Saptamana 10 de sarcina

Saptamana 10 de sarcina

Saptamana 10 de sarcina

  • Unii bebelusi incep sa se miste inca din saptamana a saptea , dar abia incepand cu saptamana a zecea aceste miscari devin constante. Senzatia de greata se mai tempereaza in aceasta saptamana.

Saptamana 10 de sarcina

Unii bebelusi incep sa se miste inca din saptamana a saptea, dar abia incepand cu saptamana a zecea aceste miscari devin constante. Senzatia de greata se mai tempereaza in aceasta saptamana. Cresterea bebelusului este din ce in ce mai rapida, iar nivelul hormonilor incepe sa se stabilizeze. Corpul viitoarei mamici incepe sa capete formele specifice sarcinii.

Am putea spune ca acum - bebelusul dvs a trecut peste prima piatra de hotar a vietii. Toate organele i s-au creeat in acest moment. De acum incolo vor creste doar. Evident, mai sunt multe saptamani pina cind organele sunt capabile sa functioneze singure.

Genele ii sunt subtiri si ii vor ramane inchise peste ochisori pana in jurul saptamanii 27. Manutele ii sunt dezvoltate - s-au format incheieturile lor, coturile iar degetele si talpitele ii sunt clar vizibile. Bratele continua sa creasca si sa se indoaie in jurul coatelor. Spre sfarsitul acestei saptamani, detaliile interioare ale urechii sunt formate. Desi inca nu puteti sa determinati sexul copilului prin ecografie, organele sale genitale incep sa se formeze. Placenta s-a dezvoltat deja suficient incat sa ajute la una dintre cele mai critice indatoriri ale sale - producerea hormonilor.

/Images/saptamana-10-de-sarcina.jpg

Multe femei insarcinate sunt extrem de obosite in primele luni de sarcina. Incercati sa gasiti timp pentru dumneavoastra, dormiti la pranz daca puteti, culcati-va devreme si impartiti sarcinile gospodariei sotului si evetual altor membri ai familiei. Nu uitati ca sarcina este o "slujba" grea. Corpul dumneavoastra creste o alta fiinta umana!

Esti insarcinata si iti fuge pamantul de sub picioare cateodata? Nu te panica. Ameteala sau senzatia de lesin sunt simptome normale in timpul sarcinii. Sunt mai frecvente in primul trimestru, dar pot persista in tot timpul sarcinii.

Atentie, acum avem un mesaj pentru viitorul tatic: Va sfatuim sa ii trimiteti acest articol sau sa-l printati si sa i-l dati personal, ca mesaj din partea site-ului Desprecopii.com si Supereva.ro: Cum puteti sa o ajutati in timpul sarcinii - cateva sfaturi pentru taticii insarcinati.

Stiri si pentru tine mamico: Incepand de acum, vor aparea pe fiecare aureola "portiunea colorata a mameloanelor" 12- 30 umflaturi mici numite tuberculii lui Montgomery. Acesti tuberculi sunt o marire a glandelor uleioase, iar uleiul pe care il secreta te vor ajuta sa iti mentii sfarcurile fine si flexibile, pregatite pentru frumoasa si intensa experienta a alaptatului.

Miracolul naturii, progresele bebelusului tau!

La aceasta data din istoria copilasului tau dorit, natura (prin tine) a facut posibile primele progrese ale comorii tale:

- Inima bebelusului a inceput sa bata puternic
- Stomacul viitorului tau baietel sau viitoarei fetite a poate produce deja unele sucuri digestive
- Ficatul bebelusului poate fabrica primele celule de sange
- Rinichii bebelusului pot extrage deja primele resturi de acid uric din sistemul sanguine

Calculatorul de AICI ofera o cifra indicativa la cat te-ai putea ingrasa cu sarcina, si nu uita sa ti cont de saptamana in care te afli si greutatea pe care ai avut-o inainte de sarcina.

Va recomandam sa mai cititi si:

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina la inceput mai cititi si urmatoarele:

Hemoroizii si sarcina - preventie si tratament

Hemoroizii si sarcina - preventie si tratament

Hemoroizii sunt asociati cu constipatia si sunt o neplacere a sarcinii. Constipatia, combinata cu presiunea crescuta pe rect si perineu reprezinta motivul principal pentru care femeile capata…

10 GRIJI din timpul sarcinii și răspunsuri care te vor liniști

10 GRIJI din timpul sarcinii și răspunsuri care te vor liniști

Grijile (sau fricile) pot face parte din bucuriile sarcinii la fel de mult ca și proverbialele pofte de muraturi și inghetata, insă există griji pe care le poți tăia de…

Sarcina și căldurile insuportabile ale verii: 3 sfaturi la obiect

Sarcina și căldurile insuportabile ale verii: 3 sfaturi la obiect

Căldurile verii - canicula in special nu sunt foarte prietenoase cu graviduțele. Ziua parca nu ai aer din cauza caniculei iar noaptea nu iti găsești locul in pat. Ce facem? Cum…

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Nume de copii

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...

 

Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII