Saptamana 8 de sarcina

Saptamana 8 de sarcina

Saptamana 8 de sarcina

  • Uterul incepe sa se mareasca si de aceea, cele mai multe dintre femei vor observa ca hainele incep sa devina mai stramte, chiar daca burtica nu se vede propriu-zis. In general, la femeile care devin mamici pentru prima data, aceasta schimbare este aproape insesizabila.

Saptamana 8 de sarcina

Uterul incepe sa se mareasca si de aceea, cele mai multe dintre femei vor observa ca hainele incep sa devina mai stramte, chiar daca burtica nu se vede propriu-zis. In general, la femeile care devin mamici pentru prima data, aceasta schimbare este aproape insesizabila. In aceasta saptamana ar trebui sa aiba loc prima consultatie prenatala. Tot acum se formeaza sistemul digestiv al bebelusului si scheletul.

Crestaturile degetelelor de la placutele mainilor bebelusului ar trebui sa fie complete astazi. In interiorul inimii, trunchiul arterei pulmonare (vasele sanguine ce trimit sange plamanilor pentru a strange oxigen) se separa de trunchiul arterei. Rinichii bebelusului incep sa produca urina in timp ce incep sa urce spre pozitia finala langa ingustarea spatelui. Astazi perioada critica pentru dezvoltare bratelor a luat sfarsit, acum ele se afla la locatia finala si marimea proportinala in acest stagiu de dezvoltare. 

 /Images/saptamana-8-de-sarcina-poza1.jpg

Falcile si musculatura fetei incepe sa se formeze. Dintii bebelusului (sau dintisorii de lapte) se dezvolta chiar acum sub gingie. Nu vor apare la lumina decat dupa 5-6 luni de viata exterioara - in afara burtii mamicii. De acum inima bebelusului incepe sa-si maturizeze cele 4 camere. Acum inima produce doar 20% din energia unei inimi adulte.Cavitatile corpului se divid singure in segmente ce vor contine eventual inima, plamanii si organele din abdomen. Diafragma se formeaza si ea (acest tesut separa cavitatea pieptului de abdomen).

Despre alimentatia ta
Pentru a ajuta absorbtia vitaminei A, in timpul sarcinii sunt recomandate zilnic 10 mg de Vitamina D, care ajuta la prevenirea ruperii membranelor celulelor sanguine si plamanilor si repararea tesutului distrus. De asemenea, vitamina D reduce aparitia LDL-colesterolului, colesterolul “cel rau”, care formeaza placi in artere. Aproximativ 60% din vitamina E din alimentatia ta provine direct din legume si margarina. Cele mai bune surse de vitamina E se afla in semintele de floarea soarelui, migdale si cartofi dulci.

Glucoza joaca un rol important in senzatia de greata matinala. Pentru a fi sigura ca nivelul glucozei nu scade pre mult dimineata, femeile insarcinate sunt sfatuite sa ia o gustare usoara inainte de culcare (lapte sau paine prajita)trebuie evitata mancarea grasa si cea prajita.

Calculatorul de AICI ofera o cifra indicativa la cat te-ai putea ingrasa cu sarcina, si tine cont de saptamana in care te afli si greutatea pe care ai avit-o inainte de sarcina.

Va recomandam sa mai cititi si:

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina la inceput mai cititi si urmatoarele:

Aceste gravide au risc crescut de travaliu PREMATUR: 12 motive și situații

Aceste gravide au risc crescut de travaliu PREMATUR: 12 motive și situații

Unele femei insarcinate au un risc crescut pentru travaliul prematur. Acest risc apare cand femeia a avut o ingrijire prenatala scazuta, ne-adecvata ori absenta sau din motive de sanatate.De…

Cerclajul și sarcina: când se face, cum și cazuri speciale

Cerclajul și sarcina: când se face, cum și cazuri speciale

Cerclajul cervical este o procedura chirugicala, relativ simpla, ce are scopul de a mentine colul uterin inchis pe toata durata sarcinii. Procedura consta in coaserea colului cu un fir gros, care…

Hernia ombilicală in timpul sarcinii: cauze și cum trebuie procedat - sfatul medicului

Hernia ombilicală in timpul sarcinii: cauze și cum trebuie procedat - sfatul medicului

Hernia ombilicală apare când există o mică gaură sau un defect în peretele abdominal. Aceasta permite țesutului să iasă prin zona ombilicală. Cele…

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Mocanu Mihaela
    Mocanu Mihaela trimis la 7/12/2021

    Este trist când cineva în cazul meu citeşte aceste adevarate minuni de la Dumnezeu, dupa ce sarcina s-a oprit din evoluţie la 8 saptamani şi din pacate medicii nu au pregatirea necesara de a oferi suport psihologic unei posibile viitoare mamici care aude continuu în mintea ei : inima bebeluşului a încetat sa bata...

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII