Somnul bebelușului: balansarea capului (datul din cap) în timpul somnului

Somnul bebelusului: balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului

Somnul bebelușului: balansarea capului (datul din cap) în timpul somnului

De ce vrea bebelusul să isi legene capusorul atunci când este pus in pătuț? Este ceva de care ar trebui să ne ingrijorăm?

• Balansarea capului sau leganarea corpului sunt comportamente normale la copii sub 3 ani, pentru care, se pare, ca miscarea ritmica inainte si inapoi ii ajuta sa adoarma - insa, iata ce este bine de stiut.

veti citi
Bebe iși balansează capul când e pus la somn?
De ce dă din cap bebelușul?
Miscarea ii ajuta pe bebelusi sa se autocalmeze
Cum ajutam bebelusul?
Daca datul din cap este violent

Bebe iși balansează capul când e pus la somn?

Balansarea capului poate sa apara cel mai devreme la 4 luni sau cel mai tarziu la 2 ani si in general poate dura cateva luni. Unii bebelusi se lovesc cu capul de peretii leaganului, dar desi va poate parea dureros, nici un copil nu se va rani in timpul somnului.

De ce dă din cap bebelușul?

Ajutor - bebe da din capusor cand il pun la somn - scrie o mamica la intrebari de panica pe Desprecopii - cum sa il opresc?

Miscarea ii ajuta pe bebelusi sa se autocalmeze

Balansarea capului sau leganarea corpului sunt comportamente normale la copii sub 3 ani, pentru care, se pare, ca miscarea ritmica inainte si inapoi ii ajuta sa adoarma.

Balansarea capului poate sa apara cel mai devreme la 4 luni sau cel mai tarziu la 2 ani si in general poate dura cateva luni. Unii copii se lovesc cu capul de peretii leaganului, dar desi va poate parea dureros, nici un copil nuse va rani in timpul somnului.

Cum ajutam bebelusul?

Datul cu capul la bebelusi si copii mici nu este in general un semn de tulburari emotionale sau comportamentale, asa ca nu trebuie sa luati nici o masura suplimentara.

Unii parinti au descoperit ca bebelusii au renuntat la datul cu capul daca in camera copilului au pus un metronom, caci sunetul ritmic pare sa-i linisteasca si sa-i distraga de la acest obicei.

Daca sunetele facute de copil va deranjeaza incercati sa mutati leaganul de langa perete sau sa-l culcati pe copil pe o saltea pe jos.

Daca copilul incepe sa dea cu capul dupa varsta de 18 luni, iar acest comportament continua pana la 3-4 ani este bine sa consultati un medic pediatru.

Dacă datul din cap este violent

Daca datul cu capul este violent (se loveste la cap) si si continua si noaptea, acesta poate fi semnul unor probleme emotionale. 

Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme

Cat de mult doarme un bebelus? Ei bine, unii bebelusi dorm cate opt ore incontinuu inca de la bun inceput, in timp ce altii se trezesc de nenumarate ori pe noapte. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului.

In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.

Incepand de la noua luni, copilul va dormi ceva mai putin, ii sint de obicei suficiente doua reprize de somn pe zi, una in jurul orei 10, una pe la 2 dupa-amiaza. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului.

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Cat de mult doarme un bebelus? Toate mamicile de bebelusi vor sa stie mai multe despre somnul bebelusului. Deci sa incepem cu inceputul? Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere?

Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare. Vezi diagrama somnului bebelusului - in ore de zi si de noapte aici.

Vrei un sfat? citeste: Invata-ti bebelusul sa doarma in numai 7 zile: diagrama lectiei si sfaturi de somn

Despre somnul bebelusului merita citit si:

Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic?

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. Alina
    Alinatrimis la 10/2/2020

    Daniel, mergi cu el la un pediatru.

    Raspunde la acest comentariu
  2. toma florentina
    toma florentinatrimis la 2/11/2014

    buna... am o fetita de 1 an si 5 luni si isi misca capul atat pe timpul somnului cat si inainte de a dormi lovindu-se cu capul in perna sau de pat,daca o las singura in camera se loveste cu capul de usa pana o iau si pe ea cu mine... ce e de facut? multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  3. Daniel
    Danieltrimis la 27/1/2010

    Am un baiat de 6 ani care din cand in cand in timpul somnului incepe sa-si legene capul.Ce este de facut ?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII