Modul in care LEGO® DUPLO® sprijina dezvoltarea copilului

Iata modul in care LEGO® DUPLO® sprijina dezvoltarea copilului

Modul in care LEGO® DUPLO® sprijina dezvoltarea copilului

 Joaca il face pe copil fericit iar joaca creativa este cu adevarat o activitate importanta pentru ca ii sprijina dezvoltarea cognitiva si motorica fina. Si ar trebui ca fiecare copil sa se joace creativ cel putin o ora in fiecare zi.

Iata 3 motive pentru care LEGO® DUPLO® ar trebui sa fie in colectia de jucarii a fiecarui copil:

in acest articol veti citi mai multe despre:
1. Promoveaza abilitatile motorii fine
2. Dezvolta creativitatea
3. Ofera posibilitatea de a incerca noi abilitati fara teama de esec

Jocul creativ este cea mai importanta activitate pe care copilul trebuie sa o faca

Joaca il face pe copil fericit iar joaca creativa este cu adevarat o activitate importanta. Si ar trebui ca fiecare copil sa se joace creativ cel putin o ora in fiecare zi.

Dovezile cercetarilor sunt coplesitoare in documentarea puterii jocului pentru bunastarea emotionala a copiilor, dezvoltarea sociala si realizarea academica.

Cu atat de multe aparate electronice si gadget-uri, este greu sa gasesti jucarii care sa ii atraga, dar nimic nu stimuleaza creativitatea, promoveaza dezvoltarea intelectuala si fizica mai mult decat un set de constructive LEGO® DUPLO®.

Iata 3 motive pentru care LEGO® DUPLO® ar trebui sa fie in colectia de jucarii a fiecarui copil:

1. Promoveaza abilitatile motorii fine

Caramizile LEGO® DUPLO® vin intr-o gama larga de forme si dimensiuni, pe care mainile mai mici trebuie sa invete cum sa le asambleze si sa le desprinda. Aceste rasuciri si miscari mici ale mainilor, degetelor si bratului, promoveaza coordonarea si dexteritatea pe care copiii le au pentru scrierea de mana, lucrul manual si imbracatul independent.

Prin manipularea caramizilor LEGO® DUPLO®, copiii invata despre aplicarea presiunii diferentiale; unele caramizi necesita cantitati mici de presiune la construire, in timp ce altele necesita mai multa. Beneficiile acestei invatari practice si de eroare sunt foarte valoroase in scrierea de mana.

2. Dezvolta creativitatea

Jocul este o lucrare a copilului si modul sau de a incerca noi abilitati. O cutie de piese aleatorii LEGO® DUPLO® si a timpului nestructurat este esentiala pentru a le aprinde imaginatia si pentru a-si dezvolta creativitatea. Aceste bucati diferite de LEGO® DUPLO® sunt atat de interesante, deoarece pot deveni o corabie a piratilor, o racheta spatiala, un regat magic sau intrarea intr-o alta lume.

Prin jocul imaginativ, copiii se pierd in fanteziile lor. Un copil anxios isi va pierde toate inhibitiile atunci cand se lupta cu dragoni, ii invata pe copii sa ingrijeasca animalele bolnave sau salveaza universul cu puterile lui superioare.

3. Ofera posibilitatea de a incerca noi abilitati fara teama de esec

Cand copiii se joaca, invata in mod constant noi abilitati, care apoi pot fi generalizate in alte zone ale vietii lor. Jocul cu LEGO® DUPLO® ofera o intelegere a constiintei spatiale, promoveaza un sentiment de creativitate si preda concepte matematice de simetrie, forma si geometrie.

Copiii invata mult mai mult prin jocul LEGO® DUPLO®, deoarece nu exista teama de esec, creatiile LEGO® DUPLO® cad atunci cand sunt asezate prea multe una peste alta, nu toate creatiile noastre se desfasoara asa cum am planificat, dar putem intotdeauna sa reluam.

Posibilitatile de a invata cu LEGO® DUPLO® sunt nesfarsite!

Găsește mai multe idei de joacă pe pagina de Facebook LEGO® DUPLO®  

Citeste si:

O lume întreagă într-un univers LEGO® DUPLO® sau cum învață copilul totul despre cum funcționează lume
Poate fi frustrant sa fii mic - dar merita sa construiesti cu LEGO® DUPLO®
LEGO, jucaria preferata a copiilor isteti si parintilor lor

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Jucarii