Saptamana 9 de sarcina

Saptamana 9 de sarcina

Saptamana 9 de sarcina

  • Marirea si sensibilitatea crescuta a sanilor, nevoia de a merge des la baie, toate acestea fac parte din disconfortul celei de-a noua saptamani de sarcina. De asemenea, unele femei pot avea eruptii cutanate ce amintesc de adolescenta, prin asemanarea cu acneea.

Saptamana 9 de sarcina

Marirea si sensibilitatea crescuta a sanilor, nevoia de a merge des la baie, toate acestea fac parte din disconfortul celei de-a noua saptamani de sarcina. De asemenea, unele femei pot avea eruptii cutanate ce amintesc de adolescenta, prin asemanarea cu acneea.

Schimbarile in ceea ce priveste dorintele sexuale sunt si ele din ce in ce mai evidente in aceasta perioada, din cauza fluctuatiei hormonale. Bebelusul continua sa creasca, structura lui osoasa devine mai puternica, iar pe parcursul acestei saptamani apar si degetelele.

Oficial, de la aceasta saptamana, specialistii nu mai vorbesc despre un embrion ci despre un fetus (fat). 
 
La aceasta varsta - pleoapele bebelusului sunt formate si acopera ochii, urmand acum formarea pigmentul din ochi.  Continua dezvoltarea celulelor sirei spinarii. Piciorusele copilasul sunt intr-o perioada de crestere si au deja formati genunchii si talpitele. De acum in colo, in decursul unei saptamani se vor forma testiculele sau ovarele, in functie de sexul copilului. Daca este un bebelus-fetita, tesutul ce acopera ovarele se conecteaza de peretele corpului iar vasele sanguine si nervii vor fi transmise spre ele. Sfarcurile incep sa se formeze la ambele sexe, la fel ca si pleoapele.

/Images/saptamana-9-sarcina-1.jpg

Pe masura ce uterul dvs incepe sa se mareasca, veti putea simti crampe. Unele femei au chiar niste scurgeri maronii sau roscate. Atata vreme cat crampele nu sunt severe si scurgerile nu sunt de culoare rosie deschisa - probabil nu este nimic alarmant. Uterul dvs a inceput sa creasca si senzatia pe care o simtiti este rezultatul cresterii ligamentelor. Aceasta crestere va fi mai putin rapida in trimestrul al doilea si al treilea.

Varicele sunt comune in timpul sarcinii. Volumul in surplus de sange pe care  corpul tau il produce pentru a putea suporta sarcina  dar si greutatea sa pune presiune pe vasele sanguine din membrele inferioare. 

Varicele pot fi prevenite sau minimalizate  cu ajutorul catorva sfaturi:

- sa nu stai mult in picioare
- sa nu iti incrucisezi picioarele atunci cand stai jos
- sa nu cari lucruri grele
- sa faci aproximativ 30 de minute de exercitii fizice in fiecare zi si,
- oricand ai timp stai cu picioarele ridicate. Citeste mai multe despre varice aici:Varicele si tratamentul lor

Calculatorul de AICI ofera o cifra indicativa la cat te-ai putea ingrasa cu sarcina, si tine cont de saptamana in care te afli si greutatea pe care ai avit-o inainte de sarcina.

Va recomandam sa mai cititi si:

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina la inceput mai cititi si urmatoarele:

9 luni de sarcină FARĂ sex? Cum, cât, poziții și atenționări necesare

9 luni de sarcină FARĂ sex? Cum, cât, poziții și atenționări necesare

Să discutăm și despre acest subiect semi-tabu: sexul și sarcina. De fapt, este sau nu sexul în timpul sarcinii un tabu? Pentru unele cupluri da, pentru altele nu -…

Incontinenta urinara in timpul sarcinii

Incontinenta urinara in timpul sarcinii

Incontinenta urinara este definita ca eliminarea involuntara (necontrolata) de urina. Fara a fi o boala in sine, ea este mai degraba un simptom al unei afectiuni urinare, fiind cauzata de diversi…

Cum m-am lasat de fumat pentru bebe deși eram o fumătoare inrăită

Cum m-am lasat de fumat pentru bebe deși eram o fumătoare inrăită

Astazi am citit aici prin jurnale despre fumatul in timpul sarcinii... E un subiect delicat pentru ca multe viitoare mamici nu se pot lasa, ori le raresc, ori mai trag din cand in cand cate un fum sau…

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Nume de copii

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...

 

Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII