Magneziul previne infarctul

Magneziul previne infarctul

Magneziul previne infarctul

  • Un studiu realizat in SUA, pe o perioada de 30 de ani concluzioneaza ca Magneziul previne infarctul. Iata sfatul de la Supereva.

Persoanele care consumã toatã viata magneziu sunt protejate împotriva bolilor cardiace. Este concluzia unui amplu studiu realizat în SUA pe o duratã de 30 de ani. Deci, putem scãpa de bolile cardiace si stres cu alimente bogate în magneziu.

Medicii de la Universitatea Virginia din SUA au tinut sub observatie timp de 30 de ani 7.172 de persoane, în cadrul unui vast studiu care a avut ca scop influenta magneziului în prevenirea bolilor cardiace.

Astfel, majoritatea persoanelor au consumat în medie 268 de miligrame de magneziu zilnic. În cazul celor care consumau mai mult, respectiv între 340 si 1.200 de miligrame zilnic, s-a observat cã pericolul unor afectiuni cardiace s-a diminuat simtitor, comparativ cu bãrbatii care aveau o ratie de magneziu zilnicã între 50 si 190 de miligrame.

Magneziul si calciul sunt elemente care joacã un rol important în contractarea si relaxarea muschilor, inclusiv a celui cardiac. Numeroase studii efectuate în diferite tãri aduc dovezi în sprijinul ideii cã tulburãrile cardiovasculare, mai ales hipertensiunea arterialã, accidentele vasculare cerebrale si cardiace sunt mai frecvente la nivelul populatiilor care prezintã un consum scãzut de magneziu si calciu.

Astfel, studii de ultimã orã realizate de specialisti din Anglia, Canada si SUA aratã cã apa bogatã în magneziu reduce mortalitatea cauzatã de bolile cardiovasculare. Alte studii aduc dovezi suplimentare cã aportul de magneziu si potasiu permite reducerea tulburãrilor de ritm cardiac.

Dovezi încurajatoare in sprijinul magneziului

Un studiu destinat prevenirii infarctului aduce dovezi încurajatoare. În cazul a 400 de persoane cu risc înalt de infarct – hipertensiune, diabet, colesterol, tabagism, alcool, obezitate – s-a diminuat pericolul infarctului printr-un regim bogat în magneziu. La grupa persoanelor care au consumat 1.142 miligrame de magnziu zilnic, stopurile cardiace au fost de 1,5 ori mai putin numeroase, comparativ cu grupa cãreia i se administra cantitatea obisnuitã de magneziu: 418 miligrame.

Rezerve naturale de magneziu

În cacao, nuci, alune, dar si în legumele verzi, cereale, pâine integralã, legume uscate se gãseste magneziu din belsug. Persoanele care evitã vegetalele si preferã alimentele care sunt supuse multor proceduri pentru a fi preparate au deficit de magneziu.

De asemenea, trebuie stiut cã stresul este un mare consumator de magneziu, iar persoanele care se aflã frecvent în asemenea situatii trebuie sã-si refacã permanent rezerva de magneziu.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Despre sanatatea familiei mai cititi

Dictionarul vitaminelor
Lista neagrã a substantelor chimice care otrãvesc alimentele
Anticonceptionalele hormonale - Mit si Realitate
Oare ar trebui sa fim cu totii vegetarieni?
Telefonul mobil in atentie
Antibioticele si cancerul de san
Anti-perspirantele si cancerul de san
Atotputernicul arbore genealogic
Sexul si alimentele din bucatarie
Vergeturile si tratamentul lor

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Nelutu
    Nelututrimis la 7/1/2012

    Minunat articol,concis si la obiect!Si o nelamurire:cite nuci se pot consuma?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII