Ceaiuri anticolici pentru bebelusi – recomandari de produse romanesti

Ceaiuri anticolici pentru bebelusi – recomandari de produse romanesti

Ceaiuri anticolici pentru bebelusi – recomandari de produse romanesti

  • Intrebarea daca bebelusul trebuie sau nu sa bea ceai in primele luni de viata le framanta inca pe multe mamici. Teoretic, daca bebelşusul este alaptat exclusiv, nu are nevoie de alte lichide in afara de laptele matern, in primele 6 luni de viata, conform recomandarilor medicilor pediatri.

Alinan happy drink de la Fiterman
Ceai de fenicul de la Dacia Plant
Babycalm de la Fares
Ceai anticolici de la Alevia
FaviCalm de la Favisan
Colicalm junior de la Plafar
Babycol de la Stefmar
Ce trebuie sa mai stii despre colici


Ceaiurile anticolici

Intrebarea daca bebelusul trebuie sau nu sa bea ceai in primele luni de viata le framanta inca pe multe mamici. Teoretic, daca bebelsusul este alaptat exclusiv, nu are nevoie de alte lichide in afara de laptele matern, in primele 6 luni de viata, conform recomandarilor medicilor pediatri. Practic insa, atunci cand colicile devin chinuitoare, ceaiul poate fi o solutie care sa rezolve problema. Inainte de a-l administra este insa necesara consultarea medicului si nu trebuie scapat din vedere ca ceaiul se administreaza la bebelusi in scop terapeutic si nu pentru a calma setea.

Iata mai jos o selectie de ceaiuri romanesti anticolici concepute special pentru bebelui si pentru copiii mici.

Alinan happy drink de la Fiterman

Contine extract din flori de musetel, extract din frunze de melisa, ulei purificat de anason stelat si fructoza, fiind eficient in alinarea colicilor abdominal, in reglarea tranzitului intestinal, ameliorarea starilor de disconfort si agitatie care apar in diferite etape de crestere, cum ar fi in cazul eruptiilor dentare, administrarea de vaccinuri, etc.

Ceai de fenicul de la Dacia Plant

Feniculul face parte din familia Apiaceae, fiind o planta erbacee, care se aseamana cu mararul. Cultivat inca din antichitate in zona Marii Mediterane, in zilele noastre se extinde pe tot continentul european, Asia Mica si America. In Grecia Antica era considerat un simbol al succesului. In India se foloseste ca odorizant al respiratiei si pentru stimularea digestiei.

Se mai numeste anason dulce, chimion dulce, finchil, hanus, marariu de casa, etc. Ceaiul de fenicul este recomandat in colici intestinale, colici abdominale la sugari, balonare (meteorism), dispepsii, colita spastica, indigestie, alaptare (pentru cresterea secretiei lactate), hipoplazie mamara, infectii urinare, parazitoze.

Babycalm de la Fares

Contine fructe de fenicul, fructe de chimion, flori de musetel si menta. Calmeaza crampele si durerile abdominale, ajutand la eliminarea gazelor si avand efecte antivomitive.

Ceai anticolici de la Alevia

Compozitia contine musetel, menta, fenicul, chimen, reunind plante traditional folosite pentru colici la copii. Este recomandat pentru tratarea tulburarilor digestive la sugari si copii mici, cum ar fi colici abdominale, balonari, inghitire de aer in timpul mesei, varsaturi. 

FaviCalm de la Favisan

Contine extract de ginkgo biloba, avand efect antispastic, carminativ, stomahic, sedativ si antiinflamator. Este indicat in tratarea colicilor (indeosebi la copii), a balonarilor,  a aerofagiei, a tulburarilor dispeptice. De asemenea, stimuleaaa lactatia la femeile care alapteaza.

Colicalm junior de la Plafar

Ceaiul contine flori de musetel, frunze de menta, fructe de coriandru, fructe de fenicul. Florile de musetel dau ceaiului o culoare galben-maronie, mirosul acestora fiind predominant. In mod traditional, acest ceai este recomandat pentru calmarea colicilor abdominale la copii.

Babycol de la Stefmar

Are actiune antiseptica si carninativa, fiind un bun adjuvant in stari nervoase si colici la sugari si copiii mici.

Ce trebuie sa mai stii despre colici

Inainte de toate, trebuie sa stii ca majoritatea bebelusilor (peste 60% dintre ei) sufera de colici si acestea nu pot fi prevazute, ci doar tratate sau diminuate si de aceea nu trebuie sa devii anxioasa din cauza lor. Durata colicilor variaza intre 2 si 15 saptamani, in functie de alimentatie si de metodele utilizate penbtru calmarea lor. Pentru a diminua riscul de aparitie a colicilor precum si intensitatea lor este important ca mama sa aiba grija ce mananca, cum alapteaza bebelusul si ce metode de tratament foloseste pentru a scapa de colici. De asemenea, este foarte important ca mama sa nu fie agitata, deoarece agitatia se transmite copilului, provocandu-i alte neplaceri. Ceaiurile trebuie administrate la recomandarea medicului, in doze adecvate si combinate cu clisme caldute si cu diverse alte produse medicale pe care medicul pediatru le poate recomanda.

Ce mananca mama cand alapteaza? cititi neaparat: Ce mananca mama cand alapteaza?

Suportul mamicilor cu experienta de la forumurile Desprecopii:

Cereti sprijinul celei mai mari comunitati de parinti tineri din Romania. Veti gasi suport si intelegere si o multime de prieteni care trec prin aceleasi probleme ca dvs. Deveniti membru al celebrului club: Clubul Scutecelor.

Alte secrete despre colici:

Colicii bebelușului: simptome, durata, tratament - informații pentru părinti obosiți de bebe până la 3 luni

Colicii bebelușului: simptome, durata, tratament - informații pentru părinti obosiți de bebe până la 3 luni

Conform unei definitii mai vechi date de pediatrii americani, in diagnosticarea colicilor sugarului este folosita cifra 3. Asadar, vorbim despre colici atunci cand un bebelus, de altfel sanatos,…

Bebelușul are colici: iată ce facem și ce trebuie să știm - 8 sfaturi eficiente

Bebelușul are colici: iată ce facem și ce trebuie să știm - 8 sfaturi eficiente

Bebelusul meu are colici - va rog sa ma ajutati cu un sfat ... sunt atat de dese aceste mesaje pe forumul Desprecopii. Ei bine, colicile pot face multe probleme unui bebe micut si e bine sa stim cum…

Colicile bebelusului și alimentația mamei - aceste proteine ar putea avea o legatură cu plânsul lui bebe

Colicile bebelusului și alimentația mamei - aceste proteine ar putea avea o legatură cu plânsul lui bebe

Există vreo legatură între colicii bebelușului și ce mănancă mami?• Unele studii sugereaza ca alimentatia mamei ar putea fi de vina pentru colicile…

  Comunitatea Desprecopii - hai alaturi de alte mamici ca tine, pentru suport, prietenie si atitudine:

Primele 365 de zile din viata de mama
365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.

Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.


Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 1 la 4 ani.


autor: Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII