Murmurul la inima la bebelus

Murmurul la inima la bebelus

Murmurul la inima la bebelus

Poate fi ingrozitor sa aflati despre copilul dumneavoastra ca are o malformatie congenitala a inimii (prezenta inca de la nastere). Dar maladiile congenitale ale inimii sunt o problema relativ frecventa iar stiinta medicala, tehnologia si experienta pot oferi diagnostice si tratamente precise, care permit tratarea majoritatii maladiilor congenitale ale inimii.n Iata sfatul de la Desprecopii.com despre malformatiile inimii la copil.

O intrebare care revinde des la butonul de panica de la DC - este despre murmurul la inimioara al bebelusului.

Murmurul la inima al bebelusului este evident o cauza de ingrijorare si panica pentru orice parinte caruia medicul ii spune ca bebelusul are un murmur la inima.

Este murmurul la inima un motiv de panica?

Medicii cardiologi americani sunt de parere ca in general, un murmur inocent la inima, pe care il aud pediatrii la bebelusi - este sunetul sangelui care trece prin camerele inimii si prin vasele de sange. Acest gen de sunete este deseori auzite la bebelusi - si nu este un motiv de alarma. Daca bebelusul se dezvolta normal dar i se detecteaza un murmur la inimioara - medicul va trebui sa il controleze la inimimioara pe parcursul urmatoarelor vizite. Daca va considera ca exista un motiv real de ingrijorare, va trebui sa il trimita spre examinare - la un cardiolog pediatru.

Daca sunteti trimisi cu bebelusul la un specialist cardiolog

Daca se intampla acest lucru, da, este un motiv de ingrijorare, dar  nu de alarma. Majoritatea murmurelor la inima sunt inocente si nu reprezinta nici o problema pentru bebelus. Este insa important ca medicul specialist sa constate si sa elimine orice simptom ingrijorator care ar putea exista. In cazul in care bebelusul are o mica anomalie la inima, murmurul se numeste murmur patologic. Majoritate murmurelor patologice sunt cauzate de felul in care s-a dezvoltat inimioara bebelusului inainte de nastere. In acest caz, boala se numeste anomalie congenitala la inima. O anomalie congenitala la inima apare la aproximativ la unul din 100 de bebelusi.

Medicii cardiologi pediatri americani sunt de parere ca marea majoritate a defectelor congenitale la inima sunt minore si nu afecteaza semnificativ cu sanatatea copilului. De fapt, unele din aceste anomalii congenitale la inimioara se rezolva de la sine. Astfel, o anomalie congenitala la inima destul de des intalnita este o gaura intre doua camere ale inimii, numita defect ventricular septal. Majoritatea acestor gauri sunt foarte mici si de obicei se inchid de la sine pe parcursul cresterii inimii copilasului.

Exista insa si defecte congenitale ale inimii care necesita o operatie pentru a fi corectate.

O alta problema des intalnita (din fericire destul de rar) la bebelusi este: Tahicardia Supraventriculara. Aceasta este numele pentru un ritm anormal de rapid al inimii bebelusului. Rata inimii unui bebelus este de 180 batai /minut. Daca insa bebelusul este ne-obisnuit de plangacios si mananca insuficient si/sau respira prea repede - aceastea sunt semnale care trebuiesc luate serios in atentie de catre un medic. Apelati neaparat la opinia unui medic pediatru.

Pentru intrebari medicale, si pentru a discuta cu alti parinti care au trecut prin experiente asemanatoare cu copilasii lor, va asteptam sa participati pe forumul Clinica Virtuala DC - unde veti gasi sfaturile medicilor, sfaturile parintilor si multe subiecte de interes medical de ultima ora.

autor: echipa Desprecopii.com - toate drepturile rezervate Desprecopii.com - mai 2011
Referinte: WebMd, Journal of Pediatrics, USA 2010.

Despre probleme ale inimii (cardiologie), mai cititi:

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam forumul de suport:

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

Bolile copilului


Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
forumuri specializate Forumuri specializate

Comentarii la articol

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga tu un comentariu si poti castiga un tricou Desprecopii.com

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.