Saptamana 26 de sarcina

Saptamana 26 de sarcina

Saptamana 26 de sarcina

  • Majoritatea bebelusilor cantaresc peste 1 kg si au peste 20 de cm in aceasta saptamana, insa nu este o regula. Fiecare copil are ritmul sau de dezoltare, chiar si in interiorul uterului. In aceasta saptamana se dezvolta mai ales plamanii – vasele sangvine si sacii de aer se formeaza astfel incat sa il pregateasca pe bebelus pentru viata extrauterina.

Saptamana 26 de sarcina

Majoritatea bebelusilor cantaresc peste 1 kg si au peste 20 de cm in aceasta saptamana, insa nu este o regula. Fiecare copil are ritmul sau de dezoltare, chiar si in interiorul uterului. In aceasta saptamana se dezvolta mai ales plamanii – vasele sangvine si sacii de aer se formeaza astfel incat sa il pregateasca pe bebelus pentru viata extrauterina. Tot in aceasta perioada te vei confrunta cu un lucru neplacut pentru aspectul corpului tau: vergeturile. Untul de cacao, uleiul de migdale sau alte creme hidratante pot ajuta, crescand elasticitatea pielii.

Bebelusul este ocupat sa-si faca plamanii mari. Creste intr-un ritm rapid si binenteles ca simtiti loviturile puternice cand face tumbe. Incepe sa simuleze respiratia dar nu are inca aer in plamani. La 26 de saptamani se poate observa reactia plamanilor fetusului la atingere.

/Images/sapt26-bebe.jpg

Daca ai aprinde o lumina in abdomen, bebelusul si-ar intoarce capul spre aceasta, ceea ce, conform specialistilor, inseamna ca nervul optic functioneaza.

Cum se schimba viata dvs

Acum ar fi bine sa va faceti un test al glicemiei. Veti bea un pahar cu solutie de glucoza apoi vi se va lua o proba de sange. Daca rezultatul este anormal, ceea ce se intampla in 20% din cazuri, veti face un nou test, de toleranta la glucoza, prin care se va determina daca suferiti de diabet gestational, sau aveti un exces de zahar in sange, o problema des intalnita in aceasta faza a sarcinii.

Pot sa apara dureri de maini sau incheieturi, sau puteti sa le simtiti intepenite. Toate tesuturile din corpul dvs sunt acum umflate astfel ca se creaza o presiune asupra capetelor nervilor care strabat aceste tesuturi, ceea ce va genera intepaturi si durere. Va poate ajuta daca purtati niste mansete stranse pe incheieturi. Luati si vitamina B6.

In general lucrurile arata cam asa: In primul trimestru mamele iau in greutate cam 1,8Kg. In al doilea trimestru cam jumatate de kg pe saptamana (cam 6Kg in total). In ultimul trimestru inca aproximativ 5Kg. Calculatorul de aici ofera o cifra indicativa la cat v-ati putea ingrasa cu sarcina, si tine cont de saptamana in care va aflati si greutatea pe care ati avit-o inainte de sarcina.

Unele femei reclama o scurgere din sani - galbuie, vascoasa, numita colostrum. Altele nu produc colostru decat dupa nastere. Acest "prim-lapte" este bogat in anticorpi care-l vor ajuta pe bebelusul dvs sa fie ferit de boli, si este prima mancare pe care o va consuma acesta (daca veti alapta). De obicei producerea lui are loc la 3-4 zile dupa nastere.

Va recomandam sa mai cititi si:

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina la inceput mai cititi si urmatoarele:

Alegerea numelui copilului in funcție de numerologie - ce spune fiecare număr al destinului

Alegerea numelui copilului in funcție de numerologie - ce spune fiecare număr al destinului

Numerologia numelor copiilor reduce numele dat la nastere la o cifra. Aceasta cifra mai este numita numarul destinului. Cunoscand numarul destinului, se poate spune adevarul profund al acelui nume…

Tratamente si gadgeturi la moda pentru femeile insarcinate

Tratamente si gadgeturi la moda pentru femeile insarcinate

Perioada sarcinii ar trebui sa fie una dintre cele mai frumoase din viata unei mame. Si, de cele mai multe ori asa si este, daca facem abstractie de disconfortul adiacent, firesc si el pana la…

Iată când durerile de cap sunt periculoase in timpul sarcinii

Iată când durerile de cap sunt periculoase in timpul sarcinii

Unele dureri de cap sunt normale în timpul sarcinii, însă altele pot fi simptome ale unei probleme medicale care necesită atenție. Migrenele nu se…

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

/Images/nume-de-copii.gifNume de copii

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...

 /Images/prematuri.pngPrematurii: Esentele tari
Esentele tari se tin in sticlute mici. Aici isi fac stagiul prematurii DC. Putin grabiti si foarte curiosi.


Alt sfat:
scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe
Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII