Săptămâna 25 de sarcină: bebe dezvoltă de acum o preferință pentru dulciuri (VIDEO)

Saptamana 25 de sarcina: bebe dezvolta de acum o preferinta pentru dulciuri (VIDEO)

Saptamana 25 de sarcina: bebe dezvolta de acum o preferinta pentru dulciuri (VIDEO)

  • Ai ajuns in saptamana 25 de sarcina? Esti in luna a 6-a de sarcina si au mai ramas aproximativ 108 zile pana la ziua cea mare. In saptamana 25 de sarcina, bebelusul cantareste in jur de 650 grame si masoara aproximativ 33-35 cm in lungime.

    Incepand din aceasta perioada, bebelusul dezvolta o slabiciune pentru dulciuri. Papilele sale gustative sunt bine formate, deci... de acum s-a stabilit preferinta copilasului tau pentru dulciuri. Daca observi ca te scoli in timpul noptii pentru a urina, incearca sa bei mai putine lichide seara, insa in timpul zilei este necesar sa bei MULTA apa. Daca mergi la medic cere sa-ti faca un test de toleranta la glucoza, un test recomandat intre saptamanile 24-28 de sarcina. De asemenea, vei fi testata daca suferi de anemie prin deficit de fier (cel mai frecvent tip de anemie). Medicul iti poate recomanda suplimente care contin fier.


    Calculeaza saptamana de sarcina

despre saptamana 25 de sarcina, vei citi

Video despre saptamana 25 de sarcina
Despre copilul tau
Ce se intampla cu graviduta
Simptome diverse in saptamana 25
Sfaturi utile
Informatii utile la 25 de saptamani

Saptamana 25 de sarcina - VIDEO

Video: Saptamana 25 de sarcina

Cum se dezvolta bebelusul in saptamana 25 de sarcina

saptamana 25 sarcina

In saptamana 25 de sarcina, bebelusul cantareste in jur de 650 grame si masoara in jur de 33-35 cm in lungime.

Dimensiunea fatului in saptamana 25 de sarcina

Foto: Dimensiunea fatului la 25 saptamani de sarcina 

Corpul fatului nu are inca suficienta grasime, pielea sa fiind uscata si fragila.

Fatul este acum bine proportionat. Plamanii sai cresc rapid si incepe sa umple tot spatiul din uterul tau. Daca incep durerile nasterii in acest moment, medicii vor face toate eforturile pentru a amana nasterea, permitandu-i bebelusului sa se dezvolte in continuare in uter.

Pielea sa este translucida si ridata, aude cand ii canti sau cand iti "chioraie" stomacul. In plus, loveste cu picioarele si pumnii (poate chiar in timp ce tu dormi). Are perioade de somn si veghe. Organele de echilibru si orientare s-au dezvoltat, el stiind acum in ce directie este "susul si josul".

Parul bebelusului creste din ce in ce mai mult si deja isi formeaza culoarea si textura.

Ce se intampla cu graviduta in saptamana 25 de sarcina

 Acum uterul tau are dimensiunea unei mingi de fotbal. Nu trebuie sa te ingrijorezi, este perfect normal in saptamana 25 de sarcina.

Cat de mare este burta in Saptamana 25 de sarcina: bebe dezvolta de acum o preferinta pentru dulciuri (VIDEO)

Foto: Graviduta si Burtica la 25 saptamani de sarcina 

Pot sa va apara vergeturi pe abdomen, coapse si sani. Poti sa folosesti creme speciale sau poti purta un sutien special pentru a preveni sau minimiza aparitia lor pe sani. Vergeturile sunt tipice pentru aceasta perioada a sarcinii si se vor estompa dupa nastere. Citeste neaparat: Sutienul cu cadru de sarma: este OK in timpul sarcinii?

De asemenea, ochii tai pot deveni sensibili la lumina, ii poti simti uscati. Este un simptom perfect normal al sarcinii numit "ochi uscati". Pentru a-ti usura disconfortul, poti folosi o solutie de "lacrimi artificiale" care ii va hidrata.

Parul tau devine mai stralucitor si mai bogat datorita nivelului mare de estrogen din corp.

Poti avea crampe si, daca bebelusul va apasa pe vezica urinara, o sa ai nevoie sa te duci tot mai des la toaleta. Arsurile la stomac te pot tine treaza noaptea, deci evita mancarurile grase si condimentate si stai sprijinita de perne.

Speram ca nu ai uitat de exercitiile Kegel. Aceste exercitii intaresc pelvisul, muschii perineului si cei vaginali. Pentru a face acest exercitiu, contracteaza-ti muschii din jurul vaginului si anusului (ca si cum ai vrea sa urinezi dar nu ai ajuns inca la toaleta) si stai asa 8-10 secunde. Este un exercitiu pentru care nu este nevoie sa te duci la sala de gimnastica. Incearca sa faci exercitiul Kegal oriunde te afli - de exemplu in masina cand astepti la semafor.

Simptome specifice saptamanii 25 de sarcina

 crampe (sunt normale)
 dureri de spate
 simti nevoia sa te duci mai des la toaleta
 vergeturi pe abdomen, coapse si sani 
 ochii pot sa devina sensibili la lumina, ii puteti simti uscati

Citeste pe larg despre comunicarea cu bebelusul din burtica:


 

Ai intrebari despre sarcina ta, despre ce este normal in saptamana 25 de sarcina?

Pune o intrebare in sectiunea noastra de intrebari si primesti raspuns atat de la alte mamici cat si de la expertii Desprecopii.com: Intreaba aici

Sfaturi pentru tine in saptamana 25 de sarcina

 Daca nu ai fost saptamana trecuta la medic, este bine sa te prezinti la medicul ginecolog pentru un examen al cervixului.

 Alimentatia si hidratarea sunt extrem de importante acum - asa ca bea multa apa!

 Pregateste-te sa porti sutiene pentru gravide. Cum sa iti iei un sutien potrivit? Ei bine, cumpara-ti un sutien pe care sa il poti inchide la prima incheietoare. Nu uita ca la un moment dat sanii vor fi plini de lapte ... asa ca trebuie sa le oferi spatiu :)

STIAI CA?: Stimularea sfarcurilor poate declansa travaliul prematur. 

Chiar daca este adevarat ca suptul sau frecatul sfarcurilor poate provoca contractii uterine, prin eliberarea hormonului oxitocina, aceste contractii sunt de obicei inofensive - atata timp cat nu se intensifica si se calmeaza. Daca nu se opresc, suna doctorul imediat - pentru ca ar putea fi un simptom al nasterii premature.

Evenimentul saptamanii 25 de sarcina 

Bebelusul poate sa reactioneze la sunete familiare si incepe sa-ti recunoasca vocea. Poti sa-i pui muzica. Nervul optic este functional si daca iti luminezi burtica cu ledul telefonului, bebe ar putea sa isi intoarca capul.

Acum este o perioada in care bebelusul dezvolta o slabiciune pentru dulciuri. Papilele sale gustative sunt bine formate... deci de acum s-a stabilit preferinta copilasului tau pentru dulciuri. (de adus aminte cand ii faci primul tort la 1 anisor :))

Informatii suplimentare pentru a 25-a saptamana de sarcina

Daca observi ca te scoli in timpul noptii pentru a urina, incearca sa bei mai putine lichide seara, insa in timpul zilei este necesar sa bei MULTA apa.

Tot in aceasta perioada poti observa ca din sanii tai incepe sa curga colostru. Nu te ingrijora. Cumpara de la farmacie niste tampoane pentru sani ca sa nu te deranjeze aceste scurgeri.

Daca mergi la medic cere sa-ti faca un test de toleranta la glucoza, un test recomandat intre saptamanile 24-28 de sarcina. De asemenea, vei fi testata daca suferi de anemie prin deficit de fier (cel mai frecvent tip de anemie). Medicul iti poate recomanda suplimente care contin fier.

Nu uita sa practici exercitiile Kegel. Ele intaresc pelvisul, muschii perineului si cei vaginali  

Nutritia in sarcina | Saptamana 25

Este important sa te asiguri ca alimentatia ta contine suficiente substante nutritive si in special fier.

O cantitate adecvata de fier este necesara pentru productia de hemoglobina la nivelul copilului pentru a preveni anemia, greutatea redusa la nastere a bebelusului sau travaliul prematur. In sarcina ai nevoie de o doza zilnica de de 27-30 mg de fier. Cititi aici un GHID COMPLET DE ALIMENTATIE IN SARCINA sau accesati CALCULATORUL NUTRITIONAL IN SARCINA.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie să știi despre sarcină

Pentru ca in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa cream o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.

Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invitam sa descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

Suport și grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generație. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala.  In sectiunea SARCINA veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2022)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2022  




Ai un jurnal de sarcina?

Un jurnal de sarcina, poate fi o colectie de amintiri dragi si hrana sentimentala. Va veni un moment cand iti va fi dor de aceste zile. Citeste aici ce au scris in BLOG alte mamici in saptamana 25 de sarcina

Tine un Jurnal de Sarcina la Desprecopii pentru ca este foarte special. Mii de mamici ne-au multumit pentru acest sfat. Citeste pe larg: De ce sa tii un jurnal de sarcina

Tine si tu un jurnal al sarcinii tale la Desprecopii.com si poti primi gratuit Geanta Bebelusului!


Socializeaza cu alte gravidute

Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, Aici vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Discutii cu mamici, FORUM Desprecopii.com

Forum Desprecopii

Alege săptămâna ta de sarcină:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 10 comentarii

  1. Miruna
    Mirunatrimis la 9/9/2021

    Bebe cantareste in jur de 800 grame, burtica pe zi ce trece creste, iar unele miscari devin dureroase. In aceasta saptamana i-am cumparat bebelusului primul costumas şi impreuna cu sotul incercam sa alegem un nume, dar ne este tare greu pentru ca nu ne putem decide. Dar mai avem cateva saptamani pana la marea intalnire asa ca timpul este de partea noastra.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Simonett
    Simonetttrimis la 30/3/2021

    Suntem in perioada in care ne gandim la nume pentru bebelinele noastre ,inca nu ne-am hotarat dar imi place foarte mult numele Miriam si ne gandim tot la un nume care sa inceapa cu M (Melania , Melinda, Melissa,Mara,Medeia,etc) vrem doar un prenume si sa inceapa cu litera "M " de la Minune , fiindca ele sunt minunile noastre de la Dumnezeu .

    Raspunde la acest comentariu
  3. Alexandra
    Alexandratrimis la 4/10/2019

    Sunt si eu in sap 25 cu al 3 lea baiat. Usor nu e dar a 3 a sarcina la mine e mai ok, ma simt mult mai bine si nu am depresie, asta e.minumat.

    Raspunde la acest comentariu
  4. Elly
    Ellytrimis la 4/7/2018

    Incepe sa fie putin greut, picioare umflate, mami oboseste mai repede si ia in greutate mult mi se pare mie care inainte de sarcina nu depasisem 50 de kg....

    Raspunde la acest comentariu
  5. hurmuza
    hurmuzatrimis la 8/2/2018

    Sunt si eu in saptamana 25 ,am facut eco 3d ,iar bebe e pozitionat cu piciorusele in jos,isi schimba pozitia,sa ramane asa,imi doresc sa nasc natural,mi-e frica de cezariana 🙈

    Raspunde la acest comentariu
  6. Elena
    Elenatrimis la 15/2/2012

    sunt in a 25 saptamana de sarcina si am o infectie urinata streptoccocus spp se numeste si as vrea sa stiu cum am facut rost de aceasata infectie, vreau sa ma feresc de infectii urinare dar nu stiu cum

    Raspunde la acest comentariu
  7. moni
    monitrimis la 14/6/2010

    buna sant o gravida de 25.26 saptamani si asi dori sa va intreb ptr ca mi se pare ca am burta mica cum o aveam la 4 luni si inca ceva va rog am tot timpul burta tare este normal

    Raspunde la acest comentariu
  8. Lucia
    Luciatrimis la 4/6/2010

    Cand privesti sarcina ca pe o povara , e normal sa resimti simptomele atat de acut . Pentru mine sarcina este cea mai frumoasa perioada din viata mea .Un psihic bun pe toata perioada , inclusiv in momentul nasterii este datator de energie si bucurie.

    Raspunde la acest comentariu
  9. Maria
    Mariatrimis la 19/5/2010

    A avea un copil (sau chiar mai multi) este ceva divin, aduce numai fericire si speranta in sufletele parintilor, le da puteri si forte nemaintalnite...dar totusi perioada sarcinii este un adevarat chin de la Dumnezeu! Cum poate spune o femeie ca starile de rau si greata, dureri de pelvis, dureri de spate, dureri de stomac, constipatii, hemoroizi, lipsa poftei de mancare urmata de o pofta mostruoasa de mancare, acumularea excesiva de kilograme, anemiile, oboseala,, urinarea desa, umflatul picioarelor, distrugerea tenului, vergeturile de pe burta si sani, incapacitatea de a munci si calatori, si lista poate continua la infinit - i se pare cea mai minunata perioada? Cum poate un barbat sa spuna ca aceasta perioada este minunata, cand el nu simte nimic din aceste chinuri fara sfarsit?Stiu ca efortul merita, este platit inzecit dar tot nu pot spune ca iubesc aceasta perioada! asta este doar parerea mea, nu inseamna ca toti trebuie sa simtim sau sa gandim la fel, dar asta este parerea mea sincera!

    Raspunde la acest comentariu
    • coco
      cocotrimis la 31/12/2021

      Maria este si parerea mea 🤗😘

  10. gabi
    gabitrimis la 14/11/2008

    e in saptamana 25 si in fiecare zi ma indragostesc si mai tare de ea. e din ce in ce mai dulce in fiecare zi. ma topesc dupa fiecare pas al ei, dupa fiecare gest. ma enervez teribil knd nu asculta si face ce vrea ea, ma doare fiecare secunda cand ii este rau. off si mai sunt 3 luni...am emotii in fiecare zi...sarcina este cea mai frumoasa perioada din viata unei femei si dementiala daca aceeasi parere o are si partenerul.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII