Taberele educationale in strainatate: intrebari si raspunsuri pentru parinti

Taberele educationale in strainatate: intrebari si raspunsuri pentru parinti

Taberele educationale in strainatate: intrebari si raspunsuri pentru parinti

  • O tabara internationala pentru copilul tau? Ei bine, ideea pare perfecta insa sunt o multime de intrebari la care tu, ca parinte - ai vrea sa ai un raspuns clar si ferm, inainte de a lua aceasta decizie. Cu cine va merge, care e programul, cu cine va sta, ce bani mai are nevoie ... si multe alte intrebari practice de la care ai dori sa ai un raspuns.

Intrebari si raspunsuri despre taberele internationale

O tabara internationala pentru copilul tau? Ei bine, ideea pare tentanta insa sunt o multime de intrebari la care tu, ca parinte - ai vrea sa ai un raspuns clar si ferm, inainte de a lua aceasta decizie.

Cu cine va merge, care e programul, cu cine va sta, ce bani mai are nevoie ... si multe alte intrebari practice de la care ai dori sa ai un raspuns. Ei bine, specialistii de la Tabere.com - raspund cu grija si responsabilitate celor mai dese intrebari puse de parinti - despre taberele internationale.

Care este cea mai potrivita varsta pentru a-mi inscrie copilul intr-o tabara internationala?

 Numai dumnevoastra puteti stabili care este momentul potrivit. Totusi, din experienta noastra, cu cat este mai mic, cu atat ii va fi mai usor sa se adapteze

  Majoritatea tinerilor merg in tabara insotiti de prietenii lor?

Nu - majoritatea copiilor care merg in tabara nu ii cunosc pe ceilalti participanti, iar unii dintre ei chiar sustin ca le este mult mai usor sa isi faca prieteni noi daca vin fara prietenii de acasa.

  Copilul meu are 12 ani dar toti prietenii lui au 14 - pot totusi sa mearga impreuna?

De obicei, ajunsi in campus, tinerii sunt impartiti pe grupe de varste, atunci cand sunt cazati sau participa la diferite activitati. In general, grupele sunt 7 - 11 ani, 12 - 15 ani si 16 - 18 ani. Totusi, in situatiile in care fratii, prietenii (de acelasi sex) doresc sa fie cazati in aceeasi camera sau daca stii ca adolescentul tau ar prefera sa fie intr-o grupa de varsta mai mica sau mai mare, uneori pot exista modificari. Trebuie doar sa ne informati pentru a lua legatura cu partenerii nostri, in vederea discutarii optiunilor disponibile.

  Care este cea mai potrivita tabara pentru copilul meu?

De la an la an ne imbogatim baza de colaboratori si oferte, astfel incat indiferent ca este prima lui plecare departe de casa sau nu stie ce tabara ar mai putea incerca, avem solutia ideala pentru fiecare copil in parte.

Va invitam sa aruncati o privire peste ofertele noastre, pentru a hotara impreuna cu el care este cea potrivita optiune.

  Cum este prima experienta de acest gen?

De-a lungul timpului am invatat ca cel mai bun mod de a-i ajuta pe copii sa se obisnuiasca cu viata departe de casa este ca acestia sa fie ocupati din zorii zilei pana in seara, prinsi in programe dinamice, educative si distractive.

Majoritatea copiilor se integreaza imediat ce ajung in tabara si sunt captivati de activitatile incluse in program, iar unora le ia un pic mai mult timp. Indiferent de situatie, personalul campusului este format din tineri foarte bine pregatiti, gata in orice moment sa-i ajute sa se adapteze unui mediu nou, sa isi faca prieteni si sa le transforme tabara intr-o aventura plina de distractie.

   Exista reguli?

Fiecare campus are propriul sau Cod de conduita - veti primi o copie impreuna cu toate documentele necesare pentru inscriere. Aceste reguli le sunt prezentate copiilor la sosirea in campus si reamintite, daca este necesar, pe tot parcursul sejurului.

Ce ar trebui sa ia cu el in tabara?

Inainte de plecare va vom trimite un e-mail cu toate informatiile necesare: actele pe care trebuie sa le aiba asupra lui, punctul de intalnire in aeroport (ne face intotdeauna placere sa ii cunoastem pe copii, de aceea, daca se solicita, un consilier educational Tabere.com va fi prezent la aeroport in ziua plecarii), orele de zbor (decolare/aterizare), datele de contact ale insotitorului de grup (daca opteaza pentru o tabara de grup), etc.

Bagajul este un aspect important al plecarii in tabara, motiv pentru care recomandarea noastra este ca acesta sa aiba un numar mic de kilograme, cu siguranta la intoarcere va fi mai greu.

Este important ca valiza sa fie potrivita cu inaltimea copilului, usoara si incapatoare, si sa contina urmatoarele articole:

   - Medicamente pentru raceala si dureri in gat ( in functie de destinatie, vremea poate fi schimbatoare), dar si medicamente specifice, daca sufera de vreo anumita afectiune.
   - Sfatuieste-l sa-si ia haine usoare, dar potrivite cu locul in care merge in tabara: haine sport pentru activitatile sportive si haine mai elegante pentru serile disco, palarie sau sapca si ochelari de soare, un hanorac impermeabil, pantaloni lungi si scurti.
   - Foarte importante sunt si obiectele de uz personal, care vor alcatui trusa lui de tabara: prosop, sapun/gel de dus, sampon, pasta si periuta de dinti.
   - Nu uita de incaltamintea sport, intrucat in excursiile incluse in program se merge foarte mult pe jos. De asemenea, un rucsac mic ar fi indicat pentru aceste excursii, pentru a pune in el apa, mancare si mici suveniruri.
   - Este indicat sa isi lase acasa iPodul, mp3 playerul, laptopul, etc, deoarece personalul campusului nu are posibilitatea de a avea grija de aceste obiecte si nu sunt acoperite de asigurare.

    Dar banii de buzunar?

Suma minima recomandata pentru un program de doua saptamani este de aproximativ 200 - 250 Euro/GBP (in functie de destinatie). Trebuie sa aveti in vedere ca in fiecare saptamana se organizeaza si excursii optionale si exista zile libere, in care tinerii pot face shopping.

    Cat de sigure sunt taberele pe care le organizati?

Partenerii tabere.com organizeaza astfel de programe de foarte multi ani, iar siguranta copiilor este intotdeauna prima lor grija. Taberele educationale, cursurile de limba straina, activitatile sportive, de creativitate sau recreationale se desfasoara in sediile scolilor si in campusurile universitare, detinute/inchiriate de organizatori, astfel incat toate programele sunt special concepute pentru siguranta tinerilor participanti.

Toate destinatiile beneficiaza de zone de intrare, bine definite si securizate, iar adultii poarta tricouri sau ecusoane, pentru identificare. In campusurile universitare, exista si echipe de patrule pe timp de noapte. In cazul in care alegeti cazarea la familii, trebuie sa stiti ca acestea sunt alese de partenerii nostri cu mare atentie.

  Care este diferenta dintre taberele de grup si cele individuale?

  Taberele de grup sunt programe educationale in care copii pleaca din Romania insotiti de o persoana adulta, aceasta din urma avand rolul de a asigura ca programul se desfasoara in cele mai bune conditii si de a mentine in permanenta legatura cu parintii. Grupurile sunt, de obicei, formate din minimum 10 copii participanti ( in functie de destinatie), iar acestia pot fi copii din toate colturile tarii sau de la aceeasi scoala. In cazul in care un profesor/invatator formeaza un grup, acesta va insoti elevii in minunata aventura. Pentru cealalta situatie, insotitorul de grup va fi o persoana din cadrul agentiei, care are experienta in lucrul cu copiii si este vorbitor de limba straina. Pentru a le da copiilor sansa de a profita la maximum de aceasta experienta, recomandam parintilor sa aleaga o perioada  de sedere de cel putin doua saptamani. Exista insa si posibilitatea de a opta pentru o saptamana de tabara, in cazul in care organizatorii programului sunt de acord cu aceasta varianta.
Ajunsi in tabara, copii sunt incurajati sa petreaca cat mai mult timp cu tinerii sositi in campus din toate colturile lumii: Anglia, Franta, Germania, Spania, Italia, Elvetia, Turcia, Maroc, SUA sau Canada. In timpul lectiilor si activitatilor sunt repartizati in functie de varsta si de  nivelul de cunoastere al limbii straine studiate.

Taberele individuale sunt tabere in care tinerii participanti pleaca din Romania singuri. De obicei recomandam aceasta varianta adolescentilor sau celor care isi doresc sa invete sa se descurce pe cont propriu. Aceste programe se desfasoara in deplina siguranta, diferenta constand doar in faptul ca pleaca neinsotiti din Romania, iar in unele cazuri ( in special in cazul taberelor pentru adolescenti – 16 ani plus) programul de activitati este mai lejer, participantii avand posibilitatea de a-si organiza singuri timpul liber.
Daca participantul este minor, pe durata calatoriei cu avionul este obligatorie achizitionarea serviciul de minor neinsotit in momentul achizitionarii biletul de avion. Astfel, un reprezentant al companiei aeriene se va asigura ca la destinatie minorul intalneste persoana de contact desemnata de catre organizatorii taberei.

Inainte de plecarea in tabara vom transmite parintilor un document in care sunt specificate, printre altele, urmatoarele informatii:

  -  adresa campusului
  -  un numar de telefon de urgenta
  -  persoana de contact si numarul de telefon


Tabara internationala in SUA
 

Cine ii insoteste pe copii in aceste tabere?

Programele pe care le promovam au in vedere atat taberele de grup, cu insotitor adult, cat si pe cele individuale.

In cazul in care discutam despre un grup, in general minimum 10 participanti, copiii sunt insotiti de un adult reprezentant al agentiei Regional Air Tours. De obicei, acestia sunt copii din toate colturile tarii si, de ce nu, Republica Moldova, care isi manifesta interesul pentru o anumita tabara si nu doresc sa mearga impreuna cu scoala sau colegii de clasa.

De asemenea, colaboram si cu profesori si invatatori, acestia insotind, de regula, elevi ai scolilor la care predau.

In ceea ce priveste varianta de tabara individuala, este important de stiut ca la destinatie programul se desfasoara exact ca si in cazul taberelor de grup. Singura diferenta o constitue faptul ca participantii pleaca singuri din Romania, fiind intampinati la sosirea in aeroport de o persoana de contact din partea organizatorilor, pentru realizarea transferului.

Cu cateva zile inainte de data inceperii programului, parintii primesc din partea noastra numele persoanei delegate cu transferul, numarul pasaportului si un numar de telefon de urgenta. De asemenea, atat copiii cat si parintii beneficiza de consultanta pentru alegerea taberei potrivite, precum si asistenta telefonica pe intreaga perioada de desfasurare a programului.

Conform legii din România, un pasager cu varsta mai mică de 18 ani, cetatean roman, nu poate parasi tara decat insotit de un adult. Pe site-ul Politiei de frontiera exista un articol despre partea legala si documentele necesare la iesirea din tara:  https://www.politiadefrontiera.ro

Totusi, copiii intre 5 si 18 ani pot calatori neinsotiti de parinti sau tutori daca:

•         parintele sau tutorele anunta acest lucru incă din momentul rezervarii biletului de avion si are confirmarea companiei aeriene
•         parintele sau tutorele completeaza formularul Handling Advice  for Unaccompanied Minor la aeroport, in momentul check-in-ului
•         se plateste taxa de minor neinsotit (taxa care depinde de compania aeriană, de ruta, de varsta pasagerului)
•         minorul are in posesie documentele legale pentru a iesi din tara

Unde sunt cazati copii?

In functie de preferintele cursantilor, sunt disponibile mai multe variante de cazare.

In Romania cea mai populara alegere o reprezinta cazare in campusuril universitare, ramase libere pe perioada vacantei de vara. Astfel, elevii iau contact direct cu mediul academic universitar si isi pot forma o parere obiectiva cu privire la viata de student intr-un campus din strainatate.

Pentru cei care aleg sa calatoresca pe cont propriu (tabara individuala) si doresc sa cunoasca indeaproape atmosfera de familie si cultura tarii in care aleg sa studieze, cazarea la familiile gazda (Host Family) este varianta cea mai potrivita.  Sejurul in cadrul unei familii straine reprezinta o experienta noua, precum si o deprindere a unor obiceiuri specifice.

Micul dejun si cina vor fi luate impreuna cu familia gazda, in timp ce masa de pranz poate fi luata la cantina scolii unde copii urmeaza programul/lectiile de limbi straine. Familiile sunt selectionate atent de catre scolile organizatoare, iar transportul intre scoala si cazare se face cu ajutorul mijlocelor de transport in comun.
In unele cazuri, de la 16 ani +, participantii pot opta si pentru cazare in apartamente sau la hotel.

Ce fel de mancare se serveste?

Sunt incluse, de regula, trei mese pe zi (mic dejun, pranz si cina), iar meniul este international si contine alimente si feluri de mancare menite sa satisfaca toate gusturie. In timpul excursiilor, copiii primesc pranzul la pachet.  Exista si tabere in care organizatorii le ofera participantilor o anumita suma de bani, pentru a-si cumpara masa de pranz sau cina, atunci cand acestia se afla in excursie.

In cazul in care exista preferinte specifice, este necesar ca organizatorii sa fie anuntati in momentul inscrierii in program.

Au loc contacte cu copii/elevi din acele tari?

Mediul este international, programele de tabara gazduind copii din toate colturile lumii. Exista si programe in care printre participanti se numara si copii din tara de destinatie, insa numarul aacestor programe este limitat.  Un exemplu aici: https://www.tabere.com/tabara/tabara-internationala-de-limba-germana-la-joseftal-langa-munchen

Cat de strict este programul zilnic al copiilor?

Depinde de la caz la caz. Sunt tabere in care exista supraveghere la orice ora si tabere in care participantii isi pot organiza singuri timpul ramas liber, dupa orele de limba straina studiata. In general, aceste programe se adreseaza elevilor de la 16 ani in sus. Inainte de sosirea in tabara, toti acesti copii trebuie sa aiba acordul in scris din partea parintilor pentru a parasi campusul neinsotiti.

Pentru siguranta copiilor, fiecare campus are propriile sale reguli, reguli ce le sunt prezentate copiilor la sosirea in campus si reamintite, daca este necesar, pe tot parcursul sejurului.

Prezenta la cursuri, activitati si excursii incluse in program este obligatorie si nu se accepta ca elevii sa nu participe.

Alte intrebari si raspunsuri puteti citi pe forum, la topicul de discutii al parintilor: Taberele educationale in strainatate: Intrebari si raspunsuri

Taberele educationale in strainatate: ce sunt si ce beneficii aduc copilului de citit si: Taberele educationale in strainatate: ce sunt si ce beneficii aduc copilului

Scolile de vacanta promovate pe siteul tabere.com se adreseaza copiilor si adolescentilor  cu varste de la 7 si 18 ani +, si includ cursuri flexibile si variate, concepute pentru a se potrivi cerintelor individuale, in functie de domeniul de interes sau de intensitatea cu care tinerii doresc sa studieze o limba straina.

De la programe care se concentreaza pe vizite turistice, imbogatirea cunostintelor de limba straina (tabere engleza, franceza, germana sau spaniola) si dezvoltarea abilitatilor academice, pana la practicarea unor activitati specializate, precum sporturile nautice, echitatia sau catararile.
Taberele internationale se desfasoara in destinatii de top de pe intreg mapamondul: tabere in Anglia, Franta, Elvetia, Germania, Scotia sau SUA.

 

Despre comunicarea cu copilul adolescent, merita citit sI:

Anii de liceu, nevoia de ghidare si responsabilizare

Anii de liceu, nevoia de ghidare si responsabilizare

Traim intr-o lume bombardata de mesaje stereotipice: se vorbeste prea mult despre succes, cariera, milionari, fotomodele si alte simboluri diluate care tin de lumea perfecta. De aceea, si…

Adolescentii si ignorarea caloriilor din alimentatia fast food

Adolescentii si ignorarea caloriilor din alimentatia fast food

DIn ignoranta, foarte des, adolescentii subestimeaza numarul de calorii din mancarea fast-food.

Cum îți înveți copilul adolescent ce e dragostea ...

Cum îți înveți copilul adolescent ce e dragostea ...

Adolescentii se indragostesc, sufera, au dezamagiri, au iubiri, au pasiuni secrete. Si da, accept ca asta il va paste si pe copilul meu, aflat la inceput de adolescenta. Ca mama de baiat ma intreb…

 

Merita citit si:

Pubertatea copiilor nostri - sa o intelegem
Totul despre menstruatie - ghid pentru mamici de fetite
Adolescentii si fumatul
Comunicarea cu adolescentii - 5 sfaturi pentru a o imbunatati

Despre adolescenti, intre parinti:

Pentru a intilni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii

  Adolescentii (12-18 ani)
Frumosi, plini de personalitate, incapatinati. Pregati de zbor din cuibul cald al casei parintesti.

Mai cititi:

Copiii si internetul...
Alegerea unui animal de casa
Software educational pentru copii: util si distractiv
Alegerea unui sport pentru copil
Cursurile de pian pentru copii

autor: Milena Sadova, redactor Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate, Desprecopii.com 2015-2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII