Dieta cu grapefruit

Dieta cu grapefruit

Dieta cu grapefruit

  •  Dieta cu grapefruit are ca scop pierderea in greutate pe baza unui regim alimentar construit numai in jurul banalului grapefruit. 

Ideea ca un singur aliment are capacitatea de a ajuta la pierderea miraculoasa in greutate pare sa fie o farsa. Grapefruitul este un fruct minunat – un carbohidrat natural simplu, cu continut ridicat de fibre si de vitamina C. Dar nu este intelept sa-l folositi ca unica baza a programului dumneavoastra de pierdere in greutate.

Totusi, cercetarile recente au descoperit ca grapefruitul are mai multe insusiri decat se credea. Multe dintre regimurile alimentare cu grapefruit cunoscute au un continut caloric foarte scazut, iar in ele apare si cate un grapefruit. Insa pentru multi oameni planurile cu continut caloric redus nu sunt o solutie buna de slabire. Cele mai multe versiuni ale dietei cu grapefruit sunt identice cu dieta Mayo Clinic.

Planul dietei cu grapefruit

Iata in continuare schema dietei – atentie cereti sfatul medicului inainte de a tine orice dieta! De asemenea, tineti cont ca exista dovezi substantiale ca grapefruitul (spre deosebire de orice alte citrice) poate interfera cu medicamentele pe care le luati. 12 zile tineti dieta – 2 zile nu tineti dieta

Micul dejun

  • jumatate de grapefruit sau 120 ml suc proaspat de grapefruit (neindulcit)
  • 2 oua (preparate cum doriti)
  • 2 felii de bacon

Pranzul

  • Jumatate de grapefruit sau 129 ml suc proaspat de grapefruit (neindulcit)
  • Carne (preparata cum doriti, in orice cantitate)
  • Salata (cu orice fel de dressing)

Cina

  • Jumatate de grapefruit sau 120 ml suc proaspat de grapefruit (neindulcit)
  • Carne (preparata cum doriti, in orice cantitate) (sau peste)
  • Legume (orice legume verzi, galbene sau rosii trase in unt sau in orice alt sos)

Gustarea de la culcare

  • Un pahar suc de rosii sau un pahar de lapte degresat

Legume permise Ceapa rosie, ceapa verde, ardei gras, ridichi, castraveti, broccoli, spanac, laptuci (salata verde), varza, morcovi, mazare.

Legume de evitat Ceapa alba, cartofi, telina.

Indicatii

  1. La oricare dintre mese puteti manca pe saturate – adica pana nu mai puteti.
  2. Nu eliminati nimic din dieta, in special nu sariti peste bacon la micul dejun, nici nu uitati de salate. Combinatia de alimente este cea care arde grasimile.
  3. Grapefruitul este important deoarece se comporta ca un catalizator ce declanseaza procesul de ardere.
  4. Reduceti doza de cafeina – afecteaza echilibrul insulinic ce impiedica procesul de ardere. Incercati sa nu depasiti o ceasca la fiecare masa.
  5. Nu mancati intre mese. Daca mancati combinatia de alimente sugerata, nu veti simti foame intre mese.
  6. Tineti cont ca dieta elimina complet zaharul si dulciurile, care sunt lipide si formeaza grasime. Grasimile nu formeaza grasime; ci ajuta la ardere. Puteti praji alimentele in unt, pe care il puteti pune din belsug pe legume.
  7. Nu mancati deserturi, paine si legume albe sau cartofi dulci. Insa puteti dubla sau tripla suplimentele de carne, salata sau legume. Mancati pe saturate. Cu cat mancati mai mult din combinatia potrivita de alimente, cu atat veti pierde mai mult in greutate.

Proprietatile grapefruitului

Dieta traditionala cu grapefruit presupune un regim alimentar de 7 zile sau 21 de zile. In fiecare zi se consuma cate o jumatate de grapefruit dimineata, la pranz si seara.

De curand, clinica Scripps, cu sediul in San Diego, a desfasurat un test clinic si a descoperit urmatoarele lucruri: Studiul pilot desfasurat timp de 12 saptamani, condus de dr. Ken Fujioka, a monitorizat greutatea si factorii metabolici, precum si secretia de insulina a 100 de barbati si femei care au participat la studiul asupra dietei cu grapefruit efectuat de clinica Scripps. In medie, participantii care au mancat cate jumatate de grapefruit la fiecare masa au pierdut 1,6 kg, in timp ce aceia care au baut o portie de suc proaspat de grapefruit de trei ori pe zi au pierdut 1,5 kg.

Totusi, multi pacienti din studiu au pierdut peste 4,5 kg ….. Cercetatorii speculeaza ca proprietatile chimice ale grapefruitului reduc nivelurile insulinei si stimuleaza pierderea in greutate. Trebuie neaparat sa includeti grapefruitul in dieta – va va da un avantaj. Insa pentru a obtine o pierdere in greutate serioasa si sustinuta – cautati altceva.

7 diete cu rezultat garantat recomandate de Supereva.ro


  Forum unde comentam cu placere si ne sustinem

 Diete si iar Diete ...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII