Curele de detoxifiere: avantaje, mituri si acum e momentul

Curele de detoxifiere: avantaje, mituri si acum e momentul

Curele de detoxifiere: avantaje, mituri si acum e momentul

Curele de detoxifiere: avantaje, mituri si acum e momentul pentru detoxificare - o pledoarie obiectiva 

 

- despre curele de detoxifiere, intre avantaje si mituri, veti citi:

Curele de detoxifiere, intre avantaje si mituri
Detoxifierea rapida si realitatea
Detoxificarea inseamna de asemenea, eliberarea emotiilor

Curatarea corpului: adevar sau prostie?

Curele de detoxifiere, intre avantaje si mituri

Despre curele de detoxifiere de la inceputul fiecarui an se vorbeste ca fiind reteta perfecta pentru un corp mai sanatos.

Ei bine, multe din ele sunt doar mituri bazate pe nici o evidenta, insa comerciantii au inteles ca in cadrul acestor asa zise cure de detox se pot vinde tot felul de prafuri, de shake-uri, de blendere, si de alte produse, care mai de care mai ciudate.

In plus, nu exista dovezi convingatoare ca asa numitele superalimente sunt chiar eficiente, in afara de a fi scumpe si nici ca irigarile de colon - cu sare si alte produse ar face bine corpului... Si nici macar Yoga nu poate face minuni cu postura, cu abdomenul sau cu grasimile de pe solduri.

Dar chiar si asa, orice cura de detoxificare NU poate avea consecinte negative. Ba chiar din contra. In final dupa o astfel de cura - poti relua cafeaua, alcoolul si alte produse pe care vrei sa le elimini - cu mai multa placere.

La urma urmei un orice religie se afla concepte de renuntare si post. Atat religia crestina are posturi, atat religia musulmana are Ramadamul ei iar budismul are acele 5 principrii care vorbesc despre cumpatare si renuntare la placeri cotidiene.  Asa ca, in loc sa analizam prea mult si prea adanc daca ajuta sau nu curele de detox ... mai bine sa le facem.

Detoxifierea rapida si realitatea

Suna atat de logic: scapa corpul de toxine prin postit timp de o saptamana, o clisma in fiecare dimineata sau deja celebra gargara cu ulei (ultima modalitate de detoxifiere). Cu toate acestea, realitatea este putin mai complicata.

Expertii unui celebru centru de nutritie olandez explica de ce orice forma de detoxifiere este un nonsens.

Oamenii care sunt interesati de detoxifiere sunt de multe ori foarte constienti de sanatatea corpului lor si de hranire, si asta este un fapt pozitiv. Ei practica dezintoxicarea deoarece cred ca in acest fel se pierd substante toxice, spune Dr. Stephan Peters, specialist in calitatea produselor alimentare. Si suna foarte logic. Toxinele din alimente, sol si aer se acumuleaza si corpul tau nu poate scapa de ele de unul singur. Deci, va trebui ajutat. Acesta premisa insa, se bazeaza pe cateva neintelegeri.

Detoxificarea inseamna de asemenea, eliberarea emotiilor

Mit 1: Daca am mancat un timp nesanatos ar trebui sa urmez un proces de detoxifiere pentru a-mi curata corpul

Efectele unei perioade de viata nesanatoasa, nu pot fi rezolvate prin detoxifiere. "Daca ati mancat cateva saptamani multa grasime, sare si zahar si ati consumat mult alcool, atunci prejudiciul este deja facut", explica Peters. Nu exista, prin urmare, nici un motiv sa urmati o cura de dezintoxicare. "Ficatul descompune alcoolul in maxim trei zile complet. Detoxifierea nu are nici un efect. Excesul de grasimi si zahar pe care le-ati ingerat este deja stocat sub forma greutatii in plus. Acesti poluanti nu se stocheaza. Doar ca ficatul si rinichii au mai mult de lucru. Singurul lucru care se acumuleaza intr-adevar, sunt in mod evident caloriile."

Mit 2: Prin detoxifiere scapi de toxine

Ficatul curata corpul pe tot parcursul zilei. "24 de ore pe zi, este ca o uzina de prelucrare a deseurilor", spune Peters. "Niciodata nu se opreste. Ficatul este cea mai buna masina de dezintoxicare. Insa putem da oare ficatului o mana de ajutor la detoxificare? "Nu" spune Peters. "Asta nu este o idee prosteasca, insa pur si simplu nu se poate. Nimic din ce faci pe exterior sau administrezi, nu ajuta ficatul sa functioneze mai bine sau mai repede. Ficatul tau nu se suprasolicita din cauza prelucrarii substantelor nocive. Asta e treaba lui. Nu trebuie sa mergi sa transpiri toxinele la sauna. Ficatul prelucreaza deseurile, iar prin transpiratie acest proces nu este mai rapid."

Curatarea corpului: adevar sau prostie?

Mit 3: E-urile si pesticidele se pot acumula in corp

"E-urile si pesticidele din dieta ta nu se acumuleaza in corp" spune Peters: "Aproape tot ceea ce folositi in dieta, este imediat prelucrat de ficat. Ficatul este un portar."

Ce organismul poate utiliza, este transformat in combustibil, material de constructii sau folosit ca rezerva. Ceea ce organismul nu poate utiliza, este transformat de ficat astfel incat sa poata fi eliminat prin urina sau scaun. Nu ramane nimic in urma undeva.

Substante cum ar fi E-urile si pesticidele pot fi prelucrate de catre ficat cu usurinta. Sunt ani de cercetare investiti in asta, si stim exact modul in care organismul le descompune, si ca nu mai ramane nimic."

 

8 sucuri de detoxifiere maxima de care are nevoie corpul tau

Acum e timpul unei cure de detoxificare cu sucuri. Aceste sucuri pot face minuni pentru sanatatea noastra, mai ales acum in perioada in care avem nevoie de vitamine si minerale si de curatare a unor organe vitale.

Iata 8 retete de sucuri de maxim impact  pentru detoxificare, usor de facut si foarte gustoase. Incearca-le, nu vei regreta. La urma urmei, fie detox sau nu, aceste sucuri sunt sanatoase si gustoase. le gasesti aici.

Tot despre detox si detoxificare, mai puteti citi:

De ce detoxifierea este atat de importanta?
Clatirea gurii cu ulei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de detoxifiere pentru femei

Detoxifierea de primavara

  Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.


autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII