Riscurile si beneficiile vaccinurilor: 11 intrebari si raspunsurile lor de la medic

Riscurile si beneficiile vaccinurilor: 11 intrebari si raspunsurile lor de la medic

Riscurile si beneficiile vaccinurilor: 11 intrebari si raspunsurile lor de la medic

Ce riscuri are un vaccin pentru copilul tau? Si ce beneficii? Ca parinte este foarte important sa stii si sa intelegi care sunt adevaratele avantaje –si adevaratele riscuri – ale vaccinurilor facute copiilor.

Exista intrebari si dileme care trebuiesc lamurite de specialisti. Este adevarat ca vaccinurile cauzeaza autism? De ce unele vaccinuri mai contin compusul controversat, pe baza de mercur, numit timerosal?

Iata raspunsuri clare la intrebari si neclaritati despre vaccinuri: Riscurile si beneficiile vaccinurilor: 11 intrebari frecvente si raspunsurile lor de la medicul specialist.

- despre riscurile si beneficiile vaccinurilor - 11 intrebari si raspunsuri:
Ce sunt vaccinurile?
Am auzit ca vaccinarea copiilor poate cauza autism si uneori boala mitocondriala - este adevarat?
Unele grupuri de suport al autismului sustin ca vaccinurile – mai ales cele care contin compusul mercurului numit timerosal – pot cauza autism  - este adevarat?
Daca ar fi numai sa mergem pe cale prevederii, de ce nu pot fi facute toate vaccinurile fara timerosal?
Este posibil ca vaccinurile sa provoace boala pe care ar trebui sa o previna?
Ce rau pot face vaccinurile?
La ce sunt bune vaccinurile?
Cum pot sa maresc protectia copilului si sa reduc riscurile?
Ar fi mai sigur sa refuz vaccinarea?
De ce unele vaccinuri sunt administrate de mai multe ori in copilarie, iar altele in fiecare an?
Schema vaccinurilor in 2021: calendarul de imunizare a copiilor in Romania
Vaccinarea copiilor este sau nu obligatorie, in Romania?
Cititi dezbateri pro sau contra vaccinurilor
Tot despre vaccinuri si vaccinare, cititi atent
Atentie: Nu tot ceea ce scrie prin imensitatea internetului este corect 

1. Ce sunt vaccinurile?

Vaccinurile ajuta corpul sa produca anticorpi impotriva bolilor infectioase care ne pun viata in pericol. Cand un germen invadeaza corpul, sistemul imunitar il recunoaste ca fiind intrus. Acest lucru declanseaza o cascada de evenimente. Sistemul imunitar produce anticorpi, molecule specializate ce se lipesc de celulele invadatoare si fie le inactiveaza, fie le marcheaza pentru distrugere.

Celulele specializate ale sistemului imunitar cauta si gasesc germenii si celulele in care germenii se inmultesc. Alte celule ale sistemului imunitar „isi amintesc” germenii, asadar data urmatoare cand un germen de acelasi tip incearca sa invadeze corpul, sistemul imunitar va fi capabil sa declanseze o reactie imediata.

Vaccinurile ofera o scurtatura a acestui proces imunitar declansand reactii imune protectoare inainte de invazia germenilor. Asta ofera corpului un avans crucial ce ii permite sa previna infectiile periculoase sau sa faca forme mai putin grave ale acestora.

2. Am auzit ca vaccinarea copiilor poate cauza autism si uneori boala mitocondriala. Este adevarat?

In luna martie a anului 2008, divizia de sanatate publica a SUA a recunoscut ca exista o posibilitate ca vaccinarea „sa agraveze o problema mitocondriala existenta” la o fetita. In cazul respectiv, fetita suferea de „o encefalopatie regresiva cu caracteristici ale tulburarilor din spectrul autismului” dupa ce i-a fost administrate cinci vaccinuri standard in iulie anul 2000. In acest caz, singular deocamdata - ministerul sanatatii din SUA a recunoscut ca fetita si familia ei ar trebui despagubite.

 Mitocondriile sunt structurile care produc energie din interiorul celulelor corpului. Au propriul ADN, pe care il mostenim direct de la mama. Bolile sau tulburarile mitocondriale sunt cauzate de defecte ale ADN-ului mitocondrial, sau de defecte ale ADN-ului obisnuit ce afecteaza functia mitocondriala.

 Corpul oamenilor care au boli mitocondriale primeste prea putina energie pentru asigura buna functionare a sistemului imunitar, a sistemului nervos si a altor functii importante ale corpului. In alte cazuri, mitocondriile disfunctionale permit acumularea toxinelor in celule.

Cazul rezolvat de divizia de sanatate publica a SUA este unul legal, nu un studiu stiintific. Medicii americani au recunoscut numai ca este plauzibil din punct de vedere biologic ca o fetita ca are o tulburare mitocondriala sa fi fost afectata de vaccinare. Insa este intr-adevar vaccinarea cea care agraveaza boala mitocondriala?  

Iata parerea lui dr. Chuck Mohan, director executiv al Fundatiei de cercetare a tulburarilor mitocondriale din SUA: Nu exista dovezi stiintifice care sa arate ca vaccinurile cauzeaza boala mitocondriala sau autism, insa exista foarte putine cercetari stiintifice in acest domeniu. Persoanele care au boala mitocondriala nu au neaparat autism, iar persoanele care au autism nu au neaparat boala mitocondriala. Legatura in acest caz este data de faptul ca boala mitocondriala a fost exacerbata de vaccinare, a declarat Mohan.

Louis Elsas, doctor in medicina, profesor de genetica medicala la University of Miami Miller School of Medicine, Statele Unite, crede ca vaccinarea poate declansa simptome grave oamenilor care au tulburari mitocondriale.
Insa acest lucru se poate intampla daca o persoana care are defecte ale ADN-ului mitocondrial raceste sau contracteaza boala pe care vaccinul incearca sa o opreasca.
Oamenii care sunt ingrijorati in privinta riscului la care le-ar fi expusi copiii in legatura cu anumite vaccinuri sau medicamente ar trebui sa faca un test genetic, declara Elsas.

Vaccinarea, mituri si ne-adevaruri de citit pe larg: Vaccinarea, mituri si ne-adevaruri

3. Unele grupuri de suport al autismului sustin ca vaccinurile – mai ales cele care contin compusul mercurului numit timerosal – pot cauza autism si chiar pot afecta creierul. Ar trebui sa avem incredere in afirmatiile lor?

Autismul este o boala grava si care pune serios la incercare familia celui afectat. Parintii doresc explicatii privind modul in care asta li s-a intamplat tocmai copilului lor. Este important sa sustinem studiile si programele care ne ajuta sa intelegem mai bine factorii care duc la aparitia autismului si sa gasim cele mai bune tratamente. Insa au fost desfasurate numeroase studii stiintifice care au tras concluzia ca nu exista o conexiune cauzala intre vaccinuri sau timerosal si autism.

Ce este timerosal?

Timerosal este un conservant pe bază de mercur folosit în fabricarea vaccinurilor de tip multidoză. Acest conservant previne dezvoltarea unor bacterii sau ciuperci în vaccinuri, care ar putea genera infecţii la locul vaccinării. De asemenea, thimerosal stabilizează vaccinul menţinându-i eficacitatea pe o perioadă lungă de timp.

Exista sute de studii care au examinat intr-un fel sau altul aceste aspecte. Unele sunt studii efectuate pe animale, altele sunt studii de toxicologie, iar celelalte sunt studii efectuate pe oameni, in diferite conditii. Cercetatorii au facut eforturi de a analiza probele, cele umane directe si cele animale indirecte. Aceste analize nu examineaza numai concluziile trase ci si metodele studiului, pentru a stabili daca metodele si rezultatele sunt in masura sa justifice concluziile.

Cea mai recenta analiza extinsa a fost facuta de Institutul de Medicina Publica al SUA, impreuna cu mai multi experti si a dus la concluzia ca informatiile din toate aceste studii luate laolalta nu sustin existenta unei asocieri cauzale intre vaccinuri si autism.

Thimerosal a fost scos din vaccinurile pentru copii inca din 2001.
Vaccinurile împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (MMR) nu conțin și nu au continut niciodată timerosal. De asemenea, vaccinurile împotriva varicelei (varicelei), poliomielitei inactivate (IPV) și pneumococului conjugat nu au conținut niciodată timerosal.
Vaccinurile antigripale (gripale) sunt disponibile în prezent atât în versiunile cu conținut de timerosal (pentru flacoane de vaccin cu doze multiple), cât și în versiunile fără thimerosal.
 

Vaccinurile in timpul sarcinii de citit si: Vaccinurile in timpul sarcinii: cat de sigure sunt? 

Concluzia la care au ajuns este ca trebuie luate in considerare alti factori sau explicatii ale autismului. Mai recent, oamenii de stiinta s-au gandit ca cercetarile genetice si de mediu ar fi mai promitatoare decat urmarirea continua a timerosalului.

4. Daca ar fi numai sa mergem pe cale prevederii, de ce nu pot fi facute toate vaccinurile fara timerosal?

In general, vaccinurile administrate copiilor au continutul de timerosal aproape zero. In afara de vaccinul antigripal, toate vaccinurile administrate copiilor nu contin timerosal. Unele formule de vaccin antigripal nu au timerosal iar altele au. Deci vaccinurile pediatrice aproape ca nu contin timerosal. Timerosalul este un conservant care impiedica germenii sa creasca prea mult. Deci cantitatile mari de vaccin, care presupun doze multiple, 20 sau 30 de doze, contin un conservant pentru a le feri de contaminarea cu bacterii. Conservantul a fost introdus deoarece oamenii pot muri din cauza vaccinurilor contaminate.

Eliminarea timerosalului din toate vaccinurile ar insemna construirea unor facilitati suplimentare care sa poata prepara vaccinurile in mod diferit. Astfel, au fost facute schimbari majore incepand din anul 1999 pentru renuntarea la timerosalul din vaccinuri, dar este un proces ce dureaza ani. Desi nu exista dovezi relevante ca timerosalul face rau, preocuparea legata de el a dus la acest proces de durata.

Unele companii de farmaceutice trec prin aceasta tranzitie. Nu cauta un alt conservant, ci cauta capacitati de productie pentru a face schimbarea.

Insa in acest moment, timerosalul a fost scos in vaccinurile copilariei.  Va recomandam sa va informati pe forumul parintilor de la Desprecopii.com.

5. Este posibil ca vaccinurile sa provoace boala pe care ar trebui sa o previna? In fiecare an auzim oameni spunand ca au facut vaccinul antigripal si apoi au facut gripa.

Vaccinul antigripal nu provoaca gripa. Exista multe vaccinuri care nu ofera protectie 100%, insa reduc riscul de a face o infectie. Chiar si asa, ele nu reduc riscul de imbolnavire la zero. Uneori, chiar o persoana care s-a vaccinat poate face o infectie pe care vaccinul trebuia sa o previna. Insa vaccinurile folosite azi nu provoaca boala pe care trebuie sa o previna.

6. Ce rau pot face vaccinurile?

Orice vaccin poate avea efecte secundare. Cel mai intalnit efect secundar este durerea sau umflarea locului injectarii. In cazul fiecarui vaccin recomandat, autoritatile trebuie sa puna la dispozitia parintelui sau a celui care este vaccinat o informare cu privire la vaccin. Informarea prezinta informatii despre beneficiile si riscurile asociate fiecaruia. Celor mai multe vaccinuri nu le sunt asociate reactii adverse grave.

Insa unele au asociate reactii adverse. De exemplu, vaccinul antigripal este preparat din oua. Persoanele care au alergie la oua nu trebuie sa faca vaccinul deoarece pot avea o reactie alergica grava. Astfel, exista intrebari pe care medicii le pun persoanelor care urmeaza sa faca un vaccin pentru a se asigura ca vaccinurile nu prezinta riscuri speciale pentru aceste persoane. Pentru marea majoritate a vaccinurilor administrate in copilarie, riscurile reactiilor adverse sunt minime.

Exista o posibilitate – inca nu foarte clara – legata de vaccinul anti-meningococic conjugat, in care a fost raportata aparitia sindromului Guillain-Barre. Inca nu stim daca este vorba intr-adevar despre un risc asociat vaccinului. Dar daca este asociat vaccinului, rata sa de aparitie este de circa unu la un milion de doze de vaccin administrate. Iar aceasta informatie a fost adaugata la fisa de descriere a vaccinului. Citeste pe larg: Reactii adverse dupa vaccin

7. La ce sunt bune vaccinurile?

Prin vaccinurile administrate in fiecare an in toata lumea, sunt prevenite peste 1.500.000 de decese anual si peste 300 milioane imbolnaviri in toata lumea. Deci vaccinarea reduce considerabil incidenta bolilor care pun viata in pericol si decesele cauzate de ele.

Vaccinurile ofera protectie directa persoanelor imunizate. De asemenea, protejeaza familiile acestora si comunitatea.

De exemplu, bebelusilor si copiilor mici le este administrat vaccinul anti-pneumococic pentru a-i proteja impotriva infectiilor periculoase ale creierului, sangelui, plamanilor, urechilor si sinusurilor. Prin vaccinarea copiilor mici, a fost redus dramatic numarul imbolnavirilor la copii dar si al imbolnavirilor adultilor, provocate de transmiterea bolilor de la copii la adulti. Acest lucru este valabil pentru multe vaccinuri: este realizata o protectie generala a populatiei, deoarece prin vaccinare sunt protejate persoanele vaccinate si cei din jurul lor.

In cazul gripei, specialistii recomanda vaccinarea persoanelor care au un risc ridicat de complicatii, dar si a celor din jurul lor, ca parintii copiilor sau cei care au grija de batrani, deoarece astfel este impiedicata transmiterea bolii la persoanele mai vulnerabile.

8. Cum pot sa maresc protectia copilului si sa reduc riscurile?

Fiecarui copil ii pot fi recomandate multe vaccinuri. Este important sa discutati cu medicul, sa faceti programari la intervale regulate si sa le respectati – chiar sa intrebati daca este momentul pentru alte vaccinari, iar copilul este cu vaccinarile la zi. Este importanta imunizarea, dar la fel de importanta este imunizarea la timp, deoarece pauzele pot face organismul copilului vulnerabil. Daca medicul de familie nu are o fisa a vaccinarilor, ar trebui sa tineti evidenta vaccinurilor care i-au fost facute copilului, evidenta pe care este bine sa o aveti si care va poate fi solicitata si la scoala.

Pentru a reduce riscul copilului de a face boli infectioase, spalarea mainilor este intr-adevar importanta. Multe dintre aceste boli se pot raspandi cand microbii va ajung pe maini.

Este foarte bine ca parintii care doresc informatii sa se mentina informati. Informatiile oficiale despre vaccin sunt resurse bune de informatii. Ca parinti, va doriti sa protejati copiii, de aceea doriti informatii de calitate. Nu ezitati sa puneti intrebari medicului astfel incat sa obtineti raspunsurile dorite. Pana la urma, rolul principal al parintilor este sa protejeze sanatatea copiilor.

Vaccinurile copilariei: raspunsuri directe la intrebari dificile Vaccinurile copilariei: raspunsuri directe la intrebari dificile

9. Ar fi mai sigur sa refuz vaccinarea?

Vaccinurile protejeaza corpul impotriva unor infectii grave, care pun viata in pericol. Deci alegerea de a nu imuniza copilul este comparabila cu ruleta ruseasca. Bolile continua sa existe. Alte tari din lume au un sisteme de imunizare mai slabe, iar germenii pot veni de oriunde. A lasa copilul neimunizat inseamna a va expune copilul si familia riscului de imbolnavire. Citeste De ce iti pasa daca imi vaccinez sau nu copilul?

10. De ce unele vaccinuri sunt administrate de mai multe ori in copilarie, iar altele in fiecare an?

Inainte de punerea pe piata a unui vaccin, acesta este testat pentru ca medicii sa stabileasca modul in care vaccinul functioneaza cel mai eficient. Unele vaccinuri necesita administrarea de doze multiple pentru a oferi protectie, iar altele necesita rapeluri dupa 5 sau 10 ani pentru a asigura continuitatea imunizarii. Unele vaccinuri administrate in copilarie nu mai ofera protectie in adolescenta, deci este necesara o noua vaccinare.

Vaccinul care trebuie facut in fiecare an este cel antigripal. Asta se intampla deoarece virusii gripali se modifica foarte repede, iar in fiecare an este pus pe piata un nou vaccin.

11. Vaccinarea copiilor este sau nu obligatorie, in Romania?

Este sau nu vaccinarea copiilor obligatorie? Sau mai bine zis vaccinările din Programul Naţional de Vaccinare sunt obligatorii a fi administrate copiilor?

Vaccinarea nu este obligatorie in Romania şi nu poate fi obligatorie, însă, de multe ori, cei care aleg să nu-şi vaccineze copiii se pot întâlni cu situaţia refuzului acceptării copilului în colectivitate, respectiv, grădiniţă sau şcoală şi în acest sens există numeroase exemple de limitare a accesului copilului la educaţie ce ţin de ceva vreme prima pagină a ziarelor, pe motivul protecţiei colectivităţii de copii în care acesta ar pătrunde.

"Mi-e foarte greu să înţeleg de ce în anul 2013 încă ne permitem să riscăm viaţa copiilor noştri şi vreau să informez părinţii că dacă vreodată vor avea şansa ca micuţii lor să meargă să studieze în altă parte a Europei sau a lumii, nu vor avea acces sub nicio formă fără să aibă schema integrală de vaccinări. Este normal, trebuie să ne apărăm şi copiii şi trebuie să ne apărăm şi comunitatea", a precizat Rodica Tănăsescu.

Copiii nevaccinaţi pot risca să dezvolte mai multe boli foarte grave. Printre acestea se numără tuberculoza, hepatita B, cancer, ciroză, difterie, tetanos, tuse convulsivă severă, oreion, pneumonii, poliomielite. - este de parere Rodica Tănăsescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Romania

Atentie: Nu tot ceea ce scrie prin imensitatea internetului este corect

Atentie, nu va jucati cu vaccinarea copilului dvs. Chiar daca pe un anumite website gasiti informatii enumerate de persoane care au la titulatura "medic" sau diferitele sale combinatii, cantariti-le cu mare atentie. Sunt sanse sa nu fie asa reale cum se vor a fi. Contin aberatii si ipoteze iresponsabile.

Oricat de multe cunostinte credeti ca ati acumulat citind o multitudine de informatii, nu neglijati lipsa unui fundament stiintific de baza, care nu este prezent intotdeauna.

Participa la dezbaterea parintilor pe forumul Comunitatii Desprecopii la acest topic: Atentie: Pericolul poliomelitei in Europa si pericolul iresponsabilitatii parintilor

Citeste si dezbaterea: Olivia Steer si vaccinarea copillor - sau starletismul iresponsabil 

Gandeste-te asadar cu responsabilitate.

Vaccinarea: intre stiinta, mituri, ne-adevaruri si conspiratii sharuite pe Facebook

Desi exista informatii contradictorii, in principiu, vaccinurile recomandate uzual in copilarie sunt sigure si eficiente. Mai mult, riscurile de probleme serioase in urma imunizarii sunt mult mai mici decat cele pe care le au bolile respective pentru copil. La fel ca toti parintii, si dumneavoastra doriti sa faceti tot ce puteti pentru a mentine sanatatea copilului.

Desi stiti ca imunizarea completa a copilului la momentul potrivit este o metoda importanta de a atinge acest scop, poate aveti indoieli despre siguranta si eficienta vaccinurilor. Iata sfatul autorizat de la Desprecopii.com:  

4 lucruri esentiale despe vaccinuri pe care trebuie sa le stie parintii

Riscurile si beneficiile vaccinurilor: 11 intrebari frecvente si raspunsurile lor
De ce este bine sa ne vaccinam copiii: mituri si argumente
Reactii adverse dupa vaccin
De ce sa ne vaccinam copiii - 15 argumente

Schema vaccinurilor in 2021: calendarul de imunizare a copiilor in Romania

Vaccinarea bebelusului este de o importanta majora pentru sanatatea si viata lui. Vaccinurile determina copilul sa-si produca proprii anticorpi care-l vor proteja de boala si in cazul fetelor vor proteja copiii acestora cand vor fi la randul lor mame. In Romania, vaccinarea nu este ogligatorie insa pe internet circula o multime de informatii anti-vaccinare - complet iresponsabile.

Orice parinte trebuie sa se informeze din surse sigure inainte de a lua o decizie de renuntare la vaccinarea copilului. Iata schema vaccinurilor: calendarul de imunizare a copiilor in Romania 2021

Discutii aprinse pro-contra vaccinare, puteti urmari aici

Legea vaccinarii copiilor in Romania - dezbatere DC 
Mesaj pentru cei care sustin campania anti-vaccinare
Urmari ale campaniilor anti-vaccinare. Cerere.
Olivia Steer si vaccinarea copillor - sau starletismul iresponsabil
vaccinare polio la 6 ani
Ebola si vaccinurile - sau despre isteria conspiratiilor
Vaccinurile copilariei - gratis sau nu ?

Totul despre Vaccinuri (1), Totul despre vaccinuri (2)
obligativitatea vaccinurilor - discutii pro si contra
Totul despre Vaccinuri
Grup de suport doar pt. mamici anti-vaccin
VACCIN ANTIRUJEOLIC vs ROR( priorix)
Obligativitatea vaccinarii
Sa-mi vaccinez copilul?
Mi-e frica de Priorix!
Vaccinul DTP administrat gresit ...
ce vaccinuri facem pentru gradinita?

Comunitatea parintilor informati: forum medical

Clinica Virtuala DC - Consultanta medicala online.

autor: Dr. A. Petreanu, medic primar de boli infectioase, 
referinte: WebMD, Revista Pediatrics 2021
referinte
Thimerosal and Vaccines

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Imunizare

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 6 comentarii

  1. Bianca
    Biancatrimis la 18/12/2018

    Regret sa iti dărâm certitudinile, dar in vaccinuri nu se găsește doar thimerosal, ci si alte componente cum ar fi formaldehidă, săruri de aluminiu, un pesticid numit glifozat, celule de embrion avortat, nanoparticule.Daca s-ar inventa un vaccin care sa fie produs bine, si nu pe scara larga, curat de acești componenți, lumea nu ar fi atât de reticenta la vaccinare.Autismul era o boala foarte rară, ce crezi ca se întâmpla corpului unui copil care are un sistem imunitar slab, cand ii introduci componentele unui vaccin? E corect ca toți sa fim vaccinați, dar nu cu porcarii, care pot declanșa boli cu proporții de nedescris. Rujeola fata de autism, e o mușcătura de țânțar, acolo unde predomina reguli de igiena, sistem Non imunodeficitar si alimentație corecta. Altfel, cu aceleași "ingrediente " un copil care primește vaccinul mmr are șanse foarte putine de a se salva. Si credeți ma e foarte greu de diagnosticat in primele 15 luni de viața imunodeficiența.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Alex
    Alextrimis la 11/2/2015

    9. Ar fi mai sigur sa refuz vaccinarea?Vaccinurile protejeaza corpul impotriva unor infectii grave, care pun viata in pericol. Deci alegerea de a nu imuniza copilul este comparabila cu ruleta ruseasca. Bolile continua sa existe. Alte tari din lume au un sisteme de imunizare mai slabe, iar germenii pot veni de oriunde. A lasa copilul neimunizat inseamna a va expune copilul si familia riscului de imbolnavire.Ce ineptie, ca si cand vaccinurile ofera protectie 100% fara efecte adverse, aste se numeste demagogie, minciuna... niste demagogi...

    Raspunde la acest comentariu
    • Bianca
      Biancatrimis la 17/6/2017

      Regret sa iti dărâm certitudinile, dar in vaccinuri nu se găsește doar thimerosal, ci si alte componente cum ar fi formaldehidă, săruri de aluminiu, un pesticid numit glifozat, celule de embrion avortat, nanoparticule. Daca s-ar inventa un vaccin care sa fie produs bine, si nu pe scara larga, curat de acești componenți, lumea nu ar fi atât de reticenta la vaccinare. Autismul era o boala foarte rară, ce crezi ca se întâmpla corpului unui copil care are un sistem imunitar slab, cand ii introduci componentele unui vaccin? E corect ca toți sa fim vaccinați, dar nu cu porcarii, care pot declanșa boli cu proporții de nedescris. Rujeola fata de autism, e o mușcătura de țânțar, acolo unde predomina reguli de igiena, sistem Non imunodeficitar si alimentație corecta. Altfel, cu aceleași "ingrediente " un copil care primește vaccinul mmr are șanse foarte putine de a se salva. Si credeți ma e foarte greu de diagnosticat in primele 15 luni de viața imunodeficiența.

  3. Florina Pop
    Florina Poptrimis la 6/12/2012

    De ce nu se spune nicaieri in acest articol ca, vaccinurile nu sunt obligatorii in Europa si, ca atare, nici in Romania? Conform OG nr. 53/2000 privind obligativitatea raportării bolilor și aprobată prin Legea nr. 649/2001, vaccinurile sunt recomandate si nu obligatorii! Va rog sa imi indicati Legea privind obligativitatea vaccinarilor!Din punctul meu de vedere, articolul de mai sus este o pledoarie pentru vaccinare. Corect ar fi sa prezentati problema sub toate aspectele, exista multi oameni de stiinta si medici care contesta eficienta vaccinurilor si chiar demonstreaza pericolul pe care acestea il reprezinta pentru copii. Si corect este ca parintii sa fie informati de catre medic, moasa etc, atat despre beneficiile vaccinarii cat si despre posibilele efecte adverse, lucru care nu se intampla prea des!

    Raspunde la acest comentariu
  4. Darius
    Dariustrimis la 13/9/2012

    Eu am o fetita de un an si 9 luni. La un an a fost vaccinata cu vaccinul antirujeolic. La doua saptamani de la vaccin a fost diagnosticata cu diabet zaharat de tip 1. Eu sunt 99% convins ca totul se trage de la vaccin. Credeti ca e posibil?

    Raspunde la acest comentariu
  5. Adrian
    Adrian trimis la 29/9/2011

    Buna dimineata.. ma numesc : Adrian si sunt din Bucuresti.. as avea si eu o rugaminte daca ma puteti ajuta... Am un baietel ce in luna noiembrie 2011 are sa implineasca 4 anisori .. la varsta de 2 anisori si 4 luni dupa mai multe luni in sir de chinuri si teste.. intr-un final s-a putut sa se gaseasca boala de care suferea si a si fost operat la 2 anisoris i 4 luni de rinichi polichistici.. ( la rinichiul drept ) a urmat operatia datorita faptului ca acolo erau chisturile cele mai mari.. de peste 4cm jumate... A fost operat la spitalul Budimex.. iar de la la operatie este sub observatie la Spitalul Fundeni in grija unui Suflet Minunat: Domnul Profesor Doctor - Chiriac Babei Gheorghe .. Mergem periodic la consultatii si teste cand il programeaza Domnul Dr. In primul an a mers la fiecare luna... acum Multumim Domnului Sfant ca`i este Aproape fiului meu este chemat la analize la cate 3 luni.. Intrebarea mea este daca se poate.. orice detalii care ne-ar putea fii de folos pentru fiul nostru cui privire la boala ce`i este data sa o aibe ( Rinichi Polichistici ) .. iar dincolo de toate detaliile , informatiile ce ne puteti da.. as avea si o intrebare cu privire la vaccinuri.. pana acum nu am intrebat pe Domnul Doctor , Chiriac .. am sa intreb ila inceputul lunii decembrie cand avem urmatoarea programare .. am sa intreb cu privire la vaccinuri.. daca trebuie sa ii facem si ne este permis .. vaccinuri anti-gripale .. si toate cele.. Aceeas intrebare o am si pentru Doamnele / Domnii doctorii de pe acest site .. Dvs ne recomandati sa-i facem baiatului vre-un vaccin .. ii este permis dat fiind faptul ca area aceasta boala .. reactiile adverse pot fi mai mari .. noi stim de la Domnul Doctor ca ne-a spus foarte clar .. sa avem grija sa nu raceasca copilul .. sa nu fie transpirat la spate .. sa nu aibe bluza uda pe el... sa alegem in totdeauna mancare naturala .. sa il ferim de efort foarte mare.. totusi este copil .. il ferim cum putem dar tot transpira .. si raceste . Domnul Dr. ne-a spus sa nu faca raceli puternice.. ca de racit are sa raceasca .. ca e varsta si nu trebuie sa ne ingrijoram .. dar sa nu permitem sa faca raceli mai puternice.. Iar ca un plus .. din ceea ce am mai citit noi pe net .. cea mai grava complicatie care se poate ajunge la aceasta boala este: Hiper Tensiunea Arteriala .. daca sunt persoane care ne pot ajuta cu informatii . .cum sa il ferim mai bine.. niste recomandari .. de la Specialisti ori oameni de bine care au auzit .. cat de cat .. ori daca sunt rude in familie.. cu aceeasi boala .. Si as mai avea o rugaminte de la Persoanele doin domeniu.. cu specialitatea de medicina .. daca exista vre-o clinica cu specialitatea nefrologie in lumea aceasta .. care ne-ar putea ajuta in cazul fiului nostru.. cu teste mai performante .. sa poata ajuta si in cazul acestor boli.. medicamentatii . operatii, nu stiu... orice.. am inteles ca undeva in suedia .. este singura clinica unde se fac teste cu privire la rinichii polichistici.. dar doar pe: persoane adulte.. am tot cautat pe google/internet, aceasta clinica dar nu am gasit.. Rog frumos pe toti cei care ne pot ajuta cu mai multe informatii .. date.. cu tot ce pot domniile sale.. doar ajutor informativ .. sa imi scrie si pe adresa de e-mail : andreilucadinescu@yahoo.com .. Noi avem incredere in Doamne Doamne, ca totul are sa fie bine si pentru el asa cum a avut Doamne Doamne grija de El si pana acum ! .. Va multumim anticipat tuturor celor care ne puteti ajuta cu toate datele si informatiile. Multumim mult si va dorim sanatate maxima Dvs si tuturor celor dragi!

    Raspunde la acest comentariu
  6. barabas annamaria stefania
    barabas annamaria stefania trimis la 23/7/2011

    buna ziua , de ce mamei mele ii este rau dupameaza chear si azi am curatat ceapa si i sa facut din senin rau ? va rog datimi raspunsul sa stiu ce are multumesc!!!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII