Saptamana 37 de sarcina

Saptamana 37 de sarcina

Saptamana 37 de sarcina

  • Majoritatea mamicilor se confrunta cu stresul cauzat de momentul inceperii travaliului. Unele experimenteaza frica, altele nerabdarea. Bebelusii nascuti incepand cu aceasta saptamana sunt considerati nascuti la termen si, in principiu, nu au nevoie de ingrijiri special.

Saptamana 37 de sarcina

Majoritatea mamicilor se confrunta cu stresul cauzat de momentul inceperii travaliului. Unele experimenteaza frica, altele nerabdarea. Bebelusii nascuti incepand cu aceasta saptamana sunt considerati nascuti la termen si, in principiu, nu au nevoie de ingrijiri speciale.

Cum se schimba viata dvs.

Probabil ca incepeti sa simtiti o crestere a presiunii in partea inferioara a abdomenului si faptul ca bebelusul incepe sa coboare in pelvis. Acest fenomen se numeste "angajare"; astfel, veti putea respira si manca cu mai multa usurinta. Oricum, mersul pe jos va va incomoda - unele femei marturisesc ca simt cum bebelusul este gata sa iasa. Nu toti copiii se angajeaza in timpul ultimelor patru saptamani de sarcina; unii asteapta pana incepe travaliul. De asemenea, s-ar putea sa aveti o permanenta senzatie de a urina.

Saptamana 37: de sarcina ce se intampla

Vestea cea buna este ca la sfarsitul acestei saptamani, sarcina dumneavoastra poate fi considerata la termen si veti putea naste in orice moment de aici inainte.( bebelusii cu varsta cuprinsa intre 37 si 42 de saptamani sunt considerati a fi nascuti la termen - un bebelus nascut inainte de 37 de saptamani este considerat prematur iar unul nascut dupa 42 de saptamani este considerat dupa-termen).

In timpul vizitei saptamanale, doctorul dvs. va verifica dilatarea (daca colul a inceput sa se deschida), stergerea (slabirea muschilor colului) si pozitia bebelusului. Astfel, va putea aprecia momentul in care bebelusul va aluneca in pelvis. Tine minte aceste date pentru a le putea comunica medicului in momentul in care incepe travaliul. Continuati sa faceti exercitiile Kegel cel putin de 25 de ori pe zi.

Nasterea ... marele eveniment se apropie

Ati discutat cu medicul dumneavoastra despre optiunile pe care le aveti in legatura cu nasterea? Stiti ca aveti de ales intre mai multe optiuni? Trebuie sa discutati cu familia si prietenii in legatura cu ajutorul pe care vi-l pot acorda dupa nastere. Nu sunteti o superfemeie! Nasterea este o experienta coplesitoare si obositoare - odihniti-va cat mai aveti timp!

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina mai cititi si urmatoarele:

Epiziotomia: ce este, de ce se face si ce trebuie sa stii

Epiziotomia: ce este, de ce se face si ce trebuie sa stii

Epiziotomia este o incizie a perineului, de citiva centimetri, facuta de sus in jos si, in general, pe partea dreapta a vulvei. Aceasta taietura se face in timpul procesului nasterii.Epiziotomia este…

ANESTEZIA EPIDURALĂ: tipuri și efecte în travaliu  - tot ce trebuie să știi in avans cu sfatul medicului

ANESTEZIA EPIDURALĂ: tipuri și efecte în travaliu - tot ce trebuie să știi in avans cu sfatul medicului

Anestezia epidurala este o metoda de a evita durerea in timpul travaliului. Aproape o treime din femeile care nasc au o epidurala iar aceasta metoda este foarte intalnita pentru mamele care…

Travaliul  de la A la Z: un ghid complet

Travaliul de la A la Z: un ghid complet

Travaliul este procesul fizic al nașterii bebelușului - acel maraton de durere și emoții, simțit de mamica. Travaliul este caracterizat prin contracții dureroase, care…

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

/Images/nume-de-copii.gifNume de copii

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...

 /Images/prematuri.pngPrematurii: Esentele tari
Esentele tari se tin in sticlute mici. Aici isi fac stagiul prematurii DC. Putin grabiti si foarte curiosi. 

 

 LASA O AMINTIRE din saptamana 35 de sarcina:

Pentru ca traiesti o perioada unica, lasa o amintire (o fotografie) de la saptamana 35 de sarcina la acest topic: Amintiri cu burtici in saptamana 35 de sarcina

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII