Nu am reușit să imi alăptez bebelușul dar asta nu mă face o mamă rea. Stres, emotii și frică - din confesiunile unei mămici

Nu am reusit sa imi alaptez bebelusul dar asta nu ma face o mama rea. Stres, emotii si frica - din confesiunile unei mamici

Nu am reușit să imi alăptez bebelușul dar asta nu mă face o mamă rea. Stres, emotii și frică - din confesiunile unei mămici

Am incercat sa il alaptez pe bebelusul meu. Ocazie cu care am invatat foarte repede ca alăptarea NU este ușoară pentru toată lumea. Iată de ce nu trebuie niciodată să te simți ca un eșec dacă alăptarea bebelușului tău, nu reuseste.

• Nu am reusit să imi alăptez bebelușul dar asta nu mă face o mama rea. Stres, emotii și frica - din confesiunile unei mamici pentru care alaptarea nu a fost posibilă.

veti citi
De ce alăptarea nu a funcționat pentru mine și bebelușul meu
Când intri la capitolul VINA este a mamei
Dar eram îngrijorată. Bebele meu încă nu mânca suficient
Acest bebeluș trebuie să mănânce!
Mi-am dorit asa de mult acest copil și acum Dumnezeu mi-l ia?
Bebelușul meu este bine iar eu sunt liniștită
Fă ce funcționează cel mai bine pentru tine și copilul tău! Fie că e alăptare sau nu!
Suport pentru problemele alăptarii bebelușului

De ce alăptarea nu a funcționat pentru mine și bebelușul meu

Laptele matern este cea mai buna alegere pentru bebelusi, nu-i asa? Da. Mama Natură pregateste pentru fiecare bebelus amestecul ideal de nutrienți esențiali, care este perfect pentru un inceput de viata. Si una peste alta, aceasta combinatie ideala este oferita si GRATIS. Este ușor si practic, laptele e intotdeauna la temperatura ideala - e practic, e simplu.

Da asa am crezut si eu inainte de nasterea copilului meu si nu mi-am pus niciodata problema ca nu il voi alapta. Sau ca ar putea exista piedici.

Desi eram la primul bebe, citisem constiincios pe Desprecopii despre colostru, despre alaptarea la cerere, despre pozitiile de alaptare. Eram ready to go... Dar, exact ca in povestea cu socoteala de acasa e diferita de cea din targ ... am ajuns acasa cu bebelusul si bang...

Asadar, am incercat sa il alaptez pe bebelusul meu. Ocazie cu care am invatat foarte repede ca alăptarea NU este ușoară pentru toată lumea. Iată de ce nu trebuie niciodată să te simți ca un eșec dacă alăptarea bebelușului tău, nu reuseste.

Pentru ca atunci cand alaptarea pare sa fie imposibila si esti in plina deznadejde, nu poti sa nu te simti inconjurata de mamici care par sa isi alapteze copilul mai usor decat sa mestece guma... si au si asa un aer superior de super amazoane ...unele alăptandu-si copiii pana aceștia incep scoala...(că altfel i-ar alapta pană la nuntă).

Deci...

Fiul meu s-a născut într-o zi minunată, însorită, la sfârșitul lunii martie 2017, cu o greutate de 3.350 g. Oricum, destul de mult. Am avut o sarcină sănătoasă și o naștere fără complicații serioase. Imediat ce s-a nascut, copilul a plâns acel strigăt frumos și mi-a fost pus pe pieptul meu, iar lumea mea s-a schimbat pentru totdeauna ... de fapt bebe a încercat să caute sanul chiar din primele minute. Am crezut că este uimitor! Ce campion!

Travaliul meu a fost stimulat cu pitocina, ceea ce a insemnat o nastere rapidă și furioasă. A durat în total 7 ore, doar ultimele 1,5 ore fiind „travaliu activ”, așa că a fost destul de grăbit.

Cu toate acestea, iată ce am aflat ulterior ... când un bebeluș trece prin canalul de naștere atât de rapid, este destul de comun ca tot fluidul să nu fie scos din micul său corp pe parcurs. Acest lucru se intampla destul de des la nasterile prin cezariana.  Acest lucru poate provoca congestie, mucus în stomac, plans ... si lipsa poftei de mâncare.

Când intri la capitolul VINA este a mamei

Desigur, la început am crezut că este vina mea și probabil ca fac ceva greșit. Dar stai - vinovăția asta de mamă începe chiar asa?  Asistentele și doua consultante în lactație au încercat sa ma ajute cu diferite poziții de alaptare si strategii. Dar indiferent ce am încercat, nu a funcționat. L-au verificat pe bebelus daca nu cumva are limba legata si o mulțime de alte lucruri. Si totusi, nimeni nu părea prea îngrijorat.

de citit Cum este afectata alaptarea de frenul sublingual al bebelusului: cauze si consecinte

Auzeam mereu, "va fi bine ... laptele tău va veni... trebuie doar să te pompezi". Apropo, am folosit Pompa de sân dublu Medela și m-a ajutat cu adevarat.

Dar eram îngrijorată. Bebele meu încă nu mânca suficient

Am ajuns sa imi pompez laptele si sa il pun in pipete (de ochi) și l-am alimentat pe micuțului meu care era sută la sută dependent de mine si fata de care ma simtem vinovata ca nu reusesc sa il alaptez.  Eram trista pana la lacrimi. M-au ținut la spital o zi în plus, astfel sa fie siguri ca imi reuseste o sesiunea normala de alaptare insa tot nu s-a întâmplat.

Din nou am auzit „nu iti fa griji, totul se va pune pe roate in curand si va fi bine” Greutatea bebelusului a scăzut puțin, dar nu astfel incat sa ne ingrijoram. Complet ok, ni s-a spus, fără griji. Desigur, încă îngrijorata ... ne-am dus acasă.

Acum nu mă înțelegeți greșit, mă bucuram atât de mult de primele momente și zile ca o mamă nouă. Dar m-a întristat puțin că ratez acele momente de legătură despre care vorbesc toate mamele care alăptează. Inca foloseam pompa de sân care isi făcea treaba. Am tot încercat sa imi pun cu succes bebele la san sa vad ca suge insa nu am reusit. E prea somnoros, ma gandeam.

Apoi am fost din nou la spital pentru primul nostru control postnatal. Asistenta care a avut grijă de noi a fost dura, nu foarte prietenoasă și și-a arătat îngrijorarea. SI apoi a intrat medicul pediatru si a declarat fara menajare - acest copil trebuie sa manance.

"Acest bebeluș trebuie să mănânce!"

Imediat, asistenta a smuls ambalajul din plastic al unui biberon și l-a lipit de o sticlă cu formulă. Si a pus biberonul in gura bebelusului meu - si sub ochii mei - bebele meu a inceput sa suga cu setete. A supt cu pofta sticla întreagă. Din nou, temuta vinovăție a mamei s-a prăbușit peste mine. Omg, îl tin flamand. Apoi asistenta  a scos un pic de sânge de pe călcâiul lui mic și ne-a dat instrucțiuni specifice pentru hrănirea și urmărirea progresului său.

Ne-am întors a doua zi iar la control si medicul nu a fost multumit din nou. Analiza sangelui din calcai evidentia ca bilirubina lui era la un nivel limita. Cu doar un punct mai jos ar fi trebuit sa faca terapie cu lumina pentru tratarea icterului.

Medicul a spus ca bebelusul meu este un pic letargic și a spus ca trebuie sa facem un test Coombs (pentru depistarea anemiei hemolitice).  Am fost șocata sau aud asta. Am dat rapid un google pe telefon (desi stiu ca nimic bun nu vei afla daca vei cerceta chestii medicale pe web). Am aflat ca boala in cauza se face când factorii RH pentru bebeluși și mame nu se potrivesc și sângele lor este amestecat împreună în timpul nașterii, poate provoca probleme de imunitate, etc.  Eram la limita disperarii ...deci acum mă confund, nu numai cu probleme de de alăptare, ci exista si riscul unei boli amenințatoare.

Mi-am dorit asa de mult acest copil și acum Dumnezeu mi-l ia?

Am încercat să imi opresc lacrimile dar a fost inutil. Asistenta mi-a spus „este în regulă dragă, e bine să plâng. Ești ziua a 3-a postpartum, ai plânge indiferent. ” După toată frica și îngrijorarea, testul Coombs a venit negativ. Am putut respira din nou.

Deci, am plecat acasa. Am pompat lapte la fiecare 3 ore, cu ceasul in mana în jurul ceasului, am încercat fara succes sa il pun iar la san si apoi am pompat iar. Dormeam cate 2 ore. Insa aveam o solutie care m-a salvat - am completat alimentatia bebelsului meu cu formula. Iar bebelusul meu manca bine si crestea in greutate.

Bebelușul meu este bine iar eu sunt liniștită

Un bebeluș hrănit este un bebeluș fericit și cred că acesta este punctul la care vrea sa ajunga orice mamica. Alăptarea este naturală, da, dar pentru unele femei nu este intotdeauna o floare la ureche... Uneori, lucrurile ies în cale, cum ar fi în cazul nostru. Unele mămici devin maestre in arta alaptatii, alăptează în public, fără rușine sau ezitări. Bine pentru ele zic! Sunt un pic invidioasa că nu am apucat să încerc asta! Unele mame poate că nu vor să alăpteze deloc, altele trec prin episoade lungi de mastita, sfârcuri crăpate si durere. Pentru altele, gandul ca sunt o mașină de lapte la cerere, nu este ceva atrăgător. Suntem toate femei.

Ca femei trebuie să ne susținem reciproc și să ne sprijinim alegerile. Alăptarea NU este întotdeauna ușoară și, uneori, pur și simplu nu funcționează ... ȘI este OK !!! Nu înseamnă că TU ești un eșec. Există o mulțime de resurse grozave despre alaptare dar si despre hranirea cu lapte formula - dacă ai nevoie de ajutor.  Iti poti pompa laptele matern si este foarte OK.

Citeste Suplimentarea alaptarii cu lapte formula

Fă ce funcționează cel mai bine pentru tine și copilul tău! Fie că e alăptare sau nu!

Până la urmă, am pompat timp de 5 luni, completând cu lapte formula până când nu mai puteam să mai țin pasul cu cerințele lui. Și mai stiu ca am avut parte si de acea lagatura speciala cu bebelusul meu.  Am privit în acei ochi mici în timp ce-mi hraneam bebelușul și am simțit acea legătură cu el. A fost absolut incredibil.

De asemenea, soțul meu a fost capabil să-l hrănească și el în acest fel, un alt avantaj pe care nu-l aveam în vedere anterior. Așadar, dacă aveți această așteptare sau viziune asupra alaptarii perfecte iar lucrurile nu merg - nu este nici un esec. Si tu esti o super mami, pentru ca iti pasa si pentru ca iti iubesti copilul.

Și copilul tău te iubește mai mult decât orice în întreaga lume. Niciodata sa nu uiti. Nu am reusit sa imi alaptez bebelusul dar asta nu ma face o mama rea. Si cu nimic mai putin importanta ca mamicile alea arogante care alapteaza fara probleme pana cand copilul merge la școala. Si atunci anunta teatral pe toată lumea că sunt triste...

► Citeste si Când alăptarea bebelusului pare să nu reusească

Suport pentru problemele alăptarii bebelușului

  Daca ai probleme cu alăptarea, te asteptăm pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

 Poti de asemeni sa ceri sfatul personal al unei consultante specializate in alaptare: Specialistele in alăptare: consultantele cu certificat international pentru lactatie din Romania

Nu uita, pe forumul Desprecopii exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde poti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari si probleme ale alaptarii. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

autor: Corina S. - o mamica de pe forumul Desprecopii
Postarea a fost initial postata pe blogul ei de pe platforma de bloguri a Comunitatii Desprecopii
Toate drepturile rezervate © Desprecopii.com 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Alexa
    Alexatrimis la 22/1/2020

    Nici eu nu am putut alapta, am folosit pompa electrica cu scopul initial de "6 luni macar " si am completat cu formula. Am ajuns la 7 luni si inca pompez, mai relaxata cu orarul decat inainte, dar sunt multumita ca am reusit sa ii ofer hrana din lapte predominant matern. Sunt unele mame care nu pot tine pasul cu pompatul si tot ce tine de asta si ii rog pe cei apropiati sa ajute cu orice e posibil pt a le face si mamelor viata mai usoara. In cele din urma, bebelusul treb sa manance si nu e o catastrofa ca va manca partial/total formula. Nimanui nu ii este utila o mama epuizata si incapabila sa aiba grija de un copil. Mult succes tuturor!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII