7 simptome ale infectiilor urinare

7 simptome ale infectiilor urinare

7 simptome ale infectiilor urinare

Infectiile urinare reprezinta una dintre problemele frecvente cu care se confrunta femeile pe parcursul vietii, statisticile aratand ca acest tip de infectii sunt mult mai frecvente la femei decat la barbati, fapt datorat, se pare, conformatiei diferite a canalelor care leaga vezica urinara de rinichi.

Adesea, infectiile urinare sunt depistate cu greu, pentru ca simptomele, desi prezentre si detectate de persoana afectata, sunt adesea neglijate pana in momentul in care devin suparatoare.

despre simptomele infectiilor urinare, veti citi:
Durere la urinare
Nevoia de a urina des
Dureri abdominale
Aspectul ciudat al urinei
Dureri de rinichi
Febra si frisoane
Poate o infectie urinara afecta sarcina?
Stare de voma 
Poti detecta singura daca ai o infectie urinara
 

Infectiile urinare sunt probleme frecvente femeilor

Infectiile urinare reprezinta una dintre problemele frecvente cu care se confrunta femeile pe parcursul vietii, statisticile aratand ca acest tip de infectii sunt mult mai frecvente la femei decat la barbati, fapt datorat, se pare, conformatiei diferite a canalelor care leaga vezica urinara de rinichi.

Adesea, infectiile urinare sunt depistate cu greu, pentru ca simptomele, desi prezentre si detectate de persoana afectata, sunt adesea neglijate pana in momentul in care devin suparatoare. Pe de alta parte, chiar daca sunt tratate la timp si in mod corespunzator, la unele femei infectiile urinare recidiveaza frecvent, fara o explicatie clara in acest sens.

Simptomele infectiilor urinare nu sunt intotdeauna foarte clare, ele suprapunandu-se adesea cu simptome ale unor afectiuni ale aparatului genital su cu simptome ale afectiunilor digestive. Este posibil sa ai o infectie urinara daca ai cel putin una dintre manifestarile de mai jos:

Durere la urinare

Senzatia de durere si de arsura in momentul urinarii este unul dintre simptomele specifice ale infectiei urinare; daca este prezenta doar senzatia de usturime, este posibil sa fie vorba si despre o afectiune a aparatului genital extern.

Nevoia de a urina des

Este tot un simptom specific si se caracterizeaza prin faptul ca desi nevoia de a urina este frecventa, atunci cand mergi la baie cantitatea de urina eliminata este foarte mica, uneori chiar inexistenta.

Dureri abdominale

Desi pot fi cauzate de mai multi factori, durerile abdominale din zona inferioara a abdomenului (aproape de zona inghinala) sunt si ele un simptom frecvent al infectiiilor urinare.

Aspectul ciudat al urinei

In mod normal urina trebuie sa fie un lichid galbui, limpede, cu miros usor intepator, dar nu foarte intens. Atunci cand apare o infectie urinara, urina devine mai inchisa la culoare, avand adesea un aspect tulbure. Uneori capata nuante de roz sau chiar rosu si are un miros neplacut.

Dureri de rinichi

Durerile cauzate de infectiile urinare radiaza adesea din zona rinichilor, fiind resimtite fie ca dureri de spate, fie care dureri sub coaste. Durerea poate fi resimtita uneori de ambele parti ale coloanei, alteori intr-o singura parte.

Febra si frisoane

Chiar daca nu sunt simptome specifice ale infectiilopr urinare, febra si frisoanele care o insotesc sunt si ale frecvente, fiind, de obicei, asociate cu celelalte simptome specifice.


URACTIV Forte - special pentru mentinerea starii de sanatate a aparatului urinar si pentru imbunatatirea functiei de excretie a rinichilor

Ce contine URACTIV Forte: Ingrediente: extract de strugurii-ursului, lactoza monohidrat, albastru de metilen, talc, stearat de magneziu. Mai multe informatii veti gasi aici.

Poate o infectie urinara afecta sarcina?

O infectie la rinichi in timpul sarcinii poate provoca un travaliu prematur si / sau un bebelus cu o greutate mica la nastere. 

URACTIV Mami

URACTIV Mami este o combinatie unica in mentinerea sanatatii tractului urinar in timpul sarcinii si alaptarii.

Ce contine URACTIV Mami ?
Ingrediente: extract din fructe de merisor, extract din fructe de maces lactoza monohidrat, extract de echinacea, acid ascorbic, talc, stearat de magneziu. Citeste toate informatiile despre URACTIV Mami aici.

Starea de voma si infectiile urinare

Uneori, infectiile urinare sunt asociate si cu o stare de voma, insa aceasta nu este prezenta decat atunci cand infectia se agraveaza, nefiind tratata la timp.

In mod normal, fiecare dintre aceste simptome impune consultarea unui medic. Uneori femeile au tendinta de a ignora simptomele, mai ales daca sunt prezente intr-o forma usoara, ceea ce conduce la agravarea infectiei. Firesc este ca infectiile urinare sa fie tratate imediat ce sunt descoperite, chiar daca tratamentul nu exclude riscul repetarii ulterioare a infectiei.

Daca simti ca ai una dintre simptomele de mai sus, nu mai amana vizita la medic, pentru ca este posibil sa ai o infectie urinara.

Iar daca te regasesti in una dintre ipostazele de mai jos, atunci vizita la medic este urgenta si obligatorie si nu trebuie sub nicio forma amanata:

- ai febra, starea de ameteala si de voma sunt asociate cu dureri de spate sau sub coaste, in zona rinichilor;
- suferi de diabet, ai probleme cu rinichii sau ai un sistem imunitar slabit;
- ai peste 65 de ani;
- esti insarcinata;

Poti detecta singura daca ai o infectie urinara

Depistarea infectiei urinare este foarte simpla, prin analiza unei mostre de urina, care va scoate la iveala tipul de microbi care a produs infectia. Daca te numeri printre persoanele care fac frecvent infectii urinare, atunci probabil ca medicul iti va indica mai multe analize, pentru a stabili care este cauza infectiilor repetate.

Daca vrei sa depistezi cat mai simplu, rapid si comod o infectie urinara, nu trebuie decat sa folosesti Uractiv Test.
Uractiv Test ajuta la diagnosticarea infectiilor urinare in 6 pasi.

Simplu, rapid, comod in depistarea infectiilor urinare!

Mai puteti citi:

Despre fibromatoza uterina

Despre fibromatoza uterina

"Medicul a spus ca am un inceput de fibromatoza, dar momentan nu ar fi o problema. Ce inseamna aceasta? Cum as putea urmari acest proces care - din cate inteleg - este evolutiv? Ar trebui urmat…

Testul TORCH de depistare a infecțiilor in sarcină: când se face, cui se recomandă și cum sunt interpretate analizele - ghid utill

Testul TORCH de depistare a infecțiilor in sarcină: când se face, cui se recomandă și cum sunt interpretate analizele - ghid utill

Testul TORCH (acronim pentru toxoplasmoză, rubeolă, citomegalovirus și herpes), numit si panelul TORCH este practic o analiza a sangelui recomandata femeilor care intentioneaza sa…

Cistita

Cistita

Cistita este o inflamatie a vezicii urinare, asociata sau nu cu inflamatia uretrei - canalul prin care se elimina urina din vezica urinara in timpul mictiunii. Atunci cand este cauzata de o infectie…

Despre sanatatea femeii, mai cititi

Contraceptivele Diane 35, semnale de alarma
Ce este si cum prevenim cistita ?
Ce este candidoza si cum stiu ca o am ?
Teste Papanicolau gratuite pentru toate femeile
Ce poate si ce nu poate descoperi testul Babes-Papanicolau
Ce facem daca Testul Papanicolau are un rezultat anormal?
Anticonceptionalele hormonale - Mit si Realitate
Cervicita
Reglarea menstruatiei cu metode naturiste

autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Georgeta
    Georgeta trimis la 8/8/2017

    Buna ziua ma confrunt a trecut o săptămână de când stau cu înțepături și dureri usturimi în timpul urmării da ti un sfat urinez minut de minut și când vreau să urinez nu ma pot duce pentru ca simt durere ajutati .ma cu un sfat ce dieta sa încep? Mulțumesc

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII