si iti lasa o impresie de alternativa sanatoasa, adevarul este ca îndulcitorii chimici sunt departe de a fi sanatosi.

Cand fără zahăr - nu suna bine

Daca ai impresia ca faci o alegere sanatoasa cand comanzi un suc diet in locul unui normal, mai gandeste-te odata. Chiar daca auzi adesea termenul "fara zahar" si iti lasa o impresie de alternativa sanatoasa, adevarul este ca indulcitorii chimici sunt departe de a fi sanatosi.

In ciuda faptului ca producatorii de aspartam anunta ca aspartamul este sigur pentru consumul uman, diverse studii de-a lungul anilor au demonstrat ca aspartamul este, de fapt, legat de durerile de cap, migrene, ameteli, tumori si chiar cancer. FDA  a facut publice 92 de simptome atribuite aspartamului, din plangerile depuse. In ciuda efectului sau discutabil, aspartamul a fost aprobat pentru utilizare in 1981 si continua sa fie folosit si astazi... In mod ironic, acesta nu a fost niciodata testat pe oameni inainte de a fi aprobat. Si atentie ❗ la stirea din iunie 2023: Aspartamul: indulcitor artificial - clasificat drept posibil cancerigen de către Agenția OMS de Cercetare a Cancerului

Cheia spre sanatate: continut scazut de zahar, nu fara zahar

Optand pentru alimente cu specific pentru dieta, alegi o cale sigura spre ingrasare. Cea mai recenta cercetare privind aspartamul a relevat faptul ca acesta creste de fapt riscul de crestere in greutate. Fiind de 200 de ori mai dulce decat zaharul, aspartamul pare a fi raspunsul perfect pentru diete, deoarece contine doar cateva calorii in timp ce gustul sau e dulce, de zahar. Din pacate, fenilalanina si acidul aspartic, componente majore ale aspartamului, declanseaza eliberarea de insulina si leptins. Acestea din urma sunt hormoni care stimuleaza depozitarea de grasime corporala.

Mai mult decat atat, doze mari de fenilalanina scad nivelurile de serotonina si duc la pofte alimentare. Deoarece indulcitorii atat reali cat si artificiali stimuleaza papilele gustative, ele afecteaza acelasi gust si caile placerii din creier. Indulcitorii artificiali, cu toate acestea, doar activeaza dar nu satura regiunea legata de placere, dovedindu-se a fi un sistem inferior in prevenirea poftei de zahar. In Yale Journal of Biology and Medicine, cercetatorul Qing Yang a publicat concluziile care au relevat faptul ca indulcitorii artificiali te pot ajuta sa pui in greutate, in loc sa dai jos din ea.

Aspartamul este, de asemenea, extrem de dependent.

Componentele de fenilalanina si metanol cresc nivelurile de dopamina din creier si duc la un nivel ridicat. Acest fapt creeaza o dependenta care face doar rau, prin eliberarea de alcool metilic sau metanol, care este considerat un narcotic. Pastrand in vedere acest lucru, e timpul sa reconsiderati "beneficiile pentru sanatate", pe care aspartamul le ofera...

Produsele care contin aspartam:

fara zahar

Bauturi carbogazoase
Iaurturi
Guma de mestecat
Bomboane
Sosuri de gatit
Indulcitori
Ciocolata sau alte bauturi instant
Apa aromatizata
Produse fara zahar
Cereale
Topping-uri
Inghetata
Ketchup
Chiar si unele medicamente

Produsele mentionate mai sus sunt doar cateva din multele care contin aspartam. In ciuda cresterii rapoartelor de toxicitate a  aspartamului, o re-ancheta de catre FDA, precum si a organelorde reglementare la nivel mondial nu par sa vina prea curand. Ne putem proteja doar noi pe noi insine, facand o alegere constienta si verificand eticheta fiecarui produs.

❗CIteste: Aspartamul: indulcitor artificial - clasificat drept posibil cancerigen de către Agenția OMS de Cercetare a Cancerului

Familia Verde (interesata de problemele si dilemele ecologice ale prezentului)

Oare ar trebui sa fim cu totii vegetarieni?

Telefoanele mobile, daunatoare pentru copiii sub 12 ani

10 aditivi alimentari care trebuie evitati

Sapunul poate afecta sanatatea copiilor?!

Copiii, victimele poluarii mediului

Efectele directe ale poluarii mediului asupra sanatatii

Despre parabeni si controversele despre parabeni

Creierul copiilor este cel mai afectat de metale si pesticide

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII