Eleganta si deceptii la Cannes 2008

Eleganta si deceptii  la Cannes 2008

Eleganta si deceptii la Cannes 2008

  • Filme bune, eleganta tipic frantuzeasca, reflectoare indiscrete, stralucire... multa stralucire – cam acestea ar fi cateva dintre lucrurile care iti vin in minte, in fiecare an, cand se apropie Festivalul de la Cannes, cel mai important festival european al filmului. Prilejul divelor de a-si etala si toaletele alese de stilisti...

Pentru toate starurile prezente pe scena festivalului sau printre spectatori, evenimentul este, de fiecare data, o buna ocazie de a-si face publicitate prin participarea la diverse evenimente adiacente, corelate cu festivalul sau pur si simplu prin simpla defilare pe covorul rosu, urmarita de sute de reflectoare care nu iarta nimic...

In privinta imaginii, Festivalul de la Cannes este, ca orice eveniment monden, un prilej de etalare a frumusetii si elegantei. Acest an a adus in prim plan nume sonore din lumea filmului a muzicii si a modei. Madonna, Angelina Jolie, Sharon Stone, Eva Longoria Parker, Gwyneth Paltrow sunt doar cateva dintre vedetele care au atras atentia prin tinutele lor mult analizate sau prin detalii de imagine vanate de fotografi.

Inainte de evenimentul propriu-zis, vedetele au putut fi admirate la un alt eveniment care a avut loc, ca in fiecare an, inaintea decernarii premiilor de la Cannes – gala AmFAR (American Foundation for Aids Research).

Prezentat de Madonna si de Sharon Stone, evenimentul a prilejuit destule comentarii in ceea ce priveste tinutele vestimentare ale starurilor prezente, dar mai ales ale divelor care au fost gazde. Rochia semnata Stella McCartney, purtata de Madonna a fost perfect adecvata unei strangeri de fonduri, in timp ce imprimeul leopard de pe tinuta lui Sharon Stone, creatie Cavalli, a starnit multe controverse. Cat despre colierul total nepotrivit purtat de actrita, comentariile sunt de prisos. Pe covorul rosu, ambele dive au purtat rochii negre, menite sa mai atenueze silueta, specifica varstei pe care o au.

Daca Sharon a aratat splendid in rochia sa neagra, Madonna a fost destul de criticata pentru alegerea facuta – o rochie cu textura neobisnuita, creatie Chanel. Daca rochia Madonnei a produs pareri impartite, radacinile satene care sa vad ostentativ au adus o bila neagra cantaretei.


  Madonna - Sharon Stone

Alegeri extreme au facut si alte vedete. Printre ele, manechinul Eva Herzigova a reusit sa atraga atentia, in mod negativ, prin tinuta purtata pe covorul rosu, dupa ce initial, a fost o aparitie cat se poate de eleganta in rochia neagra simpla, asortata cu un colier mult mai potrivit evenimentului decat masivul triunghi argintiu purtat pe covor. Aceeasi dualitate a caracterizat-o si pe Dita Von Teese, ale carei tinute au urmat aceeasi linie a frumusetii hollywoodiene din anii ’30. Efectele au fost insa diferite. Rochia violet pe care a imbracat-o a fost o adevarata splendoare, in timp ce creatia verde, semnata Christian Lacroix, a fost mai putin inspirata, contrastand neplacut cu colierul si cu machiajul vedetei.

 
Eva Herzigova


 
Dita Von Teese

Total neinspirata a fost alegerea facuta de actrita Georgina Chapman – o rochie plina de volum, decorata cu motive ce formeaza o coada de paun. Ideea rochiei este destul de interesanta si Georgina arata chiar bine in aceasta tinuta, insa purtarea ei la AmFAR nu a fost tocmai cea mai buna solutie. Pe de alta parte, la acelasi eveniment, Rose McGowan a fost sclipitoare in rochia sa vaporoasa, stergand orice urma din gafele facute de artista in anii trecuti in aparitiile sale mondene. Nota zece pentru coafura impecabila, perfect asortata tinutei.

 
Georgina Chapman  Rose McGowan


Aparitiile pe covorul rosu al festivalului au facut deliciul superevelor dornice sa admire creatii vestimentare ale unor designeri celebri, imbracate de vedetele prezente. Angelina Jolie a fost una dintre cele mai fotografiate dive tocmai pentru ca a aratat superb in rochia verde creata de Max Azaria. Aceeasi frumusete nobila a aratat-o si Penelope Cruz, care a sfidat ploaia intr-o rochie ivoire splendida.


 
Angelina Jolie  Penelope Cruz

Bila alba au primit si Cate Blanchett pentru rochia drapata de culoare gri si pentru accesoriile asortate perfect, precum si Natalie Portman, care a adus o nota de inocenta si de romantism prin tinutele purtate – o rochie alba vaporoasa, cu un umar gol, urmand tendinta sezonului estival si o creatie foarte reusita Lanvin, pe covorul rosu.


  Cate Blanchett  Natalie Portman 

Goldie Hawn si Donatella Versace au demonstrat inca o data ca frumusetea nu are varsta. Ambele au purtat rochii simple punandu-si in evidenta charisma, care nu e stirbita niciodata de varsta. O intrebare retorica pentru Goldie insa – ochelarii erau absolut necesari?


  Goldie Hawn  Donatella Versace

Pe langa tinutele fabuloase, admirate la unison, au existat, ca de fiecare data, si tinute controversate pe care unii le-au apreciat, iar altii le-au notat negativ. Mai mult, au existat si gafe vestimentare evidente, insa in acest an ele au fost, parca, mai putine. Daca rochia purtata de Gwyneth Paltrow a fost criticata de unii, apreciata de altii, iar cea purtata de Salma Hayek a fost privita cu rezerve pentru ca avea un aer usor burghez (in sens negativ), cea a Evei Longoria a lasat in mod cert o impresie negativa – o risipa de tul absolut inutila, care nu aminteste nici macar de o rochie de mireasa de prost gust, ci mai curand de magazinele in care dantela ieftina se vinde la metraj.


  Gwyneth Paltrow  Salma Hayek


  Eva Longoria  Parker

Gillian Anderson a purtat o tinuta stearsa, un surogat de rochie care seamana mai mult cu un prosop de baie infasurat in jurul trupului decat cu o tinuta demna de o aparitie la Cannes, in timp ce Julianne Moore a vrut cu orice pret sa demonstreze ca galbenul nu este o culoare care avantajeaza pe oricine. Iar combinatia galben – negru nu a facut decat sa accentueze acest lucru; la fel si florile aplicate pe decolteu. Rochia purtata de vedeta de televiziune Star Jones era cu siguranta mult mai potrivita pentru o plimbare pe plaja decat o defilare pe covorul rosu. Se pare insa ca vedeta a tinut cu orice pret sa ne arate ca stie sa se imbrace prost la un eveniment atat de important.

 
  Gillian Anderson  Star Jones  Julianne Moore

Una dintre cele mai urate rochii a purtat-o cu siguranta actrita Phoebe Price. Combinatie nepotrivita de materiale (voal imprimat, vaporos si satin lucios), o floare imensa care nu are nicio logica in ansamblul tinutei, manusi negre lungi care parca sunt luate dintr-o alta tinuta, coafura inadecvata si… peste toate, un fir tras in textura rochiei, pe care parca Phoebe il afiseaza ostentativ. Ce altceva ar mai fi putut adauga?


Phoebe Price


Pe ansamblu, din punct de vedere vestimentar, evenimentul numarul unu din lumea cineastilor europeni din acest an a fost totusi o reusita. Lasand la o parte cele cateva aparitii neinspirate, covorul rosu de la Cannes din acest an a demonstrat ca atunci cand vine vorba de stralucire la superlativ, starurile si mai ales consilierii lor de imagine pot fi specialisti desavarsiti.

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze... 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII