Cand faci prea multe sacrificii in casnicie si ajungi sa iti sacrifici propria fericire

Cand faci prea multe sacrificii in casnicie si ajungi sa iti sacrifici propria fericire

Cand faci prea multe sacrificii in casnicie si ajungi sa iti sacrifici propria fericire

  • Sacrificarea propriei fericiri pentru fericirea persoanei iubite este cea mai adevarata dovada de iubire... O auzeam mereu pe mama, cand incepusem sa mai cresc ... ca intr-o casnicie trebuie mereu sa faci sacrificii. Nu prea intelegeam ce inseamna aceste sacrificii si nici de ce trebuie sa le faci, adica de ce trebuie musai sa le faci si sa nu le eviti  ... pentru ca tonul ei sugera faptul ca daca nu faci sacrificii nu e bine ...Dar, orice cuplu face sacrificii? Si cum trece sufletul celui sacrificat prin aceste sacrificiil? Sa uiti, sa ierti, sa treci cu vederea, sa intelegi si sa fii mereu calma. De dragul casniciei si a copiilor...Chiar asa?

Cand faci prea multe sacrificii in relatia de cuplu si ajugi sa iti sacrifici propria fericire... veti citi:
Cand faci prea multe sacrificii
Modalitatea corecta de a face fata sentimentelor nu neaparat pacifiste care vin o data cu savarsirea sacrificiilor?
Cand faci sacrificii si in final ai mai multe neimpliniri in relatie ...
Mai bine spune ce gandesti ...
Asadar, daca vrei ca sacrificiul tau sa fie meritat
9 lucruri despre casatorie pe care nu ti le spune nimeni inainte de nunta
Ce inseamna sa fii o nevasta fericita: definitii si comparatii
Despre viata in doi
FORUM despre viata in 2

Cand faci prea multe sacrificii ...

O auzeam mereu pe mama, cand incepusem sa mai cresc ... ca intr-o casnicie trebuie mereu sa faci sacrificii. Nu prea intelegeam ce inseamna aceste sacrificii si nici de ce trebuie sa le faci, adica de ce trebuie musai sa le faci si sa nu le eviti  ... dar tonul ei sugera faptul ca daca nu faci sacrificii nu e bine ...Ma rog, nu prea dadeam imortanta acelor momente.

Dar, acum, ca sunt casatorita, ma intreb, oare orice cuplu face sacrificii? Si cum trece sufletul celui sacrificat prin aceste peripetii? Si pentru ce trebuie sa faci aceste sacrificiile? Sa uiti, sa ierti, sa treci cu vederea, sa intelegi si sa fii mereu calma. De dragul casniciei si a copiilor...Dar o fi bine aceasta sacrificare? Sau ajungem sa ne sacrificam propria fericire pe rugul aparentelor?

Sacrificarea propriei fericiri pentru fericirea persoanei iubite este cea mai adevarata dovada de iubire

Acest citat celebru spune totul: Savarsirea de sacrificii, mici sau mari, este un ingredient crucial al unei relatii de succes.

Din nefericire, sirul nesfarsiti de sacrificii depuse pe altarul relatie - pentru partenerii nostri - nu este intotdeauna medicamentul perfect pentru o relatie. Uneori, compromisurile facute in privinta obiectivelor si dorintelor cuiva pot produce furie, tristete si resentimente. Oamenii simt aceste emotii in diferite feluri: In timp ce unii oameni isi exprima sentimentele in mod deschis, altii aleg sa isi ascunda sentimentele fata de partenerii lor. Cine procedeaza corect?

Si totusi care este modalitatea corecta de a face fata sentimentelor nu neaparat pacifiste care vin o data cu savarsirea sacrificiilor?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, s-au gasit niste cercetatori sa studieze timp de 3 luni 80 de cupluri. In timp ce in laborator se aflau sub atenta privire a cercetatorilor, acestor cupluri li s-a cerut sa vorbeasca despre cate un sacrificiu facut de fiecare dintre ei pentru partenerul lor. Apoi, zilnic, timp de doua saptamani au completat un chestionar, urmat de un chestionar final 3 luni mai tarziu. Repetarea aceluiasi chestionar de mai multe ori este o metoda foarte fructuoasa: Nu numai ca le permite oamenilor de stiinta sa compare modul de a fi al unui individ in momente diferite, insa prin intermediul acestor chestionare repetate se poate afla si daca evenimentele anterioare din viata individului au influenta asupra rezultatelor ulterioare.

Cand faci sacrificii si in final ai mai multe neimpliniri in relatie ...

Ce a descoperit aceasta metoda? Ei bine, ceva ce simte oricine ...

Membrii cuplului care si-au suprimat sentimentele in timpul discutiilor de cuplu sau cand au facut sacrificii au experimentat mai multe emotii negative, mai multe nemultumiri in relatia lor si mai multe conflicte cu partenerul lor.

In topul descoperirilor se afla faptul ca aceste persoane au raportat si mai multe ganduri de despartire de partenerii lor pe perioada celor 3 luni de studiu. Pentru a lumina aceste concluzii, cercetatorii au explicat ca suprimarea emotiilor inseamna ca exista o discrepanta intre modul in care actionezi si cum te simti intr-adevar. Asadar, consecintele negative descrise mai sus pot rezulta din sentimentul de tensiune creat de faptul ca o persoana nu isi este fidela sie insusi.

Asteapta, impactul negativ al suprimarii sentimentelor nu se opreste aici. In acele zile cand cineva a facut un sacrificiu, beneficiarul sacrificiului a raportat mai multe emotii negative si o calitate mai saraca a relatiei atunci cand partenerul care s-a sacrificat si-a suprimat emotiile in comparatie cu momentele in care suprimarea sentimentelor nu a avut loc.

Cu alte cuvinte, cand oamenii isi ascund sentimentele negative de partenerii lor dupa ce au savarsit un sacrificiu pentru ei, ambele parti sfarsesc prin a suferi. Atunci la ce bun sa le mai faci?

Mai bine spune ce gandesti ...

Desi este logic ca oamenii doresc sa isi ascunda emotiile negative in incercarea de a mentine apropierea din cuplu si/sau pentru a evita  conflictele, de fapt, suprimarea poate fi contraproductiva si poate sterge beneficiile aduse de sacrificiul facut.

Asadar, daca vrei ca sacrificiul tau sa fie meritat

...nu iti ascunde emotiile fata de partenerul tau, chiar daca acestea sunt negative.

Acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa iti exprimi furia de sentimente negative pe care le-ai experimentat cu privire la el/ea (cercetatorii mai au inca de lucrat pana vor  demonstra efectivitatea acestei metode). Mai degraba, incearca sa gasesti o solutie constructiva (discutati problemele, gaseste un punct de sprijin in tine insuti) sau ramai in acea relatie pastrandu-ti credinta ca situatia se va imbunatati. 

9 lucruri despre casatorie pe care nu ti le spune nimeni inainte de nunta

Cand nunta la care ai avut rolul principal - acela de mireasa se incheie, si toata lumea pleaca acasa ... incepe viata unui cuplu. Buuummmm ...

Orice femeie inteligenta stie ca viata nu este o poveste cu zane. Dar trebuie sa recunoastem: undeva in subconstientul fiecareia se ascund viziuni romantice cu Cenusareasa, sau poate cu Julia Roberts. Imaginile pot fi vagi si putin cam depasite, dar printre ele putem distinge silueta miresei si a lui Fat-Frumos indepartandu-se impreuna pe calul alb catre apus. In viata reala, se poate intampla ca povestea ta desprinsa din filmele lui Disney sa aiba un final mai degraba desprins din niste filmele de groaza  - in care tu sa fii tanara care cade si tipa sa-i fie crutata viata citeste mai departe aici.

Ce inseamna sa fii o nevasta fericita: definitii si comparatii

Care este definitia unei neveste ferite? Probabil ca definitia unei neveste fericite coincide cu definitia unei casnicii fericite. Si de fapt, o casnicie fericita este ceea ce crezi tu ca trebuie sa fie o casnicie fericita. Este asa cum ai dori tu sa fie.  Ideea este ca deseori facem greseala de a ne compara propria fericire cu a altor femei si implicit sa ne comparam fericirea casniciei cu niste aparente.

De fapt aici este capcana, de a ne compara propria viata sau casnicie cu ceea ce aparent, este perfect. Doar aparent...Citeste pe larg ce inseamna sa fii o nevasta fericita: definitii si comparatii.

Despre viata in doi, merita sa cititi si

Exista casnicii fericite?
Cele 4 hopuri pe care o casnicie nu le poate trece
Despre infidelitate si hormonii barbatilor
Atractia sexuala in cuplu - cand atractia sexuala dispare
Ce faci cand simti ca el nu te iubeste ...
Ce faci cand el te inseala
Metoda JEEPP - comunicarea perfecta cu sotul :)

 Forum despre viata in 2

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici! 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII