Sutienul cu cadru de sârmă: este OK in timpul sarcinii?

Sutienul cu cadru de sarma: este OK in timpul sarcinii?

Sutienul cu cadru de sârmă: este OK in timpul sarcinii?

Sutienul cu cadru de sarma, sau push-up nu pare sa fie cel mai confortabil in timpul sarcinii. In plus, exista unele teorii cum ca NU ar fi sanatos in timpul Odiseei Sarcinii. Care e adevarul?

Nu par sa existe dovezi concrete care sa arate ca purtarea sutienelor cu cadru de sarma este daunatoare in timpul sarcinii. Totusi, pare sa existe un anume risc potential. Iata sfatul de la Desprecopii.

veti citi
Sutienul in timpul sarcinii: de care?
Sânii trec prin schimbări in timpul sarcinii
Masuratori si probe pentru alegerea unui sutien potrivit
Ce trebuie să alegi
Sânii in timpul sarcinii, iata prin ce transformari trec

Sutienul in timpul sarcinii: de care?

O serie de site-uri medicale si diverse magazine de profil sfatuiesc gravidele sa nu poarte astfel de sutiene cu cadru de sarma in timpul sarcinii. Motivul din spatele acestei recomandari pare sa fie ca rigiditatea cadrului poate interfera cu schimbarile naturale in dimensiunea si forma sanului in timpul sarcinii.

Sânii trec prin schimbări in timpul sarcinii

Insa, NU par sa existe dovezi concrete care sa arate ca purtarea sutienelor cu cadru de sarma este daunatoare in timpul sarcinii. Totusi, pare sa existe un risc potential. Multe moase si magazine de profil sfatuiesc gravidele sa nu poarte astfel de sutiene cu cadru de sarma in timpul sarcinii.

Motivul din spatele acestei recomandari pare sa fie ca rigiditatea cadrului poate interfera cu schimbarile naturale in dimensiunea si forma sanului in timpul sarcinii. Cadrul ar putea obstructiona fluxul marit de sange sau ar putea "turti" sistemul de ducte ale laptelui, provocand dureri, disconfort si poate chiar mastita.

Schimbarile sanilor incep mult mai devreme decat se asteapta cele mai multe femei. Pana la a sasea saptamana, sanii deja s-au intarit si s-au marit.

Nu este neobisnuit ca sanii sa devina "pietrosi" in primele trei luni de sarcina, deoarece este perioada in care incepe sa se dezvolte sistemul de ducte care va sustine lactatia.

Pielea inchisa la culoare din jurul sfarcului (areola) devine mai proeminenta si mai inchisa la culoare. Venele de sub piele sunt mai vizibile datorita cresterii fluxului de sange necesar pentru cresterea si dezvoltarea sanului, ce se pregateste pentru alaptarea bebelusului, mai tarziu. Sanul creste treptat in dimensiune in timpul sarcinii si, in medie, va creste cu 5 cm si 1400 g. 

Citeste si Greșeli în alăptare: purtarea unui SUTIEN INADECVAT care poate provoca înfundarea ductelor

Măsuratori si probe pentru alegerea unui sutien potrivit

Aceste schimbari arata cat este de important sa purtati un sutien confortabil, care sustine bine sanul. In functie de dimensiunea sanilor inainte de sarcina si de viteza cu care cresc, unele femei vor avea nevoie de un sutien special mai repede decat altele. Multi distribuitori de produse de profil ofera in prezent posibilitatea de a va lua masura si a proba sutienul pentru a va asigura ca luati marimea potrivita. Aveti nevoie de un sutien confortabil, care sustine greutatea mai mare a sanilor si nu ii comprima in vreun fel. Poate chiar veti avea nevoie sa va masurati de doua-trei ori in timpul sarcinii.

Ce trebuie să alegi

Un sutien bun pe perioada sarcinii are baretele mai largi decat unul obisnuit, panouri de suport si un sistem de inchidere la spate care permite ajustarea lunginii pe masura ce dimensiunile cresc in timpul sarcinii.

Deci secretul este masura potrivita pentru dimensiunile dumneavoastra. Daca decideti sa purtati un sutien cu cadru de sarma la un moment dat in timpul sarcinii, aveti grija ca sarmele sa nu apese pe san si mai ales nu dormiti in el. Este mult mai probabil ca sarmele sa va incomodeze sanii cand stati intinsa, ceea ce poate duce la probleme.

Sânii in timpul sarcinii, iata prin ce transformari trec

Sanii unei femei insarcinate trec printr-o serie de transformari. In afara de furtunile hormonale la care sunt supusi ca urmare a sarcinii, sanii se pregatesc pentru o misiune foarte importanta: alaptarea bebelusului.

Iata mai multe detalii despre cum afecteaza sarcina si hormonii sanii si cum ii pregatesc pentru alaptare plus alte intrebari si raspunsuri interesante.


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor:  Milena Sadova,redactor  Desprecopii-  Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII