Machiajul “nud”

Machiajul “nud”

Machiajul “nud”

  • Preferinta pentru naturalete pare sa fie una dintre cele mai bine conturate tendinte ale momentului, in toate privintele, de la materialele ecologice folosite de designeri in crearea hainelor, pana la afisarea rotunjimilor cat mai naturale ale corpului de catre staruri sau la alegerea produselor de infrumusetare. Tot ce e natural tinde sa fie considerat si frumos. Machiajul nu face nici el exceptie.

Machiajul nud este, dupa toate probabilitatile, tendinta care va domina sezonul 2010. Promovat cu succes de designeri, pentru ca tenul ultra-natural al modelelor pune in valoare mai bine orice tinuta, focalizand atentia asupra hainelor si nu asupra chipului, acest gen de machiaj a cucerit rapid superevele. Principiul de baza este foarte simplu:  va machiati discret, doar in scopul de a accentua luminozitatea fetei si de a va pune in valoare frumusetea naturala. Cu alte cuvinte, machiajul nud are rolul de a sublinia o privire frumoasa, niste buze naturale sau niste pometi aproape perfecti cu care v-a inzestrat natura (asta daca va numarati printre superevele norocoase, care se pot lauda cu asa ceva).

La prima vedere, simplitatea pare sa fie cheia unui astfel de machiaj. Totuşi, daca vreti sa il incercati, trebuie sa stiti ca un machiaj nud reusit este destul de dificil de realizat, deoarece presupune gasirea unui echilibru perfect intre naturalete si micile artificii pe care le presupune orice tip de machiaj. Arta unui machiaj cat mai natural consta in a sti sa camuflezi micile imperfectiuni fara a le ascunde sub tone de fond de ten, ci deplasand atentia spre punctele tari ale chipului. Totul trebuie facut cu grija, in culori cat mai naturale care, puse pe chip, sa dea senzatia ca ii apartin dintotdeauna.

Inainte de a incepe realizarea unui machiaj nud, trebuie sa tineti cont de faptul ca, desi rolul lui este sa dea impresia ca nu sunteti machiate, cantitatea de produse cosmetice utilizate nu este neaparat mai mica decat la un machiaj clasic. Totul tine de nuantele folosite.

Prima regula a unui machiaj nud reusit este un ten impecabil. Asa ca, ganditi-va de doua ori inainte de a incepe. Dupa ce ati curatat bine tenul, aplicati un fond de ten fluid si putina pudra cat mai neutra ca nuanta, pentru a-l fixa. Este de la sine inteles ca nuanta fondului de ten trebuie sa fie cat mai apropiata de cea naturala, a pielii. In niciun caz nu alegeti un fond de ten mai inchis la culoare decat nuanta pielii. Dupa ce ati uniformizat fondul de ten, folositi un anticearcan putin mai deschis decat nuanta pielii. Incercati sa aplicati anticearcanul si pe pleoapele inferioare pentru a uniformiza nuantele din zona ochilor.

Aplicati apoi o pudra lejera. Efectul va fi acela al unui ten asemanator pielitei de piersica. Nuanta trebuie sa fie cat mai neutra, in acord cu cea a fondului de ten. Aplicati pudra cu un pamatuf special si insistati in zona barbiei si a nasului, pentru a o uniformiza. Adaugati o cantitate minuscula de blush pe pometi. Alegeti nuante pale de roz. Atentie! Blush-ul nu trebuie sa iasa in evidenta, trebuie doar sa dea putina prospetime obrajilor, dar sa ramana impreceptibil.

 Coafati-va genele cu ajutorul unei perii special create pentru acest scop. Arcuiti-le suficient pentru a sublinia privirea. Daca vreti sa aplicati fard pe pleoape, alegeti nuante luminoase (piersica, roz pal, bej etc.) si insistati mai ales in coltul interior al ochiului (in partea inferioara) si pe centrul pleoapei superioare. Adaugati apoi putin rimel, atat cat sa va puna in valoare genele.


In ceea ce priveste machiajul buzelor, aveti doua optiuni  fie lasati buzele naturale, dandu-le putina stralucire cu un balsam de buze, fie alegeti un ruj foarte deschis la culoare sau un gloss in nuante de roz.

Totul dureaza mai putin de 15 minute, iar in timp, realizarea unui machiaj nud poate deveni o joaca. Efectul sau magic este frumusetea spontana si naturala , creeaza iluzia ca abia v-ati ridicat din pat si radiati de frumusete.

Vedete care poarta machiajul nud

Va recomandam sa mai cititi:

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII