Crio-conservarea embrionilor

Crio-conservarea embrionilor

Crio-conservarea embrionilor

Crio-conservarea embrionilor este folosita pentru pastrarea surplusului de embrioni de buna calitate, pentru o utilizare viitoare in tratamentul infertilitatii. Aceasta este folosita daca la momentul embriotransferului exista mai multi embrioni de buna calitate care nu pot fi transferati in acel ciclu de tratament, datorita riscului de sarcina multipla.

Crio-conservarea embrionilor

Crio-conservarea embrionilor
 

Crio-conservarea embrionilor

Crio-conservarea embrionilor este folosită pentru păstrarea surplusului de embrioni de bună calitate, pentru o utilizare viitoare în tratamentul infertilității. Aceasta este folosită dacă la momentul embriotransferului există mai mulți embrioni de bună calitate care nu pot fi transferați în acel ciclu de tratament, datorită riscului de sarcină multiplă.

Până la acest moment, nu se cunoaște și nu a fost dovedit un risc crescut de anomalii sau defecte congenitale pentru embrionii care au fost crio-conservați și transferați. Embrionii înghețați pot fi păstrați pentru mai mulți ani.

Înghețarea se face, de obicei, în ziua a 5-a sau a 6-a de cultivare, atunci când embrionii ar trebui să ajungă la stadiul de blastocist. Numai embrionii de bună calitate sunt înghețați (Grad 1 sau 2). Embriologul este cel care evaluează dacă embrionii sunt buni pentru congelare sau nu.

Crio-conservarea, incluzând păstrarea embrionilor pe o perioada de un an de zile, este inclusă în prețul tratamentului FIV. Acest preț nu include plasarea embrionilor în containere separate, de carantină (în cazul unor boli depistate la cuplu, de exemplu boli cu transmitere sexuala, hepatita, etc).

Dacă embrionii nu sunt transferați în primul an, trebuie luată o decizie în ceea ce privește pașii următori în manevrarea embrionilor păstrați.

 

Grupuri de suport online pe tema fertilitatii

Suportul si intelegerea sunt foarte importante atunci cand iti doresti sa devii mamica. Poti afla multe sfaturi de la alte mamici fericite care au trecut deja prin experienta ta. Este important sa stiti ca pe acest drum, nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra ! Va asteptam cu drag.
 

Fertilizarea in vitro, povesti de succes

Vedete care au castigat lupta cu infertilitatea
Cand visul de a fi mama se implineste
Acum imi pot privi puiul si sunt o mamica fericita
O alta poveste FIV cu happy end ...
Am fost aspiranta pe Desprecopii si acum avem gemeni
Povestea noastra de succes in lupta cu infertilitatea
Lupta mea cu infertilitatea
Asteptam cu emotii marea intalnire
Acum sunt o mamica fericita si implinita
Ultima noastra sansa la fericire

  Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!
 

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014 

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
forumuri specializate Forumuri specializate

Comentarii la articol

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga tu un comentariu si poti castiga un tricou Desprecopii.com

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.