15 lucruri interesante despre vise

15 lucruri interesante despre vise

15 lucruri interesante despre vise

  • In timpul erei romane unele vise au fost chiar prezentate Senatului Roman pentru analiza si interpretare. Ei au considerat a fi mesaje de la zei.

A visa este una dintre experientele cele mai misterioase si interesante din viata noastra. In timpul erei romane unele vise au fost chiar prezentate Senatului Roman pentru analiza si interpretare. Ei au considerat a fi mesaje de la zei. In afara de aceasta, este, de asemenea cunoscut faptul ca multi artisti si-au primit ideile creative din vise.

Dar ce stim de fapt despre vise? In continuare sunt 15 lucruri interesante despre vise -  nu uitati sa impartasiti povestile voastre de vis in sectiunea de comentarii!

1. 90% din vise le uitam

In termen de 5 minute de la trezire, jumatate din vis este uitat. In termen de 10 minute, 90% este uitat.

2. Viseaza si nevazatorii

Oamenii care au devenit orbi dupa nastere pot vedea imagini in visele lor. Cei care se nasc orbi nu vad nici o imagine, dar au vise care implica alte simturi: sunet, miros, atingere si emotie.

3. Toata lumea viseaza

Fiecare om viseaza (cu exceptia cazurilor de extrema tulburare psihologica). Daca credeti ca nu visati - inseamna pur si simplu ca deja ati uitat ce ati visat.

4. In visele noastre vedem numai chipuri pe care le cunoastem

Mintea noastra nu inventeaza chipuri - in visele noastre vedem chipuri reale ale oamenilor reali pe care i-am vazut in timpul vietii noastre. Am vazut cu totii sute de mii de chipuri de-a lungul vietii, asa ca avem o sursa nesfarsita de caractere pentru creierul nostru.

5. Nu toata lumea viseaza in culori

12% din oameni viseaza numai in alb si negru. Restul viseaza in culori. Studii de la 1915 pana la 1950 au sustinut ca majoritatea viselor erau in alb si negru, dar aceste rezultate au inceput sa se schimbe in anii 1960. In prezent, numai 4,4% din visele celor sub varsta de 25 de ani sunt in alb si negru. Cercetarile recente au sugerat faptul ca aceste rezultate schimbatoare pot fi legate de trecerea de la filmele alb-negru si televiziune la mass-media in culoare.

6. Visele sunt simbolice

Daca visezi despre un anumit subiect, nu inseamna de multe ori acelasi lucru si in realitate. Visele vorbesc intr-o limba profund simbolica.

7. Emotiile

Cea mai frecventa emotie a viselor este anxietatea. Emotiile negative sunt mai frecvente decat cele pozitive.

8. Puteti avea patru pana la sapte vise doar intr-o singura noapte

In medie, puteti visa in fiecare noapte timp de 1-2 ore.

9. Si animalele viseaza

Studiile care au fost efectuate pe animale diferite, arata ca si ele viseaza. Un semn simpli: uita-te la un catel cand doarme. Vei observa ca uneori isi misca labutele si scoate sunete.

10. Paralizia organismului

Midcarea rapida a ochilor (REM) in timpul somnului este o etapa normala a somnului caracterizata prin miscari rapide ale ochilor. Somnul REM la adulti ocupa de obicei 20-25% din totalul somnului, circa 90-120 de minute de somn pe noapte.

In timpul somnului REM corpul este paralizat printr-un mecanism din creier, in scopul de a preveni miscarile care au loc in vis. Cu toate acestea, este posibil ca acest mecanism sa fie declansat inainte, in timpul, sau dupa somnul normal, in timp ce creierul se trezeste.

11. Vis constitutiv

Uneori, in visele noastre auzim un sunet din realitate si il includem intr-un fel in visul nostru. De exemplu, ati putea visa ca va aflati intr-un concert in timp ce fratele vostru se joaca la chitara in realitate.

12. Barbatii si femeile viseaza diferit

Barbatii tind sa viseze mai mult despre alti barbati. Aproximativ 70% dintre personajele din visul unui om sunt alti oameni. Pe de alta parte, visul unei femei contine aproape un numar egal de barbati si femei. In general, barbatii au mai multe emotii agresive in visele lor decat lotul feminin.

13. Vise precognitiv

Rezultatele sondajelor indica faptul ca intre 18% si 38% dintre oameni au avut cel putin un vis precognitiv si 70% au experimentat un deja vu. Ponderea persoanelor care cred in visul precognitiv este chiar mai mare - variind de la 63% la 98%.

14. Daca sforaiti, nu puteti visa

Acest fapt se repeta peste tot pe Internet, dar eu sunt insa un pic suspecta, daca e adevarat ca nu am gasit nici o dovada stiintifica sa-l sustina.

15. Poti experimenta un o r g asm in vis

Se pare ca poti experimenta in vis un orgasm la fel de puternic ca si unul real, fara nici un rezultat umed. Senzatiile simtite in timpul visului (tactil, placerea, etc.) pot fi la fel de placute si puternice (sau cred chiar mai puternic), ca senzatiile cu experienta in lumea reala.

Ei bine, sper ca ati avut o mare de timp citind aceste fapte ciudate despre visele noastre. Acum am de gand sa ma bag in patul meu pentru a verifica aceste fapte inca o data. Noapte buna si vise dulci!

PS: Nu uitati sa va impartasiti experientele la comentariile de ma jos!

Despre vise, mai cititi:

 Forum unde comentam cu placere si vorbim despre astrologie, vise si alte forte :))

Astrologie si Horoscop

 Discutii despre Astrologie, Vise, Horoscoape, si alte forte din viata noastra>>


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII