Vrei sa ai succes? Fii fericita!

Vrei sa ai succes? Fii fericita!

Vrei sa ai succes? Fii fericita!

  • Sau oamenii fericiti au succes? Ambele, evident. Dar un cerc tot mai mare de cercetatori sugereaza ca in timp ce prima nu este garantata, cea din urma are sanse sa fie adevarata. Cercetarea asupra fericirii - da, exista un astfel de lucru, si arata ca, in timp, nu este nimic ciudat in a deveni o persoana fericita din una de succes, fericirea este o parte integranta din noi, si, pentru unii o conditie esentiala de a obtine succesul.

Oare succesul ne face fericiti?
Totul incepe cu atitudinea
Deci, cum putem ramane pozitivi la locul de munca?
Facand din pozitivitate o caracteristica a locului de munca poate aduce beneficii nenumarate companiilor

Oare succesul ne face fericiti?

Sau oamenii fericiti au succes? Ambele, evident. Dar un cerc tot mai mare de cercetatori sugereaza ca in timp ce prima nu este garantata, cea din urma are sanse sa fie adevarata. Cercetarea asupra fericirii - da, exista un astfel de lucru, si arata ca, in timp, nu este nimic ciudat in a deveni o persoana fericita din una de succes, fericirea este o parte integranta din noi, si, pentru unii o conditie esentiala de a obtine succesul.

Totul incepe cu atitudinea

Iata o descoperire care ar putea surprinde: se pare ca pozitivitatea - nu chiar fericirea, dar cu siguranta o ruda apropiata - este mai importanta decat inteligenta atunci cand vine vorba de succesul profesional. O concluzie adesea citata din 1984, explica ca un IQ ridicat este responsabil pentru succesul in cariera a doar 25%  dintre oameni. Shawn Achor, fost profesor de psihologie la Universitatea Harvard, Statele Unite si Director General al firmei de consultanta Good Think Inc, spune ca alte 75 de procente provin din trasaturi, cum ar fi optimismul si capacitatea de a vedea stresul ca pe o provocare si nu ca si o corvoada care trebuie indurata.
 
"Cel mai mare avantaj competitiv in economia moderna este un creier pozitiv si angajat" crede Achor. Cu cat sunteti mai pozitivi la locul de munca, cu atat capacitatea de a va ajuta colegii este mai mare, si astfel ajungeti sa castigati mai multi bani. Intr-un studiu recent, Achor clasifica angajatii in patru grupe, in functie de cat de mult "sprijin social" ofera colegii lor. Prima grupa, este cea a "altruistilor", compusa din cei care se ofera sa munceasca mai mult pentru a-si sprijini colegii din echipa; cea din urma este cea a "angajatilor izolati", acestia fiind foarte putin dispusi sa-si ajute colegii. Cu siguranta exista si o unda de subiectivitate in aceasta clasificare, dar un lucru este cert: 40% dintre cei care au promovat pe parcursul unui an fac parte din prima categorie, in timp ce din ultima, doar 7% se pot lauda cu aceeasi perfomanta.

Deci, cum putem ramane pozitivi la locul de munca?

Potrivit lui Achor, e mai usor decat ati putea crede. In decembrie 2008, de exemplu, a lucrat cu un grup de oameni de la o firma de audit si consultanta fiscala KPMG. In ciuda faptului ca angajatii se pregateau pentru sezonul de impozitare, Achor le-a cerut sa faca un lucru din 5 in fiecare zi, timp de trei saptamani. Acestea au fost: sa scrie 3 lucruri pentru care sunt recunoscatori, sa noteze intr-un jurnal timp de 2 minute o experienta pozitiva recenta, sa trimita o nota pozitiva cuiva cunoscut, sa mediteze la birou timp de 2 minute sau sa faca exercitii fizice timp de 10 minute. La sfarsitul perioadei de studiu, cei care au facut parte din grupul de angajati care a participat la experiment au marcat semnificativ cu privire la masurile de angajament si de optimism la locul de munca (precum si satisfactia vietii, in general) fata de ceilalti colegi ai lor. Iar efectul a fost de durata, 4 luni mai tarziu, aceeasi angajati inca inregistrau scoruri de satisfactie de viata semnificativ ridicate fata de cele ale colegilor lor.

Se intelege de la sine ca persoanele fericite sunt in masura sa accepte cu usurinta provocarile de la locul de munca decat cei impotmoliti in cinisc sau negativitate, iar rezultatele vin sa intareasca procentele de mai sus. Achor indica un studiu realizat de cercetatorii Sonja Lyubomirsky, Laura King si Ed Diener, care arata ca muncitorii fericiti sunt cu 31% mai productivi decat cei nefericiti si au cu 23% mai putine boli legate de stres. Alte studii arata ca atitudinea pozitiva a imbunatatit eficienta vanzarilor cu 37%. 

Facand din pozitivitate o caracteristica a locului de munca poate aduce beneficii nenumarate companiilor

La Ritz-Carlton si alte corporații, muncitorii sunt incurajati sa urmeze practica 10/5: Daca un angajat se apropie de la 10 metri de un client sau un coleg, trebuie sa realizeze un contact vizual si sa zambeasca. La 5 metri distanta, salutul este un ordin. Cat de eficient este? Ritz-Carlton si-a deschis propriul Centru de Consultanta, in ideea in care alte companii platesc 2050 de dolari pentru un director care sa imbunatateasca cultura coorporativa si serviciile pentru clienti, luand modelul celor de la Ritz-Carlton. In 2013, in cartea sa "Inainte de fericire", Achor citeaza exemplul unui sistem spitalicesc din Louisiana, care a primit scoruri in mod demonstrabil imbunatatite privind anchetele de satisfactie a pacientilor dupa ce 11.000 de angajati au adoptat tehnica" zambet-si-salut".
 
Putini dintre noi au nevoia de a li se aminti ca, o cariera de succes, sau acumularea unei mari averi nu ne va face neaparat fericiti. Dar cercetarile au demonstrat ca inversul procesului este adevarat! Achor spune: Un succes mai mare nu aduce mai multa fericire. Dar mai multa fericire, ridica intr-adevar ratele succesului enorm!

Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:

Cum reactionezi la stres?

Cum reactionezi la stres?

Tu cu reactionezi la stres? Medicii au descoperit ca atunci cand sunt supuse unei presiuni extreme, femeile sunt fie hiperactive (incercand frenetic sa se lupte cu tot ceea ce le tulbura in acelasi…

Test de personalitate: Cat de multumita esti de tine? Ai curaj sa afli raspunsul?

Test de personalitate: Cat de multumita esti de tine? Ai curaj sa afli raspunsul?

Testele de personalitate au rolul de a ne face sa ne dam seama daca in viata noastra exista un dezechilibru.

10 ritualuri de dimineata pentru succes

10 ritualuri de dimineata pentru succes

Pacea noastra interioara are impact asupra performantei noastre, stim deja acest lucru. Iar ea se regleaza inca de dimineata. Dar ce trucuri putem aplica in acest caz, de fapt care este cel mai bun…



 
/Images/intim.jpgFemina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

autor: Mihaela Vilcu  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014
referinte: revista REVU, Olanda noiembrie 2014.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII